Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route maken op toestel

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Route maken op toestel

Berichtdoor Hzee » 6 dec 2016 20:29

Ik zit wat te prutsen op het toestel en probeer een route te maken op het apparaat. Wie is dat gelukt? Volslagen random krijg ik een blauw vlaggetje in beeld, dan weer een geheel blauw scherm. Soms gebeurt er niets wanner ik een waypoint op de kaart aangeef. Kan het te maken hebben met OSM?
Of doe ik iets fout. Hoor graag tips maar wellicht zit ook dit punt een bug......
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 143
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Route maken op toestel

Berichtdoor STXrider » 6 dec 2016 21:22

Even schermafbeelding (na inschakelen apparaat ) op AAN zetten

Afbeelding


En dan een print screen maken via 1x drukken op aan en uit knop :wink:
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v4.6 - CN 2019.20 ~ Roadbookhouder A4 ~TomTom 6200
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Route maken op toestel

Berichtdoor Max Kool » 6 dec 2016 21:39

Ehh, allereerst de eindbestemming ingeven, en vervolgens (via de kaart) "via punten" toevoegen lijkt me?

Werkt dat?
Roses are #FF0000, violets are #0000FF
All my base are belong to you.
Avatar gebruiker
Max Kool
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 312
Geregistreerd: 8 okt 2005 00:15
Woonplaats: Los Angeles

Re: Route maken op toestel

Berichtdoor Hzee » 6 dec 2016 22:33

Is inmiddels gelukt. Gaat net ff anders dan bij de 278. Viapunt voor viapunt invoeren in route maak scherm. Kan door middel ban punten op de kaart. Elke keer weer punt bevestigen door er hard op te drukken en als via punt vast te leggen. Eindpunt moet niet gelijk zijnaan beginpunt, dan gebeurt er niets. Dan denkt toestel dat je er al bent.
Dank voor jullie hulp
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 143
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Route maken op toestel

Berichtdoor Peerke » 6 dec 2016 22:37

Hzee schreef:Ik zit wat te prutsen op het toestel en probeer een route te maken op het apparaat. Wie is dat gelukt? Volslagen random krijg ik een blauw vlaggetje in beeld, dan weer een geheel blauw scherm. Soms gebeurt er niets wanner ik een waypoint op de kaart aangeef. Kan het te maken hebben met OSM?
Of doe ik iets fout. Hoor graag tips maar wellicht zit ook dit punt een bug......


Eigenlijk conform zoals je deed op de GPSMap 278 Harold. Geen verschil met OSM.

Greetz, Peer
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Re: Route maken op toestel

Berichtdoor STXrider » 21 jan 2017 23:49

Stel dat je de route hebt gemaakt, is er misschien al iemand die met iemand anders een route heeft gedeeld?
Het geprobeerd heeft?
Althans ik kwam dit tegen op de site van Waypoint als specificatie:

  • Overdracht naar andere toestellen (draadloze gegevensoverdracht naar soortgelijke toestellen): Ja
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v4.6 - CN 2019.20 ~ Roadbookhouder A4 ~TomTom 6200
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Route maken op toestel

Berichtdoor Mike Schenk » 22 jan 2017 11:02

Peerke schreef:Eigenlijk conform zoals je deed op de GPSMap 278 Harold. Geen verschil met OSM.


Zoals ik het op de 278 deed lukte het mij toch niet. Althans, nog niet geprobeerd met de laatste software versie.

Op de 278 koos ik voor het maken van een route en klikte dan in één keer op de kaart de route bij elkaar. Die stond dan in beeld als rechte lijnen. Daarna werd bij het activeren van de route deze berekend volgens de instellingen. Ging snel en praktisch.

Op de 276Cx lukte me dat niet. Het apparaat probeert de route al te berekenen tijdens het klikken op de kaart en veranderde vaak de volgorde van de punten. De beste oplossing was om, zoals hiervoor al vermeld, punt voor punt toe te voegen en niet meerdere punten in één keer.

Maar zoals gezegd, goed mogelijk dat dat inmiddels beter werkt.

HERSTEL: net nog even geprobeerd met de laatste firmware. Het werkt nu anders. Elk punt dat je op de kaart aanklikt wordt toegevoegd als routepunt. Alleen de visuele terugkoppeling laat nog een beetje te wensen over, maar er is weer heel snel een route mee aan elkaar te klikken.
Garmin Zumo 350 | Kawasaki Versys 650 2015
Garmin GPSMap 276Cx BMW R1200 GSA LC 2014
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 340
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag


Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten