Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geluidsvolume 276Cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor Noppie » 7 jan 2017 22:05

keesm schreef:Ik zou het aangepaste voicebestand gewoon kopieren naar die map op het toestel en testen, na eerst het originele bestand veilig gesteld te hebben. Dat JDM met die melding komt ligt eerder aan het programma denk ik. Toen de laatste versie verscheen (aug '16) was de 276cx er nog niet.

Maar hoe dan als JDM het niet doet ? Sorry, maar ben geen wizzkid zoals je merkt.
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 255
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor keesm » 8 jan 2017 11:33

Wellicht kun je het dan beter nog een keer proberen om via Express het taalbestand te laten installeren. Is dat nog niemand gelukt met een 276Cx ?. Garmin geeft aan dat dit bestand (v2.30) al vanaf 4 januari jl. beschikbaar is.

(Maar in feite is het niet zo moeilijk. Via de link die ik eerder gaf download je het bestand "GPSMAP276cxTranslations,Text,Dutch_230.gtt" . Zorg dat je weet waar dit bestand wordt opgeslagen op je PC.
Het kan zijn dat je browser dit bestand opent in een aparte pagina, dan moet je downloaden via rechtermuisknop: doeladres opslaan/linkadres opslaan. Sluit je gps aan en zorg dat deze in usb opslag modus staat. Ga via verkenner naar de map Garmin\Text op je gps. Verander de huidige Dutch.gtt in bijv. Dutch.v22.
Kopieer nu het nieuwe gedownloade bestand met die lange naam van PC naar je gps. Wijzig dan de naam in Dutch.gtt. Koppel je gps af en zet je toestel aan. Controleer of je toestel in de Nederlandse taal staat of te zetten is. Ondervindt je een probleem dan kun je de nieuwe Dutch.gtt verwijderen en de oude Dutch.v22 weer hernoemen naar Dutch.gtt)

Edit: ik had eigenlijk gereageerd naar aanleiding van een ander draadje :? (https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=13 ... 9&start=45 ) om de firmware te upgraden en dan met name taalbestand v2.30. Hier gaat het om een aangepast taalbestand. Maar het principe van kopiëren blijft hetzelfde :)
Laatst bijgewerkt door keesm op 8 jan 2017 13:57, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4328
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor Hzee » 8 jan 2017 11:45

Hoe zet je de 276cx in de usb opslag modus?
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor keesm » 8 jan 2017 12:04

276Cx heeft MTP-protocol neem ik aan. Daar zal deze dan standaard op staan bij aanlsuiten op de computer.
Ik heb geen 276Cx maar vermoed dat je usb massa opslag modus via menu Systeem en/of Configuratie wel kunt instellen.
Er komt vast wel een gebruiker met de uitleg voorbij.
Edit, ik kwam dit plaatje nog tegen (System>Interface):
Afbeelding
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4328
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor STXrider » 8 jan 2017 12:25

Nee, bij system mode krijg je deze keuzes:

    Afbeelding
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 969
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor HaWee » 8 jan 2017 12:35

keesm schrijft niet systeem modus maar systeem interface :wink:
op zijn plaatje zie je daar mtp staan, bij jou serieel
klik eens om te kijken wat je kunt kiezen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19952
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor keesm » 8 jan 2017 12:42

Garmin serieel is toch goed om via je computer bij je intern geheugen te komen. Dan staat je gps in principe in usb massa opslag modus. Proberen zou ik zeggen.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4328
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor NULDEN » 8 jan 2017 13:21

keesm schreef:............................................... Is dat nog niemand gelukt met een 276Cx ?. Garmin geeft aan dat dit bestand (v2.30) al vanaf 4 januari jl. beschikbaar is.



Maak eerst een backup van de map Text en Voice.

Ik heb alle taal en spraak bestanden op de gps uit de map Text en uit de map Voice verwijderd en opnieuw geïnstalleerd met WebUpdater (http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=999-99999-27) en heb nu de allerlaatste updates van Text 2.30 en Voice er nu in mijn gps staan.

Ik zelf heb alleen de Dutch Text en Voice geïnstalleerd je kunt later altijd nog de andere bestanden nog toevoegen op je gps.
Bijlagen
WebUpdater.jpg
WebUpdater.jpg (45.31 KiB) 1132 keer bekeken
Laatst bijgewerkt door NULDEN op 8 jan 2017 13:34, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
NULDEN
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 135
Geregistreerd: 28 jan 2008 19:16
Woonplaats: Duiven

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor keesm » 8 jan 2017 13:30

NULDEN schreef:Ik heb alle taal en spraak bestanden op de gps uit de map Text en uit de map Voice verwijderd en opnieuw geïnstalleerd met WebUpdater

Dan lijkt het me sterk dat het met Garmin Express niet lukt.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4328
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor NULDEN » 8 jan 2017 13:39

keesm schreef:
Dan lijkt het me sterk dat het met Garmin Express niet lukt.


Zou het niet weten maar dit was het advies van Garmin met de vraag hoe ik de allerlaatste Text software in mijn toestel kreeg.
Avatar gebruiker
NULDEN
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 135
Geregistreerd: 28 jan 2008 19:16
Woonplaats: Duiven

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor keesm » 8 jan 2017 13:46

Grappig. Garmin adviseert zelf op de site Express (en wil dat we alles ook via Express doen). Allerlei oude programma's waaronder ook Webupdater worden als discontinued beschouwd, maar toch door een helpdesk geadviseerd. Het is telkens wat. (Maar ik gebruik met mijn outdoortoestellen ook nog steeds Webupdater :mrgreen: )
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4328
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor STXrider » 8 jan 2017 14:47

HaWee schreef:keesm schrijft niet systeem modus maar systeem interface :wink:
op zijn plaatje zie je daar mtp staan, bij jou serieel
klik eens om te kijken wat je kunt kiezen.

Dit dus onder Serieel:

    Afbeelding
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 969
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor Noppie » 8 jan 2017 15:58

Heb gewoon via de verkenner het oude bestand "Claire" verplaatst naar de pc en toen in de 276Cx vervangen door het gedownloade "opgevoerde" bestand "Claire" en dat werkt. Het volume is nu een heel stuk hoger dan bij de andere stemmen. Alleen wordt er nu geen volume meer uitgesproken als ik het via de power knop op het toestel verander. Maar als dat het enige is dan kan ik er mee leven.
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 255
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Re: Geluidsvolume 276Cx

Berichtdoor Noppie » 6 maart 2017 19:59

Afgelopen zaterdag voor het eerst met de 276Cx op de motor gereden en helaas is het volume daar nog steeds te zacht. Nu heb ik nog een klein versterkertje liggen. Als ik deze tussen de geluidsuitgang van de 276Cx en de ingang van de intercom (Autocom Super Pro Avi) plaats dan kan ik het ingangsgeluid versterken en met de ingebouwde potmeter regelen, lijkt me zo. Dit wil ik dus eens gaan proberen, maar ik herinner me dat je de GPS via een groundloop isolator aan moest sluiten op de intercom. Heb ik ook zo op mijn motor. Heeft er iemand zicht op of dat voor dat versterkertje ook nodig is ? Wil het graag weten voor ik ga experimenteren om eventuele schade te voorkomen.
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 255
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Vorige

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten