Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

GPSMap 276Cx *POI's laden*

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor Peerke » 2 dec 2016 17:11

Forumleden,

Ik heb POI's die ik graag in de 276Cx wil laden.

Gevolgde methode: In verkenner in het mapje POI .gpi files gezet. Zie files wel in de GPS onder knop FIND in Extra's. Kan ze verder niet aan.

Greetz, Peer
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor NULDEN » 2 dec 2016 18:53

Peerke schreef:Forumleden,

Ik heb POI's die ik graag in de 276Cx wil laden.

Gevolgde methode: In verkenner in het mapje POI .gpi files gezet. Zie files wel in de GPS onder knop FIND in Extra's. Kan ze verder niet aan.

Greetz, Peer


Dit is het antwoord van GARMIN maar werkt NIET is door mij weer terug gekoppeld.

Garmin zegt:

Kan u ook even een POI in het toestel zetten en deze opzoeken op het toestel?

U kunt alle beschikbare POI’s vinden in de link hieronder: http://www.garmin.com/uk/extras-points-of-interest/
Voordat u de POI’s gaat selecteren, raad ik u aan om eerst het toestel aan te sluiten op de computer.
Volg de onderstaande stappen op om de POI’s te installeren:
1. Selecteer de POI die u graag wilt downloaden (U kunt er elke keer 1 tegelijkertijd van de website downloaden)
2. Klik op opslaan
3. Kies de optie om het te sluiten
4. Ga naar het mapje waarin u de POI heeft opgeslagen
5. Klik met de rechtermuis knop op het bestand en kies “Kopiëren”
6. Ga daarna naar het Windows Start Menu
7. Ga naar (Deze/Mijn) Computer
8. Open de Verwisselbare schrijf
9. Open de map Garmin
10. Open de map POI
11. Klik met de rechtermuisknop op het witte veld en kies de optie “Plakken”
De nuttige punten zullen nu in het POI mapje van uw toestel gezet worden.
U kunt de onderstaande stappen opvolgen om toegang te krijgen tot de POI op uw toestel:
1. Zet het toestel aan
2. Ga naar “Waarheen”
3. Ga naar Extra (Sommige toestellen hebben de optie “Categorie”)
Hier zult u de POI in de lijst zien staan

Ik heb even een route gesimuleerd en dit is normaal bij dit toestel. Dit is een multi functioneel toestel en deze kunnen verschillen van andere producten (zoals de nuvi of de Drive series).


Groet,
Avatar gebruiker
NULDEN
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 135
Geregistreerd: 28 jan 2008 19:16
Woonplaats: Duiven

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor Peerke » 2 dec 2016 18:59

NULDEN schreef:Dit is het antwoord van GARMIN maar werkt NIET is door mij weer terug gekoppeld.


Ik had het vanmiddag ook reeds terug gekoppeld Kees

Greetz, Peer
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor Peerke » 2 dec 2016 19:36

Na de laatste update version 2.60 zijn de POI's aanwezig etc. :D Probleem opgelost.

Greetz, Peer
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor NULDEN » 2 dec 2016 21:48

Peerke schreef:Na de laatste update version 2.60 zijn de POI's aanwezig etc. :D Probleem opgelost.

Greetz, Peer


Hallo Peer,

Ik heb conform de instructies van garmin geprobeerd een POI van de site te installeren in mijn gps maar het lukt me niet.
In de POImap staan wel de (.GPI file) maar krijg geen EXTRA te zien, deze keuze moet toch onder FIND te vinden zijn.
Doe ik dan toch iets fout.

Heb jij dat ook zo gedaan?
Avatar gebruiker
NULDEN
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 135
Geregistreerd: 28 jan 2008 19:16
Woonplaats: Duiven

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor Peerke » 2 dec 2016 22:08

NULDEN schreef:Heb jij dat ook zo gedaan?


Precies conform de instructiefile van Garmin Kees.
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor NULDEN » 3 dec 2016 11:32

Peerke schreef:
NULDEN schreef:Heb jij dat ook zo gedaan?


Precies conform de instructiefile van Garmin Kees.


Vandaag geprobeerd een POIbestand (van een mede forumlid) te laden met (.bmp en .csv extensies) dit gaat goed en de map EXTRA wordt ook aangemaakt en als je dan ook POIbetanden van de site van Garmin http://www.garmin.com/uk/extras-points-of-interest/ in de map plaats, volgens de voor geschreven volgorde op de site van Garmin, zijn ze ook zichtbaar in de map EXTRA.

ALLEEN POI bestanden geladen ( kant en klare .gpi bestand) welke volgens de Garmin methode in de gps worden geplaats zijn NIET zichtbaar en is er wordt ook geen map EXTRA aangemaakt in FIND.

Mijn conclusie:

Een PoiLader zet een .bmp en .csv bestand wel om in een goede .gpi bestand, m.a.w. de kant en klare gpi bestanden zijn of verkeerd opgebouwd of worden door de gps niet goed in de gps gelezen door de software.
Avatar gebruiker
NULDEN
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 135
Geregistreerd: 28 jan 2008 19:16
Woonplaats: Duiven

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor bartho » 9 jul 2017 18:34

Kan je Poiloader van garmin niet gebruiken om poi's in het toestel te zetten?
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor bartho » 9 jul 2017 18:43

En kan je flitspalen aankondigen met geluid?
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor tony rave » 9 jul 2017 20:57

bartho schreef:Kan je Poiloader van garmin niet gebruiken om poi's in het toestel te zetten?

Ja dat kan wel, niet geprobeerd?
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1282
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor bartho » 9 jul 2017 21:00

Ga het proberen , heb flitspalen en campings. Worden de flitspalen met geluid gemeld?
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor tony rave » 9 jul 2017 21:00

bartho schreef:En kan je flitspalen aankondigen met geluid?

Als je ze op tijd ziet kun je een gil geven, toch?
Serieus, dat interesseert mij niet en weet ik niet.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1282
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor bartho » 9 jul 2017 21:08

Ik kan moeilijk weten wat je allemaal niet interesseert hé
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor fransg » 9 jul 2017 21:12

bartho schreef:Ik kan moeilijk weten wat je allemaal niet interesseert hé



Goede reactie ;-)

We zouden met elkaar kunnen afspreken dat men kan reageren als men het antwoord op de gestelde vraag weet maar dat het niet noodzakelijk is dat iedereen die het niet weet ook een verklaring daarover plaatst en evenmin is het dan nodig dat iedereen die de vraag niet zo boeiend vindt dat eveneens met duidelijke motivatie naar voren brengt.

Het is een idee!
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: GPSMap 276Cx *POI's laden*

Berichtdoor bartho » 10 jul 2017 12:42

Weet iemand dat de POI voor dit toestel uit .CVS bestanden moeten bestaan of uit .GPX bestanden. Of zijn beide bruikbaar?
Bij de zumo350 laadde ik altijd in .CVS bestanden via poiloader.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Volgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast