Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Kaart(en) op 276Cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 8 jul 2018 20:33

Tja, we zijn niet allemaal it specialist.
Ik heb nu een kaart binnen die ik zelf heb samengesteld. Gedownload naar pc. Staat onder c/garmin/ osmgeneric routable.
Dubbelklik erop en er gebeurt niets. Zie alleen een lange lijst bestanden.
Wat doe ik fout of is er wellicht een cursus osm of zoiets?
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor HaWee » 8 jul 2018 20:46

De "cursus" staat op de osm site onder Manual of FAQ etc.

welk bestand heb je gedownload?
osm_generic windows.exe is om de kaart te installeren voor gebruik in Basecamp.
osm_generic gmapsupp.zip moet je hebben voor de gps. na download er op rechtsklikken en kiezen voor "alles uitpakken" (oftewel: unzippen) dan krijg je waarschijnlijk een nieuw mapje met bestanden en een van die bestanden heeft een naam die eindigt op gmapsupp(.img) verander die naam in een begrijpelijke naam bv osmbnlxde(.img) of iets dergelijks en plaats het bestand in de map \Garmin op de sd met verkenner.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 8 jul 2018 21:01

Ik heb osm generic windows.exe gedownload. Als ik klik op een bestandje opent die in nero!!??.
Geen idee waarom het fout gaat.
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor HaWee » 8 jul 2018 21:11

nogmaals: de windows.exe is om de kaart te installeren voor Basecamp. Je hoeft dus niet te kijken naar de bestandjes die hij maakt (dat Nero opent is omdat windows denkt dat img een diskimage bestand is) dat zijn allemaal losse kaartdeeltjes van de ene kaart die Basecamp nu kan zien. Dus niet om op te klikken.

voor je gps moet je de gmapsupp.zip downloaden en dan uitpakken/unzippen en dan op je sd zetten in de map \Garmin.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 8 jul 2018 21:54

Duidelijk. Maar kun je ook de kaart op de nav/sd zetten met mapinstall? Nus niet met de gezipte file?
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor HaWee » 8 jul 2018 22:08

jawel, alleen niet met de laatste mapinstall omdat die een bug heeft. wel met de vorige mapinstall
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor JaVaWa » 8 jul 2018 23:11

Hzee schreef:Duidelijk. Maar kun je ook de kaart op de nav/sd zetten met mapinstall? Nus niet met de gezipte file?

In principe wel, maar op de vorige pagina las ik dat (de juiste) MapInstall niet werkt op jouw computer...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13858
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor HaWee » 8 jul 2018 23:21

als ik zijn verhaal goed heb gelezen werkte het eerst niet (met de foute mapinstall) , daarna met de oude Basecamp kreeg hij toch weer de verkeerde mapinstall maar daarna via de truc zoals gps-expert heeft beschreven was het hem gelukt om de juiste mapinstall in de juiste basecamp te krijgen.

Maar daarna lees ik niet meer dat hij probeert om de kaart over te sturen naar de sd.

Dus ik verwacht eigenlijk dat het nu wel zou moeten lukken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 9 jul 2018 06:30

Inderdaad het is gelukt, dank voor alle hulp.
Nu kijken of ik de routeaanwijzingen wel krijg op de 276cx. Dat was de aanleiding van mijn verhaal....
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 10 jul 2018 10:56

het lijkt erop dat het goed gaat. In principe als je een route maakt in BC in OSM moet je op de 276cx ook die kaart gebruiken.
Indien je in BC een route maakt in CN en deze op de 276cx laadt in OSM kan het wel eens niet werken.
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor HaWee » 10 jul 2018 11:08

altijd:
route rijden in exact dezelfde kaart als waarin hij gemaakt is.
(dus niet alleen CN > CN maar CN2018.2 > CN2018.2 en osm08072018 > osm08072018 )
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 10 jul 2018 14:36

Daar ben ik inmiddels ook achter.......
We komen er wel.

Thanks voor alle hulp
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor RonalT » 10 jul 2018 15:40

HaWee schreef:altijd:
route rijden in exact dezelfde kaart als waarin hij gemaakt is.
(dus niet alleen CN > CN maar CN2018.2 > CN2018.2 en osm08072018 > osm08072018 )


Track gebruiken, zoeken op internet naar de MrGPS methode.
Ben je niet afhankelijk van kaarten oid.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2966
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor JaVaWa » 10 jul 2018 15:43

Dat werkt niet op de 276Cx, althans, niet zoals jij verwacht.
De 276Cx kan op zich wel tracks gebruiken voor het navigeren, maar je krijgt dan geen instructies!
Zumo's zullen een track converteren naar een route, dat kan de 276Cx niet.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13858
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Kaart(en) op 276Cx

Berichtdoor Hzee » 10 jul 2018 17:09

Ik ben nu bujna tevreden. Nog slechts 1 vraag.
Ik heb twee kaarten gedownload van Osm en 1 een andere naam gegeven. Ze staan onder c/users/garmin/maps.
Nu had ik verwacht dat beide nu zichtbaar zouden zijn in BC. Ik zie er slechts 1: OSM generic routable. Deze laatste is te gebruiken en ook op device gezet. Wat die ik fout en hoe dit te corrigeren. Als ik nl meerdere landenkaarten op apparaat wil zetten moet ik ze wel herkennen.
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

VorigeVolgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten