Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Garmin GPSMAP 276Cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Mike Schenk » 22 jul 2017 11:36

Ik ben het wel met je eens Jantah. Gewoon een route maken in Basecamp en er dan mee rijden werkt subliem. Dat het apparaat ietsje achterloopt op het scherm wordt ruimschoots gecompenseerd door het feit dat het scherm heel goed afleesbaar is, ook als de zon er recht op staat.

Maar er zijn een aantal dingen waarvan ik denk dat het in mijn oude 278 beter werkte dan nu in de 276Cx. En ook voor mij is de belangrijkste feature om onderweg een route te maken. Op de 276Cx gaat dat sowieso sneller dan op mijn Zumo 350, voornamelijk dankzij het gebruik van knoppen. Maar op mijn 278 ging dat nog veel makkelijker, deels door de snelheid van het apparaat. Maar ook omdat je in de 278 gewoon een route kon oppakken (met Enter de roze lijn aanklikken) en ergens anders heen kon slepen en zo een tussenpunt toevoegen. Nu moet je eerst in de viapunten de juiste plek opzoeken en kan je hem dan pas invoegen.

Het lijkt alsof Garmin zelf vergeten is hoe hun oude apparaten werkten en het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 286
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor tony rave » 22 jul 2017 11:41

Jantah schreef:Het is me inmiddels ook gelukt om onderweg een nieuwe route te maken op de cx. Werkt hetzelfde als op de C, maar je moet wat meer geduld hebben, want hij blijft traag.

Het gaat beter in Marine mode ('directe route'), wanneer klaar dan omschakelen naar Automotive mode en route activeren.

Wat de bediening betreft:
In 1 paar 'zomerhandschoenen' heb ik het topje van de (linker) duim eraf geknipt (wel even met naald/draad versterken zoals een knoopsgat). Werkt goed maar af en toe wat frisjes en dan even handschoenen wisselen.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1334
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor ankeric » 22 jul 2017 11:53

Mike Schenk schreef:Op de 276Cx gaat dat sowieso sneller dan op mijn Zumo 350, voornamelijk dankzij het gebruik van knoppen. Maar op mijn 278 ging dat nog veel makkelijker, deels door de snelheid van het apparaat. Maar ook omdat je in de 278 gewoon een route kon oppakken (met Enter de roze lijn aanklikken) en ergens anders heen kon slepen en zo een tussenpunt toevoegen. Nu moet je eerst in de viapunten de juiste plek opzoeken en kan je hem dan pas invoegen.

Het lijkt alsof Garmin zelf vergeten is hoe hun oude apparaten werkten en het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn.

+1

Ik noem dat elders "on-screen-editing" van routes op mijn oude Etrex Vista HCx.
Of ander stokpaardje van mij: "Processie van Echternach".
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Mike Schenk » 22 jul 2017 12:26

tony rave schreef:Het gaat beter in Marine mode ('directe route'), wanneer klaar dan omschakelen naar Automotive mode en route activeren.


Dáár zit het verschil realiseer ik me opeens. Op mijn 278 maakte ik een route op de kaart en werden de viapunten verbonden met rechte lijnen. Een route werd pas berekend na activeren. De 276Cx probeert dan inderdaad tegelijk een route te berekenen, wat dan niet vreemd is dat het apparaat daardoor trager reageert.

Goede tip om dat op deze manier te omzeilen!
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 286
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor bartho » 22 jul 2017 12:43

Opbouw van de kaart zou toch sneller moeten om snel een route op het toestel te maken. Als je de kaart verschuift moet je steeds wachten, ook als je in of uit zoomt. En noord boven selecteerbaar op de kaart (zoals bij zumo) zou ook handig
bartho
 
Berichten: 621
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor tony rave » 22 jul 2017 14:27

De opbouw van de kaart zou inderdaad wat sneller mogen.

Wat ik met de 60 al deed kan met de 276Cx door het grotere scherm nog beter.
Namelijk geen route maken maar een punt aanwijzen zo'n km of 60 (noem maar iets) verder in de gewenste richting. Eventueel maakte je op de PC al een grove tracklijn voor je totale route-wens om gemakkelijk te zien of je daarbij ongeveer op koers blijft.

Dan 'go_to', kortste route (of curvy road proberen) naar dat punt, en zelf op de kaart en/of volgens de werkelijkheid beslissen of je de route suggestie volgt dan wel een andere weg kiest.
Met automatisch herberekenen AAN volgt de navigator meestal weer snel, of iets later, de ingeslagen weg.

Blijft die 'omkeren' aangeven dan zit je mogelijk op een doodlopende/verboden richting.
Op zo'n 20 km voor het eindpunt geef je een nieuwe 'go_to' naar opnieuw zo'n 60 km verder gelegen punt.
Werkt snel, geeft veel vrijheid en toch vind je gemakkelijk de verborgen uitgaande wegen in een dorp/stad.

Simpel, weinig/geen voorbereidend werk, onderweg omzwenken met toch veel navigatie gemak c.q. ondersteuning !

Je kunt met de 276Cx ook ervoor kiezen alleen een koerslijn (of directe route) zichtbaar te maken en dan op de recreation-map rijden, die geeft enige topografische informatie.

Nog een beproefde optie:
Een kaart maken van reeds gereden tracks en die (deels) volgen zover ze in de gewenste richting gaan.
Zie afbeelding:

etc.
owntracks.png
owntracks.png (285.97 KiB) 553 keer bekeken
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1334
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Mike Schenk » 22 jul 2017 16:01

tony rave schreef:Wat ik met de 60 al deed kan met de 276Cx door het grotere scherm nog beter.
Namelijk geen route maken maar een punt aanwijzen zo'n km of 60 (noem maar iets) verder in de gewenste richting. Eventueel maakte je op de PC al een grove tracklijn voor je totale route-wens om gemakkelijk te zien of je daarbij ongeveer op koers blijft.


Ik vind dat te beperkt. Als ik op vakantie ben rij ik routes van 4-500 km per dag. Die maak ik de avond ervoor met een papieren kaart voor mijn neus door vooral die wegen aan te wijzen waar ik wil rijden (mooie passen bijvoorbeeld) en om gebieden heen te rijden waar ik zeker niet wil zijn (steden). Als ik iedere keer moet stoppen om weer een nieuw punt in te voeren kost !e dat te veel tijd, ik wil er meerdere achter elkaar hebben.

Wat ik nog mis overigens is de optie om een viapunt over te slaan. Als je rijdt met herberekenen uit is dat niet nodig maar met herberekenen aan is het soms wel nodig. Volgens de handleiding kan dat door de NAV knop ingedrukt te houden maar ik krijg die optie niet.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 286
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor tony rave » 22 jul 2017 16:22

Ik rij ongeveer de helft, inclusief pauzes vrijwel altijd zo'n 30 - 35 kms per uur. Maar ik ben dan ook 'berucht' vanwege de kleine oftewel 'tony-weggetjes' genaamd binnen de club, tot schrik van de RT rijders. Okay, allemaal wat overdreven, vind ik zelf. Die modder- en keienpaden zoeken mij soms gewoon op en dan geef ik Garmin de schuld.

's Avonds tevoren met papieren kaart doe ik ook wel, gaat prima.

Op welke pagina staat dat met die NAV knop, vind het niet zo 123, ik herinner me slechts dat je daarmee de 'next turn' oproept.
Bijlagen
slecht-verhard.jpg
slecht-verhard.jpg (45.62 KiB) 535 keer bekeken
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1334
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Mike Schenk » 23 jul 2017 13:56

tony rave schreef:Op welke pagina staat dat met die NAV knop, vind het niet zo 123, ik herinner me slechts dat je daarmee de 'next turn' oproept.


Ik kan het niet meer vinden. Ik heb een keer gegoogled op "skip viapoint" en vond ergens een uitleg dat je die optie kreeg door met een actieve route op de NAV knop te drukken. Dan krijg je inderdaad een menu met de mogelijkheid om de viapunten te editen maar dan moet je ze allemaal weggooien die je al gehad hebt, plus de komende die je wilt vermijden en wordt de route opnieuw berekend. Dat werkt op zich wel, maar is omslachtig.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 286
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor tony rave » 24 jul 2017 11:40

Ik vind ook geen betere oplossing, je zou meer viapunten tegelijk willen selecteren om deze in 1 slag te wissen.
Helaas heeft ie geen [Shift] toets.

Bij het verlaten van de route, gevolgd door een automatisch herberekende route die mij niet bevalt, is het [stop navigation], terug op de route [resume navigation].

Zoals inmiddels wellicht bekend:
Ik laad uitsluitend directe routes (fool-proof / idioten-sicher, etc.), daarbij een track-copie van de routes.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1334
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Xynix » 26 jul 2017 18:57

Wijzigingen gemaakt van versie 3.40 tot 3.50:
Vaste probleem waarbij de data velden Automotive mode getoond zouden worden na het inschakelen in de Marine mode.
Vaste probleem op 'Currents' grafiek waar 'ft' soms de y-as-eenheden was die altijd een snelheid zouden moeten zijn.
Vaste probleem waarbij de flitsgetelling niet op de reviewpagina voor boeien werd weergegeven.
Vast probleem met het zoeken naar adres door staat, straatnummer en straatnaam vindt het adres niet altijd.

Niet echt een update die wezenlijke problemen oplost
Xynix
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 10 apr 2016 12:12

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor HaWee » 26 jul 2017 19:11

dit lijkt op een "google vertaling" :wink:
ik vermoed dat er stond:
"fixed problem ..."
en dat is dus niet "vaste probleem" maar "probleem opgelost"
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20026
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Xynix » 26 jul 2017 19:29

klopt had de vertaling er op losgelaten
Xynix
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 10 apr 2016 12:12

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor Noppie » 26 jul 2017 21:39

Mag ik hieruit concluderen dat er eindelijk weer een firmwareupdate beschikbaar is ?
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 261
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Re: Garmin GPSMAP 276Cx

Berichtdoor fransg » 26 jul 2017 21:42

Ja dat mag.

Ik heb dit ook geconcludeerd en ja hoor, inderdaad bleek er een te wezen!
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

VorigeVolgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron