Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Vastlopen

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t

Vastlopen

Berichtdoor Remco Vlugt » 9 apr 2018 14:52

Ik heb net een nieuwe Oregon 700. Daarvoor had ik een gebruikte Oregon 600. Via basecamp heb ik een rondje in mijn omgeving gemaakt, zowel als route als spoor. De 600 liep bij bij het laden vd route binnen enkele seconden helemaal vast.
Dan restte er niets meer dan batterijen uithalen. Bij de 700 gaat het laden vh spoor goed, maar het laden vd route duurt lang. Het duurt lang voor het “ga” knopje verschijnt, de kaart valt af en toe weg, dreigt vast te lopen.
Hoe kan dit? Ik heb als kaart alleen openfietsmap Benelux aan. Het is een rondje van slechts 7km. Profiel is toerfietsen.
Kan het te maken hebben met langere routes en veel viapunten die ik al geladen heb op het apparaat voor fietsvakantie in Denemarken?
Heeft iemand idee? Ik ben al dagen aan het zoeken en wordt een beetje wanhopig.
Remco Vlugt
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 9 apr 2018 14:23

Re: Vastlopen

Berichtdoor HaWee » 9 apr 2018 15:05

moeilijk met zekerheid te zeggen,

om te testen of het aan de extra routes/waypoints ligt (niet waarschijnlijk) is het het beste om deze tijdelijk te verwijderen en daarna de gps helemaal uit en weer aan te zetten en dan de test met de korte route te herhalen..

Is de route gemaakt op dezelfde versie openfietsmap als je in je gps hebt zitten?

Je zegt : profiel is tourfietsen , dat zegt me niet zo veel maar het kan wel een oorzaak zijn. Bekijk het profiel tourfietsen eens goed, welke voorkeuren en vermijden staan daar aan? En lees dan eens heel goed de Tips&Trucs op de site van openfietsmap, speciaal over hoe de routeringsinstellingen moeten staan. Je mag bv absoluut niet aanvinken "snelwegen vermijden" want op de openfietsmap hebben de fietspaden het label snelweg. En heel waarschijnlijk zal het standaard tourfietsprofiel wel hebben staan snelwegen vermijden omdat ze van een andere kaart uit gaan.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21168
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Vastlopen

Berichtdoor Remco Vlugt » 11 apr 2018 14:29

Bedankt voor de tips; Tips en trucs gelezen. Inmiddels heb ik de instellingen(profiel) gecheckt en waar nodig aangepast. Ik heb mijn (langere) fietsetappes van de aankomende fietsvakantie van het toestel gehaald. Ik heb mijn fietsrondje thuis opnieuw in bascamp gemaakt in spoor en in route formaat. Geladen op Oregon 600 en 700. Alleen OFM Benelux staat open. Opstarten spoor gaat goed in beide toestellen. Opstarten route in 700 duurt even voordat het "ga" knopje verschijnt. Maar in 600 loopt het toestel weer direct vast en kan ik het toestel alleen weer aan krijgen door batterijen eruit en erin te doen.
Wat kan er mis zijn??
Remco Vlugt
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 9 apr 2018 14:23


Keer terug naar Garmin Oregon 7x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast