Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Bij geocache valt toestel uit

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t

Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor bennylas » 12 maart 2018 15:44

Enkele weken terug kocht ik een nieuwe Oregon 700. Nu ben ik in Duitsland en probeer vanalles uit.

Maar telkens ik naar de activiteit Geocaching, de App Geocaching,.. alles i.v.m. geocaching navigeer valt mijn toestel na zo'n 10 sec volledig uit en moet ik opnieuw opstarten. Ga ik weer naar iets i.v.m. Geo aching valt hij weer uit.
Is er iemand vertrouwd met dit probleem?

Alvast bedankt
bennylas
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 25 feb 2018 15:29

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor keesm » 12 maart 2018 17:03

Ik ben er niet vertrouwd mee, maar toen de 700 uitkwam waren er veel berichten op allerlei fora over spontane uitval, met name ook in relatie tot geocaching. Lees hier maar eens vanaf het begin of zoek wat: https://forum.gps.nl/viewforum.php?f=136 . Ook op het geocachingforum zijn genoeg draadjes.

Na diverse software-updates lijkt het me verbeterd. Softwareversie is inmiddels v4.00 zie, check daar eens op. (https://www8.garmin.com/support/downloa ... p?id=10378 )
Nu je 700 nog nieuw is kan het ook geen kwaad om eerst een backup te maken voor zover je dat al niet gemaakt hebt, bijvoorbeeld met JaVaWaDeviceManager (JDM).
En daarna via Garmin Express een software update mocht dat nodig zijn.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4558
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor bennylas » 12 maart 2018 18:58

Ik heb software v4.00 staan en slechts 1 OSM kaart + de basiskaart maar toch blijft het probleem zich voordoen. Of moet ik me er jammer genoeg bij neerleggen dat geocaching op toestel niet werkt? Zou toch niet mogen voor de prijs van het toestel.
Of terug mee naar de winkel gaan????
bennylas
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 25 feb 2018 15:29

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor keesm » 12 maart 2018 20:06

Dan is in principe je toestel up to date en je kaartkeuze is ook goed.
Wat ik zelf zou doen is dan nog een harde/masterreset: http://static.garmin.com/shared/uk/cust ... .pdf#page2
En anders klagen bij je leverancier/winkel en een nieuw/ander toestel zien te regelen. Je weet maar nooit.
(Tenzij een andere 700-gebruiker een andere ultieme oplossing aandraagt).
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4558
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor MPX-NL » 12 maart 2018 20:08

Je kan toch ook met een ander profiel geocachen, valt ie dan ook uit?
Of je maakt een nieuw profiel met het geocache dashboard, als je daar prijs op stelt.
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1670
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor bennylas » 12 maart 2018 21:09

Ik ga het alvast even uitproberen de komende dagen, bedankt voor jullie advies. Mocht er inderdaad iemand met hetzelfde probleem zijn en oplossing weten ben ik wel nieuwsgierig hoe het kunnen oplossen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.
bennylas
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 25 feb 2018 15:29

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor bennylas » 13 maart 2018 10:35

Het toestel valt nu zelfs uit onder het profiel MTB. Ik ga er zodra ik terug thuis ben, best eens mee binnen in de winkel denk ik. Ik heb het aangekocht in AS Adventure.
bennylas
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 25 feb 2018 15:29

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor HaWee » 15 maart 2018 21:52

"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20657
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor bennylas » 19 maart 2018 17:28

Ik heb ondertussen de reset gedaan en het lijkt dat het bovenvernoemde probleem ( uitvallen toestel bij MTB en geocaching ) voorlopig is opgelost maar wat er zich nu voordeed is het volgende:

Als ik mijn wifi network wil toevoegen valt het toestel nu uit???

Het blijft een GPS met problemen blijkbaar.
Nog iemand met dit probleem?

Benny
bennylas
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 25 feb 2018 15:29

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor e.vdwerf » 19 maart 2018 17:46

Ik lees net in dit draadje dat dat het geval is. viewtopic.php?f=136&t=49760&p=427296#p427296
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2023
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor ivanhoe007 » 20 maart 2018 07:43

Inderdaad Benny, hier ook + bijkomend probleem:
zie https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=136&t=49669

Merk op:
Na dit aan Garmin support het hebben gemeld kreeg ik (op 14/02/2018) bevestiging dat dit een gekend probleem is.
Ze kunnen me (nog) geen datum voor een fix geven. :(

Om de zaak te bespoedigen gelieve dit te melden via Product.Support@garmin.com (Kan in het NL)
Hoe meer meldingen hoe hoger de prioriteit dit krijgt.

Thx!
ivanhoe007
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 16 maart 2011 11:37

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor bennylas » 20 maart 2018 07:59

Ja ondertussen heb ik het via email aan Garmin laten weten. Zien wat er uit de bus komt.
bennylas
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 25 feb 2018 15:29

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor bennylas » 26 maart 2018 16:05

Via garmin antwoord gekregen dat ik mijn toestel moet binnen doen want zij zeggen dat het wifi probleem opgelost is sedert de software update van 3.70????
Voor een eventueel vervangtoestel moet ik mij tot AS Adventure wenden waar ik het toestel gekocht heb. Nu ben ik een beetje bang om mijn toestel binnen te doen. Wanneer krijg ik het dan terug en opnieuw een vervangtoestel,... Heb ik niet veel zin in.
Nu begin ik te denken, het enige probleem is wifi. Waarvoor heb je dat in feite nodig en in de toekomst zal er wel nog een update komen waarbij het probleem zal opgelost worden,niet?
bennylas
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 25 feb 2018 15:29

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor ivanhoe007 » 26 maart 2018 16:30

Het uitvallen heb ik ondertussen kunnen oplossen, maar weet niet meer precies hoe.
Moet gebeurd zijn door soft/Master reset en/of even terug te gaan naar V3.62. (Draai nu ook op 4.0)
Hierna viel het niet meer uit, maar blijft wel (in bepaalde condities) nog steeds blind voor WIFI netwerken
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=136&t=49669 . Garmin vertelde me 14/02 aan een oplossing te werken. Ik ga nog één update afwachten voor ik terug aan bel trek.
ivanhoe007
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 16 maart 2011 11:37

Re: Bij geocache valt toestel uit

Berichtdoor kubo » 26 maart 2018 17:29

Hier met versie 4.00 ook nog steeds blind voor netwerken.
Handmatig netwerk toevoegen op de 750 doet hem rebooten .
Alleen via Garmin Express mogelijk om netwerk toe te voegen.
In een omgeving met weinig netwerk activiteit ziet hij ze wel .
Dit probleem doet zich ook voor bij de 770 camper.
Gps III, GPS IV, Oregon 450T, Zumo 550, Zumo 660, Oregon 650T, 770LMT Camper + BC30, Virb Elite,Oregon 750T,Dashcam 55
Avatar gebruiker
kubo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 20 feb 2013 15:48

Volgende

Keer terug naar Garmin Oregon 7x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast