Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor Autistische Rimboeloper » 16 feb 2017 03:01

Dat de service van Garmin soms wat eigenaardig kan zijn, heb ik onlangs ondervonden met het verzoek om de kaartsleutels van een zevental kaarten (Topo-Nederland v1, Topo-België v1, Topo-BeLux v2, Topo-Duitsland v2, Topo-Denemarken v2 ,Topo-Frankrijk v2 en Topo-Groot Brittannië v2) van de oude GPSmap 276C naar de GPSmap 276Cx over te laten zetten. Hun antwoord luide als volgt dat ze deze kaarten niet meer ondersteunen! Het laat ze kennelijk volkomen koud dat ik die kaarten legaal gekocht heb! Je praat toch over kaartmateriaal van ruim 800 euro! :twisted:

..knip.. [Jeroen D. -> namen tooltjes en screenshots verwijderd ivm forumregels]

Ik ga niet op dit forum uitleggen hoe ik precies te werk ben gegaan omdat eventuele "piraten" ook mee lezen en het daarnaast ook vermoedelijk tegen de forumregels is! Maar als je de originele kaarten (eventueel met aankoopbon) bezit, mag je wel die stappen zetten om de kaarten werkend te krijgen op je nieuwe GPS. Dit omdat de oude GPS niet meer gebruikt wordt!

Eigenlijk hoort het bedrijf Garmin deze service te bieden! Het is toch te gek voor woorden dat ik naar de computerclub moest gaan om het geheel werkend te krijgen op mijn nieuwe GPS, genaamd GPSmap 276Cx! Kennelijk zijn ze bij Garmin kort van geheugen en denken ze ......... Ach die 800 euro heb ik van die klant toch al binnen, laat hij het maar lekker zelf uitzoeken! :mrgreen:
Laatst bijgewerkt door Autistische Rimboeloper op 28 feb 2017 14:19, in totaal 3 keer bewerkt.
Computer: MacPro (6Core-Mod2013) GPS: iPhone7+256GB, AppleWatchS2, iPadPro12,9''-512GB, GPSmap76CSx ende GPSmap276Cx. Kaarten: CN2009+LTU, OFM-EU, Topo-NL v1, -België v1, -BeLux v2, BeNeLux v2, -Frankryk v2, -Duitsland v2+v7, -DK v2 en -GBR v2 +Onroute F&W.
Avatar gebruiker
Autistische Rimboeloper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 147
Geregistreerd: 11 mei 2009 14:48
Woonplaats: Velp

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor dutchgixxer » 16 feb 2017 08:08

Ik denk dat deze post erg gewaardeerd wordt op dit forum ;)
Ktm super adventure 1290 S

Zumo 590LM en Nuvi 1490 LMT
Avatar gebruiker
dutchgixxer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 613
Geregistreerd: 19 maart 2004 14:55
Woonplaats: Friesland

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor Autistische Rimboeloper » 16 feb 2017 08:35

Even een disclaimer: De door mij voorgestelde methode om oude topokaarten van je oude naar je nieuwe gps-toestel over te zetten, mag je natuurlijk alleen gebruiken als je de originele legale versie van de betreffende topokaart in je bezit hebt en je de oude GPS niet meer gebruikt omdat hij kapot of versleten is! :wink:

Zo kocht ik onlangs "braaf" via de online-shop van Waypoint de nieuwe "Topo-Duitsland Pro V7" kaart op DVD voor mijn nieuwe toestel GPSmap 276Cx van maarliefst €129! Dit omdat ik de kaartmakers waar Garmin de data van afneemt ook het licht in de ogen gun. Ik weet immers hoeveel werk het is om een goede kaart te maken. Toen ik, zo'n twintig jaar geleden, op de hts met een waterpasinstrument en een theodoliet in de weer moest om voor een studieopdracht een gebiedje van nog geen 1ha "digitaal" in te tekenen, was je (in een groepje van drie studenten) bijna zes weken (!) zoet. Oke, het gaat nu wel een stukje sneller met de nieuwste GPS-preciesie bepaling en het computerprogramma GIS. Maar het blijft ontiegelijk veel werk. Vandaar dat ik jullie nogmaals op het hart druk om deze kennis met wijsheid te gebruiken! :roll:
Laatst bijgewerkt door Autistische Rimboeloper op 28 feb 2017 14:20, in totaal 1 keer bewerkt.
Computer: MacPro (6Core-Mod2013) GPS: iPhone7+256GB, AppleWatchS2, iPadPro12,9''-512GB, GPSmap76CSx ende GPSmap276Cx. Kaarten: CN2009+LTU, OFM-EU, Topo-NL v1, -België v1, -BeLux v2, BeNeLux v2, -Frankryk v2, -Duitsland v2+v7, -DK v2 en -GBR v2 +Onroute F&W.
Avatar gebruiker
Autistische Rimboeloper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 147
Geregistreerd: 11 mei 2009 14:48
Woonplaats: Velp

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor e.vdwerf » 16 feb 2017 09:15

Ik wil niet roomser zijn dan de paus, maar.... volgens mij zijn de meeste kaarten gekoppeld aan het originele oude toestel. Die "mogen" dus niet op twee toestellen staan. Wanneer je de kaarten wilt overzetten is er bij waypoint is mijn ervaring geen enkel probleem als je het oude (defecte) toestel bij hen inlevert. Het overzetten wordt dan ter plaatse geregeld. Er zijn ook kaarten die op twee toestellen mogen staan. (De onroute wandelkaart.)

Egbert
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1922
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor Jeroen D. » 16 feb 2017 09:39

Autistische Rimboeloper schreef:Ik ga niet op dit forum uitleggen hoe ik precies te werk ben gegaan omdat eventuele "piraten" ook mee lezen en het daarnaast ook vermoedelijk tegen de forumregels is!


Ik snap de discussie, maar het is niet de bedoeling dat op dit forum uitleg wordt gegeven hoe je kaarten illegaal ontgrendeld. Toen je destijds de kaarten hebt gekocht ben je akkoord gegaan met de voorwaarden tijdens de installatie, daarin zal gestaan hebben dat de licentie voor 1 toestel is.
Nu begrijp ik de frustratie dat je nu met een nieuw toestel niks meer met deze kaarten kunt, het feit dat de 276c niet meer gebruikt wordt is niet iets waar Garmin door zal zeggen we gaan de kaarten weer vrijgeven. In sommige gevallen is het mogelijk dat de licentie overgezet kan worden op een nieuw toestel, maar het oude toestel moet dan retour naar Garmin en eigenlijk zou deze dan ook nog defect moeten zijn. Als het toestel dus fysiek terug is bij Garmin kan de licentie overgezet worden. Dit is echter geen standaard policy bij Garmin, onze ervaring is dat het meestal te doen is, alleen in het geval van bovengenoemde kaarten kan het inderdaad kloppen dat er geen ondersteuning meer voor is.
In het verleden werden kaarten ook gemaakt door derde partijen die dan wel gebruik konden maken van de Garmin vergrendel tools. Inmiddels heeft Garmin nagenoeg alle kaarten in eigen beheer. Het lastige is dat het voor veel kaarten dus niet meer mogelijk is om een nieuwe ontgrendelcode (legaal te verkrijgen).

Ik laat je post dan ook staan, maar heb wel de screenshots en namen van tooltjes verwijderd.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1185
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor Autistische Rimboeloper » 16 feb 2017 10:10

Jeroen D. schreef:Ik laat je post dan ook staan, maar heb wel de screenshots en namen van tooltjes verwijderd.
Ik begrijp het helemaal, want er zijn ook mensen die met minder gunstige bedoelingen de GPS-forums afstruinen. :mrgreen:

Verder wil ik nog zeggen dat ik de betreffende topokaarten nu goed werkend heb gekregen op mijn nieuwe GPS 276Cx en dat ik daardoor weer jaren op een eerlijke manier van de legaal aangekochte topokaarten kan genieten. :wink:

Mijn kaarten op de 276Cx.jpg
Het was een heel gedoe, maar ik heb het voor elkaar gekregen om mijn oude topo-kaarten op mijn nieuwe GPS geïnstalleerd te krijgen.
Mijn kaarten op de 276Cx.jpg (81.11 KiB) 726 keer bekeken

Met plezier kijk ik naar de "kaartenpagina" in mijn GPSmap 276Cx en kom dan tot de conclusie dat ik best trots op mij zelf mag zijn. Het is mij immers zonder enige hulp van Garmin toch nog gelukt om die zeven (Topo-NL v1, Topo-B v1, Topo-BeLux v2, Topo-D v2, Topo-DK v2, Topo-F v2 en Topo-GBR v2) topokaarten naar mijn nieuwe GPS over te zetten. :lol:

Even een disclaimer: Wat de Topokaart-Benelux v2 en Topo-Duitsland v7 betreft......... Die heb ik, net als de zeven hierboven genoemde kaarten, gewoon netjes bij outdoor- en/of GPS-elektronica winkels gekocht. Topo-D v7 (op DVD en MSD) is afkomstig bij Waypoint in Notter en Topo Benelux v2 (op DVD en MSD) is afkomstig bij het bekende knaagdier uit Deventer. De City Navigator kaart van heel Europa kreeg ik zelfs gratis toen ik het toestel bij Waypoint in Notter kocht zodat ik later via de Garminwebsite voor slechts negen tientjes er ook nog een LifeTime Update erop kon gooien. De Onroute Fiets- en Wandelkaart werden aldaar door Waypoint ook op mijn nieuwe toestel overgezet!
Laatst bijgewerkt door Autistische Rimboeloper op 28 feb 2017 14:24, in totaal 15 keer bewerkt.
Computer: MacPro (6Core-Mod2013) GPS: iPhone7+256GB, AppleWatchS2, iPadPro12,9''-512GB, GPSmap76CSx ende GPSmap276Cx. Kaarten: CN2009+LTU, OFM-EU, Topo-NL v1, -België v1, -BeLux v2, BeNeLux v2, -Frankryk v2, -Duitsland v2+v7, -DK v2 en -GBR v2 +Onroute F&W.
Avatar gebruiker
Autistische Rimboeloper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 147
Geregistreerd: 11 mei 2009 14:48
Woonplaats: Velp

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor bartho » 16 feb 2017 10:30

Ik begrijp dat een Lifetime abonnement gekoppeld is aan een toestel maar de kaart is toch legaal aangekocht ongeacht op welk toestel je dit gebruikt? Als je een kaart op SD aankoopt stop je deze toch ook in het toestel naar keuze?
Dus met deze visie van Garmin moet je je oud toestel stuk maken om de gekochte kaarten te kunnen gebruiken.
Goed om te weten.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor fransg » 16 feb 2017 13:47

bartho schreef:de kaart is toch legaal aangekocht ongeacht op welk toestel je dit gebruikt?


Waar bij Garmin las je dit? Wensen dat het zo is, en het zelf redelijk vinden, is niet hetzelfde als gelijk hebben.

Als ik een ouder toestel weggeef, dan doe ik dit inclusief alle kaarten die erop staan en als ik een nieuw toestel koop, ga ik er van uit dat ik de kaarten ook weer nieuw aanschaf, dan heb ik meteen de nieuwste.
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor bartho » 16 feb 2017 13:59

Heb dat niet gelezen, maar ik heb ook niet gelezen dat de aangeschafte kaart maar op een toestel mag gebruikt worden. En moest dat zo zijn dan zou een kaart gekocht op SD toch ook niet werken in verschillende toestellen. Heb hiet nog een CN NT V9 liggen en er staat nergens op vermeld dat deze maar op 1 toestel mag gebruikt worden. Er staat juist op dat ik de kaart moet registreren.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor HaWee » 16 feb 2017 14:21

http://www.garmin.com/nl-NL/legal/map-dvd
Dvd-vereisten
Controleer voor uw aankoop of uw toestel compatibel is met dit product. Dit product kan op 1 toestel worden ontgrendeld en gebruikt. Als u dezelfde kaart op andere toestellen wilt gebruiken, moet u voor elk toestel een nieuwe kaart kopen

http://www.garmin.com/nl-NL/legal/map-datacard
Controleer voor uw aankoop of uw toestel compatibel is met dit product.
Om de kaarten op deze microSD/SD kaart te kunnen weergeven, moet u een compatibel toestel hebben met een microSD/SD kaartsleuf

http://www.garmin.com/nl-NL/legal/map-download
Downloadvereisten
Voor gebruik met slechts 1 toestel
Dit product kan op 1 compatibel toestel worden ontgrendeld en gebruikt. Als u dezelfde kaart op andere toestellen wilt gebruiken, moet u voor elk toestel een nieuwe kaart kopen.
Gegevens die naar een microSD/SD kaart worden gedownload, worden gekoppeld aan het toestel dat u tijdens het downloadproces selecteert. U kunt extra exemplaren aanschaffen voor extra toestellen

zowel dvd als download is voor één toestel
sd kan in elk toestel worden gebruikt maar slechts één toestel tegelijk (niet kopieerbaar)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19898
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor bartho » 16 feb 2017 14:35

Ja juist staat op de website, maar had ik niet gelezen op de verpakking van fe DVD. Maar als het met een SD wel mag wat is dan ilegaal?
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor HaWee » 16 feb 2017 14:42

heel simpel:
de sd is niet kopieerbaar (de kaart is gekoppeld aan de sd) dus je kunt hem maar in één gps tegelijk gebruiken.

download en dvd zou wel op meerdere toestellen tegelijk zijn te zetten en daarom wordt die dus aan de gps zelf gekoppeld.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19898
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor bartho » 16 feb 2017 14:49

Ja dus een technisch probleem waarbij de gebruiker wordt benadeeld. Het zou toch moeten mogelijk zijn bij een geregistreerde kaart en gps, dat u de kaart verwijdert uit een toestel en installeert in een ander. Voor een zumo id er geen probleem omdat je toestel met kaart koopt. Maar als je een topo bij koopt en op je zumo zet ben je verplicht de kaart mee te verkopen omdat als je een ander toestel aankoopt je kaart niet meer bruikbaar is.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor fransg » 16 feb 2017 14:56

bartho schreef:Ja dus een technisch probleem waarbij de gebruiker wordt benadeeld. Het zou toch moeten mogelijk zijn bij een geregistreerde kaart en gps, dat u de kaart verwijdert uit een toestel en installeert in een ander.


In een ideale en perfecte wereld wel, maar niet in een wereld waar iemand de kaarten dus op elk gewenst toestel kan installeren zonder dat Garmin dat kan controleren. Wanneer men zegt: "installeer de kaarten waar en zo vaak u maar wil maar we verzoeken u beleefd dan per toestel een vrijwillige bijdrage te betalen" dan blijkt in de praktijk dat slechts zeer weinigen dat daadwerkelijk doen.
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Oude kaarten overzetten van 276C naar 276Cx

Berichtdoor HaWee » 16 feb 2017 14:58

er is geen technische manier dat Garmin zeker weet dat je de kaart echt verwijderd en losgekoppeld hebt van gps1 en hem dus kunt gebruiken op gps2 behalve de reeds genoemde nl het inleveren van je gps1 bij garmin.

als je je oude gps verkoopt kun je er meer voor vragen als er een Topo bij zit dan zonder kaart en als je een modern toestel koopt wil je waarschijnlijk een Topo die ook bij de tijd is en de mogelijkheden van deze nieuwe gps ondersteunt (bv activ routing)

maar het is geen benadelen van de gebruiker, dat maak jij er van.

bij de kaart op sd is dat wel technisch goed geregeld dus dan weet je wat je voortaan moet kopen :wink:

edit: fransg was me voor
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19898
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Volgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten