Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Kaart(en) op 276Cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor STXrider » 5 jun 2017 21:13

OH ja, zo ging dat :oops: Vergeten........
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 968
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor fransg » 6 jun 2017 12:40

fransg schreef:Zoals ik in een andere thread al schreef, kreeg ik ook een CN 2018.1 update maar die bleek, eenmaal in de 276Cx, niet te zijn unlocked. Mogelijk was die bedoeld voor m'n Oregon600, was dan het idee, maar ook daarop bleek die niet te werken. Ik houd het er maar op dat ik een volgende kaart het beste op geheugenkaartje kan kopen, dan kan ik die moeiteloos in de 600 of de Cx stoppen zonder rare overdrachtsfratsen.


Vanochtend was ik bij Waypoint in Heerhugowaard voor een horloge en ik vroeg nu ik er toch was eens om advies over die kaartkwestie. De eerste reactie was dat bij de meegeleverde DVD slechts de eerste keer bij installatie de nieuwere kaart wordt geleverd en dat er verder geen updates mogelijk zijn (ook de helpdesk meldde me dit reeds).

Maar nu ik toch die 2018.1 had kunnen downloaden en deze wel bij Mapinstall werd aangeboden voor installatie op de 276Cx kon ik het volgende nog eens proberen: Garmin Express starten terwijl de 276Cx is aangesloten, kijken of e.e.a. up to date is en daarna nog eens met mapinstall proberen die kaart erop te zetten want dan kan de unlock code wel zijn meegekomen.

Dat eerst geprobeerd met een klein kaartsegment, alleen NL en dat werkt ook nog.

Straks dus eens heel Europa proberen.
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 6 jun 2017 14:39

Gisteren zonder problemen de update gedaan en de kaarten via mapinstall op toestel gezet. Inmiddels 2017. ... verwijderd.
ook de kaarten op toestel gezet en niet op de SD kaart, lijkt snelheid van toestel te verhogen
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor fransg » 6 jun 2017 22:33

Herhaalde installatie is hier intussen ook geslaagd.

101-mapinstalled-06-juni-2017.jpg
101-mapinstalled-06-juni-2017.jpg (38.67 KiB) 640 keer bekeken
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor STXrider » 7 jun 2017 10:04

Hzee schreef:Ook de kaarten op toestel gezet en niet op de SD kaart, lijkt snelheid van toestel te verhogen

Als de SD kaart in het toestel zit ging bij de vorige CN installatie (1e installatie) automatisch naar de SD kaart omdat CN te groot was. Hoe krijg je de kaarten dan op het toestel?
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 968
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 7 jun 2017 10:36

Dat heb ik gedaan met Javawa device manager. Daarbij kan je op de knop "verplaats" klikken. Je moet wel zorgen dat er voldoende ruimte zit op de 276CX. JDM geeft dat overigens vooraf aan. Succes.
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Peerke » 7 jun 2017 10:46

Ook hier de NT 2018.10 Europa geladen op zowel de Cx als Computer.

Greetz, Peer
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor STXrider » 7 jun 2017 11:28

Dan ben ik benieuwd of de ervaringen van Peerke hetzelfde zijn m.b.t. het sneller zijn...... Is volgens mij marginaal. Ben zeer benieuwd :|
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 968
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 7 jun 2017 14:31

Ik vind de kaartopbouw zeer acceptabel met de details op meer.
Tav het activeren/bereken van routes ben ik erachter gekomen dat de berekening super snel gaat als je de routes maakt in basecamp met het zelfde kaartmateriaal wat op het toestel staat. Ik kwam daarachter bij het overgaan naar 2018.1.
Scheelt minuten. Misschien een open deur. Maar het munten turen naar het bericht onderaan het scherm over op te bouwen viapunten is hiermee van de baan.
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor STXrider » 7 jun 2017 15:33

Hzee schreef:Ik vind de kaartopbouw zeer acceptabel met de details op meer.

Heb ik ook op "Meer".

T.a.v. het activeren/bereken van routes ben ik erachter gekomen dat de berekening super snel gaat als je de routes maakt in Basecamp met het zelfde kaartmateriaal wat op het toestel staat. Ik kwam daarachter bij het overgaan naar 2018.1.
Scheelt minuten. Misschien een open deur. Maar het minunten turen naar het bericht onderaan het scherm over op te bouwen viapunten is hiermee van de baan.

Dat is inderdaad een open deur. Vroeger was het ook al zo! Heb je een route van iemand anders, moet je nooit de route klakkeloos over nemen (kan wel, maar daarbij ondervind je de problemen die jij signaleerde). Daarom werd er altijd gezegd, route dupliceren en dan die route herberekenen naar je eigen kaarten en de verschillen bijwerken. Dan leest het toestel natuurlijk altijd de kaart die hij graag ziet, namelijk je eigen kaart. Berekening gaat zoals je al ervoer veel sneller.
Je leert altijd bij :mrgreen:
Laatst bijgewerkt door STXrider op 7 jun 2017 17:09, in totaal 2 keer bewerkt.
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 968
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Peerke » 7 jun 2017 16:32

STXrider schreef:Dan ben ik benieuwd of de ervaringen van Peerke hetzelfde zijn m.b.t. het sneller zijn...... Is volgens mij marginaal. Ben zeer benieuwd :|


Ik zie geen verschil...of althans merk niet dat ie met NT 2018.10 sneller is Arno.
Greetz, Peer
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Mike Schenk » 20 jun 2017 23:04

2018.10 vanavond ook geïnstalleerd en dat ging zonder problemen. Ik moest wel met de hand 2017.20 ervanaf gooien. Met JDM daarna nog even gecontroleerd en die geeft aan dat heel Europa er op staat, dus het lijkt goed te zijn gegaan.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 279
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor tony rave » 21 jun 2017 11:14

Ik heb voor de eerste keer de OSM kaart van GeoFabrik geinstalleerd.
Geheel Europa voor MapSource/BaseCamp op de PC en daarna een selectie daaruit via MapInstall (BaseCamp) in de 276Cx.
Duurt wel enige uren voor het klaar is, enorme hoeveelheid data.

Voordeel van deze kaart is dat je geheel Europa (of een deelgebied naar keuze) kunt downloaden en geen problemen krijgt door overlappende kaartdelen in het uiteindelijke resultaat.
Verder zijn de voor motoren verboden wegen in Duitsland aangegeven met een specifieke kleur.

De kaart ziet er anders uit, b.v. de kleinere wegen zijn groen gekleurd. De tijd zal leren hoe goed de kleurstelling mij bevalt.

Ik gebruik nu al enige tijd ook overdag de nachtinstelling (276Cx en CityNavigator) en da's eigenlijk wel zo duidelijk, ook voor deze OSM kaart heel mooi.

Voor informatie kijk op de website van MotoRoute in Duitsland bij MotoRoute-OpenStreetMap.
Naar mijn mening zeker de moeite waard (zie schermafdrukken hierna, schaal 800m, map detail 'most')
Bijlagen
mrosm day.jpg
mrosm day.jpg (159.21 KiB) 393 keer bekeken
mrosm night.jpg
mrosm night.jpg (139.22 KiB) 393 keer bekeken
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1282
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 21 jun 2017 16:54

Mijn ervaring met osm is dat het zoeken naar adressen niet meer goed werkt. Aparaat schiet op Duitsland en kan geen adres meer in nederland vinden. Ik heb daar geen oplossing voor gevonden behalve deleten osm kaart op toestel.
Niemand anders dit probleem, en ook niet met de Geofabrik osm kaarten?
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor tony rave » 21 jun 2017 17:58

De 276Cx had als 'search area' al Nederland voorgesteld en dit veranderde niet.
Een 2-tal adressen in NL gezocht en zonder problemen plaats en straat gevonden.
Maar ... tot dusverre geen huisnummer niveau !
Postcodes ingang is evenmin een succes.

Ik heb ook de CN geladen en dan is het een kwestie van slechts de zoekopdracht omschakelen van (default) 'best maps' naar de 'selected map' (b.v. CN) optie.

Als ik me goed herinner kreeg ik tijdens de installatie een melding/vraag of de firewall een bepaald programma/file blokkeerde. Ik heb gekozen voor negeren/niet laden/doorgaan o.i.d. en het process ging voort.

Ik herinner me de betreffende details/naam niet, zou iets met huisnummers te maken kunnen hebben gehad.
Zover ik gelezen meen te hebben zou huisnummer-niveau wel mogelijk moeten zijn.

Zal binnenkort nog eens wat meer (ook buitenlandse) adressen opsnorren en zien of daar wel huisnummers gevonden worden.

edit170621:
Ik kan geen huisnummers vinden en dat is vermoedelijk zo omdat ik daarvoor tenminste 8GB RAM nodig heb tijdens de aanmaak van de kaart. Mijn PC heeft 6GB en dan wordt de adressenindex niet meegenomen.
Laatst bijgewerkt door tony rave op 21 jun 2017 20:38, in totaal 2 keer bewerkt.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1282
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

VorigeVolgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast