Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

'Apparaat vol' update niet mogelijk

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor bartho » 16 jul 2017 19:48

Wat betreft stemmen. JDM ziet de stemmen niet . In verkenner staan ze wel zoals hierboven al beschreven.
Deze bestaan uit .SUM en .VPM file ik begrijp dat ik deze van de overbodige stemmen kan verwijdere zonder problemen. Ik heb de Vlaamse Ellen maar alleen .vpm kan ik deze naar voice verzenden en openen op de gps?
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor MartinoH » 4 sep 2017 21:20

Hallo, ik ben nieuw hier. Vorige week heb ik een 276cx aangeschaft en osm kaarten gedownload, geïnstalleerd in basecamp en transfer naar de garmin. Dat ging allemaal fantastisch totdat er geen ruimte meer was. Vandaag een 32GB sandisk micro-sd geïnstalleerd en het eerste probleem deed zich al voor:
- basecamp zag maar 4 GB. Nadat ik de sd-card had aangeklikt (in basecamp) en had gekeken naar de ruimte, werd 32GB aangegeven (iets minder om precies te zijn, fat32-directory).

Daarna kaarten via de finder (in mac-os) van de 276cx naar de sd-card gekopieerd (in de Garmin map!) en de de kaarten van de 276cx verwijderd. Opnieuw geprobeerd een kaart te transferren, niet gelukt, geheugen van de 276cx wordt niet vrijgegeven en er is dus nog steeds niet voldoende ruimte :evil: . Geprobeerd naar de SD kaart te transferren en daar krijg ik òf de melding dat er geen wijzigingen in de kaart zijn en weigert basecamp te transferren òf de sd kaart is vol, want 32GB wordt niet herkend. Als ik vervolgens in basecamp op de sd-card klik geeft ie gewoon 32GB aan :o .

De situatie is nu dus dat ik de gedownloade en via basecamp map-installer kaarten op de sd-card in de 276cx heb staan (en die kan ik ook gebruiken), de 276cx "vol" is (er zou voldoende ruimte moeten zijn, maar die wordt niet vrijgegeven) en ik geen enkele mogelijkheid meer heb om kaarten te installeren met de basecamp map installer.

Mijn vraag is:
Weet iemand hoe het beschikbare geheugen van de 276cx weer vrijgegeven kan worden?
Hoe kan ik osm kaarten via map installer op de sd-card krijgen zonder de melding "dat er niks gewijzigd is" ?

Nu zit ik met een apparaat van 700 euri en ik heb er nauwelijks wat aan met die paar kaarten die er nu op zitten.

Maarten
MartinoH
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor HaWee » 4 sep 2017 21:28

de Mac wist wel maar laat het in de prullebak in de gps of op de sd staan en voor de gps is hij dan niet leeg of weg maar aanwezig

het beste is JDM gebruiken http://www.javawa.nl/jdm.html (als je geen Sierra hebt) en de prullebak uitzetten en elke keer als je iets hebt gedaan met de Mac via cleaneject http://www.javawa.nl/cleaneject.html uitwerpen
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor tony rave » 4 sep 2017 22:27

Houd er ook rekening mee dat een kaartbestand (*.img) niet groter mag zijn dan 4GB.
Als de geselecteerde data meer bedraagt dan verdeelt BaseCamp's MapInstall dat over meerdere bestanden.
Althans dat deed de Windows versie met mijn 6GB OSM data.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1282
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor HaWee » 4 sep 2017 22:30

aangezien de sd FAT32 moet zijn om te kunnen werken (of FAT16 bij een kleinere sd) is 4GB inderdaad de maximale grootte van elk bestand dat je er op kunt zetten. Mapinstaller doet dat automatisch

maar eerst die Mac prullebakken legen cq uitzetten dan krijg je weer ruimte.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor MartinoH » 5 sep 2017 07:44

Prullebakken ga ik eerst maar eens legen. Ik heb dus Sierra, javawa loopt vast :cry:
MartinoH
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor HaWee » 5 sep 2017 09:56

niet allemaal , sommigen
ik dacht dat cleaneject wel werkte
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor MartinoH » 5 sep 2017 18:03

cleaneject werkt. Basecamp staat nu de kaarten van Italie en Duitsland te renderen naar .img. Ik vind wel dat er een hoop zooi op de garmin staat, er was maar iets van 3 gb vrij van de 8.
Laatst bijgewerkt door MartinoH op 5 sep 2017 19:01, in totaal 1 keer bewerkt.
MartinoH
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor MartinoH » 5 sep 2017 18:07

meer dan 4gb voor de custom map database (sql), kan die niet op de sd schijf?
MartinoH
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor keesm » 5 sep 2017 18:30

MartinoH schreef:cleaneject werkt. Basecamp staat nu de kaarten van Italie en Duitsland te renderen naar .img. Ik vind wel dat er een hoop zooi op de garmin staat, er was maar iets van 3 gb vrij van de 8.

Je "gooit" nu wel een hoop info in de lucht.
Wat staat er nu te renderen. Welke kaarten en kan je deze deze niet al img downloaden en dan naar de gps kopiëren . spaart vaak een hoop tijd en soms frustraties.

Hoop zooi op de Garmin: wat moeten we daar mee, daar ben je zelf verantwoordelijk voor lijkt me. Wellicht een rapport maken via JDM (JaVaWaDeviceManager) en hier plaatsen, kunnen we mee kijken en een oordeel vormen over die "rotzooi".

MartinoH schreef:meer dan 4gb voor de custom map database (sql), kan die niet op de sd schijf?
Ook dit is me compleet onduidelijk. Kun je wat meer info geven. Ik heb custom maps op mijn Oregon600 staan, bijvoorbeeld voor Madeira die niet meer dan 9 Mb is. Custom maps kan ook in de vorm van map tiles zijn als jpeg. Elke tile kan 1024x1024 (or equivalent, e.g. 2048x512) zijn en je bent (althans op mijn outdoortoestel) beperkt tot een limiet van 100 tiles op je toestel. (intern geheugen en SD kaart) voor alle custom maps.
Custom maps zet ik bij voorkeur op de sd-kaart.
Een kaart-img mag niet meer dan 4 Gb zijn, maar dat staat los van een sql-bestand. Bepaalde sql-bestanden komen voor bij wegen (City Navigator)-kaarten op bij Topo kaarten (active routing staat dan in spl-bestand), maar een sql-bestand van 4 GB ben ik nog nooit tegengekomen.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4316
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor MartinoH » 5 sep 2017 19:19

Ja sorry, een beetje kort door de bocht :oops:. Veel "zooi" kan het trouwens niet zijn, ik heb 'm net 2 dagen :).

Mapinstall is nu bezig OSM generic routable.gmap's van Italië en duitsland naar een .img bestand op de garmin te zetten (intern geheugen). Op dat interne geheugen van max 8gb was nog iets meer dan 3gb beschikbaar. De meeste ruimte neemt een sql database is, 4gb. Oh en btw JaVaWa device manager werkt niet op mijn mac (Sierra), dus logfile gaat niet lukken.

Het is mij nog niet gelukt om met mapinstall direct de conversie van .gmap naar .img op de sd-schijf te maken.

Verder vroeg ik mij af of de sql-database niet op de een of andere manier op de sd schijf aangemaakt kan worden (of gewoon verplaatsen?).
Er schijnt overigens ook nog een optie in Basecamp of op de 276cx te zitten die routes direct op de sd-schijf zetten. (heb ik nog niet gevonden, maar misschien weet iemand anders dit?).

Wederom veel vragen en info,
MartinoH
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: 'Apparaat vol' update niet mogelijk

Berichtdoor MartinoH » 7 sep 2017 14:49

CleanEject werkt perfect! Ik kan weer kaarten transferren. Dank voor de hulp!
Maarten
MartinoH
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Vorige

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast