Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routes in 276cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Mike Schenk » 16 jul 2017 10:47

Bij mij werkt het prima op deze manier. De route waar ik vorige week problemen mee had kreeg ik nu wel op het toestel geactiveerd nadat de viapunten verwijderd waren. Mijn Garmin staat in de mode "serieel" omdat je hem dan ook via de Windows verkenner kunt benaderen.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 279
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 17 jul 2017 13:54

krijg het niet gefikst.
Hoe zetten jullie de routes over, Slepen? via "device" "send to device" of rechtsklick "send to" ??
Heb basecamp gereset en werkt nog niet. Heb basecamp verwijderd met alle kaarten met revo uninstaller, alles opnieuw geïnstalleerd en nog steeds wil hij geen dubbele route verzenden en de shaping points verwijderen. Moet ik teruggaan naar een vroegere versie?
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 17 jul 2017 13:58

Als je de routes overgezonden hebt kan je ze zien staan in basecamp. Onder "device" memory card "user data" zie je dan de routes. Staan ze daar dan al ontvlagd en dubbel?
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor tony rave » 17 jul 2017 14:46

Ja !
Daar staan ze dan beiden, die met de toevoeging "1" heeft alle viapunten nog, de andere alleen begin- en eindpunt.
Getest met rechts-klik 'send-to' en met slepen, maar eerder ook met device transfer; werkt allemaal.

Is het ID nummer dat in BaseCamp staat aangegeven wel echt jouw toestel ID ?
Kan me niet voorstellen dat het anders is omdat je schrijft er slechts 1 te hebben staan.
Maar je weet maar nooit, ergens zit er iets raars.

Edit:
BaseCamp slaat de ID's op van de toestellen die ooit gebruikt werden bij data overdracht.
Die gegevens staan in de Windows registry en worden niet gewist door BaseCamp opnieuw te installeren.
Je kan proberen de bewuste gegevensregel te wissen. BaseCamp maakt die daarna weer aan wanneer je data verstuurt naar je toestel.
Je kunt die regel vinden door in de Registry Editor te laten zoeken naar je toestel-ID nummer, of het nummer dat BaseCamp vermeldt bij het toestel overdracht menu.
Pas wel op met de Registry, maak eerst een copie daarvan of een computer restore punt !!!
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1282
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 17 jul 2017 19:10

Eureka
Gevonden. Ik stuurde de routes altijd naar mijn geheugenkaart. Nu toch eens naar het toestel gestuurd en Ja daar staan ze allebei.
Ik heb wel de truck van de register sleutel te verwijderen ook toegepast. Ik denk niet dat het er iets mee te maken had, want bij mijn weten, puur uit gewoonte, stuurde ik de routes altijd naar de sd kaart.
Dus daar zit het probleem. Waarom weet ik niet. Ik ga nu mijn reis naar Roemenië in het toestel zetten en hopen dat alle routekes(20) er in kunnen. Ik zal misschien de routes in het toestel en de tracks op de geheugenkaart zetten.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Mike Schenk » 17 jul 2017 19:45

Ik zet inderdaad altijd routes op het toestel. Als je de kaart op het SD kaartje hebt heb je ook ruimte zat. Ik heb laatst een stuk 20 routes en bijbehorende tracks op mijn 276Cx gezet en dat ging zonder problemen.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 279
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 17 jul 2017 19:52

De routes staan er in. De kaart staat inderdaad op de SD-kaart. De tracks heb ik ook op de sd gezet.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor tony rave » 17 jul 2017 22:39

bartho schreef:Eureka
Ik heb wel de truck van de register sleutel te verwijderen ook toegepast. Ik denk niet dat het er iets mee te maken had, want bij mijn weten, puur uit gewoonte, stuurde ik de routes altijd naar de sd kaart.
Dus daar zit het probleem.
Dat zal het probleem geweest zijn. Nooit eerder gedaan, maar wanneer ik de route naar de geheugenkaart stuur krijg ik daar hetzelfde; slechts 1 route (zonder de toevoeging '1') met alle viapunten.
Begrijpen doe ik het niet ! Ik zou verwachten dat het geen verschil mag maken.
Heeft mogelijk te maken met het feit dat de SD-kaart geen ID heeft en BC dan die bewuste optie niet uitvoert.

In elk geval ... zover lijkt alles okay voor je vakantiereis en Roemenie is een prachtig land voor de motor.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1282
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 17 jul 2017 23:41

wat gebeurt er als je nadat je de vinkjes hebt gezet voor
-verwijder routepunten
-verzend ook oorspronkelijke route
op de knop [Pas toe op alle toestellen] klikt? stuurt hij het dan wel goed naar de sd kaart?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19900
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 18 jul 2017 04:58

Nee ook dan niet Hawee ,hij stuurt naar de sd één route niet ontvlagt. Hij past wel alle toestellen aan in basecamp. Heb er nu maar twee maar voor dat ik basecamp er af gooide had ik vier toestellen in basecamp zichtbaar . Bij "pas toe op alle toestellen" stond er overal dat vinkje .
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 18 jul 2017 11:30

Moet dat gemeld worden naar Garmin of loont het niet de moeite.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor tony rave » 18 jul 2017 16:06

In BaseCamp onder Devices wordt de SD-kaart als subfolder van het toestel getoond.
BC weet dus dat een SD-kaart bij een bepaald toestel hoort.
Daarom kan ik nog geen reden bedenken waarom BC bij route overdracht de bij het toestel behorende SD-kaart anders behandelt als het toestel zelf.

Als er toch een reden voor is zou er tenminste een waarschuwing/opmerking kunnen staan dat het wissen van shaping-points niet geldt voor routes die naar de SD-kaart worden gezonden.

Of is het specifiek voor de 276Cx ???

Melding bij Garmin lijkt mij zinvol want het door jou geconstateerde gedrag veroorzaakt kennelijk verwarring c.q. verrassingen.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1282
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 18 jul 2017 17:40

Heb het gemeld naar support België. Heb verleden week ook verschillende onregelmatigheden gemeld, maar ze hebben de mail nog niet bekeken. Zal het maar naar de USA melden zéker.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor guzzi vero » 18 jul 2017 20:43

naast welke gps + serienummer je probleem goed omschrijven in het Engels uiteraard en mailen naar product.support@garmin.com
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 931
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 2 aug 2017 17:51

Had het gestuurd naar garmin.
Dit is het antwoord:

Dear Van,

This is a rather peculiar issue.

Can I please ask have you tried to load the routes using another SD card at all, if at all possible? Please have a go at this and let us know how you get on.

Kind regards,

Marie

Garmin Europe
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

VorigeVolgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten