Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routes in 276cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 11:29

Iemand al routes gereden met de 276Cx. Hoe reageert hij als je de route halverwege opstart en je je niet op de route bevind? Hoe doet hij het indien je alle harde en zachte punten verwijderd hebt via basecamp en eventueel indien er harde al dan zachte punten bevinden in de route?
bartho
 
Berichten: 622
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 5 jul 2017 12:52

bartho schreef:Iemand al routes gereden met de 276Cx.

vastwel, dit forumonderdeel telt al twee pagina's , lees die eens door.

bartho schreef: Hoe reageert hij als je de route halverwege opstart en je je niet op de route bevind?

idem, lees de berichten.

bartho schreef: Hoe doet hij het indien je alle harde en zachte punten verwijderd hebt via basecamp

een route waar je alle punten hebt verwijderd??? dat is geen route meer
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20044
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 12:57

Bedankt hawee voor de hulp.
bartho
 
Berichten: 622
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 14:09

Als daar sinds december nog niets aan gewijzigd is , is hij absoluut niet bruikbaar om routes te rijden.
dat is al wat ik moest weten.
Thanks
bartho
 
Berichten: 622
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Noppie » 5 jul 2017 14:13

bartho schreef:Als daar sinds december nog niets aan gewijzigd is , is hij absoluut niet bruikbaar om routes te rijden.

Daarom doen een aantal van ons dat tot groot genoegen.... :roll: Denk dat je gewoon een TomTom moet kopen.
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 261
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 14:18

Nee geen tomtom mijn Z350 zal in dienst blijven
bartho
 
Berichten: 622
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 5 jul 2017 14:19

tja, ik vind het ook een beetje vreemde cq ongenuanceerde opmerking.
Als hij had geschreven "dan is hij voor mij nog niet geschikt" dan kan dat, iedereen heeft zijn eigen prioriteiten en wensen maar "dan is hij absoluut niet geschikt om routes te rijden" is nogal in tegenspraak met de meldingen van gebruikers.

Als ik even grasduin in dit forumdeel (bv dat hele lange draadje met ook meldingen van mei en juni/juli ) dan zijn er mensen die sommige eigenaardigheden niet fijn vinden
maar ook meerdere mensen die melden dat ze er al vele duizenden km mee hebben gereden met veel plezier.
Zelfs iemand die vlak voor de start van een grote tocht merkte dat zijn oudere gps het had begeven en die een 276cx had gekocht en op zijn bike gemonteerd en daarna meteen succesvol voorrijder was voor een hele groep.
dus er zijn voldoende mensen die het toestel echt wel geschikt vinden :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20044
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Hzee » 5 jul 2017 15:02

Gewoon route laden, met of zonder harde punten en rijden. Geen enkel probleem. Raak je van de route dan zoek je deze weer op en je rijdt weer door.
Daar zit m.i. niet het probleem van dit apparaat
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 106
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 15:03

Als er drie gebruikers van een toestel blij zijn kan ik dat toch niet als parameter gebruiken dat het goed werkt.vspijtig voor 800€ wil ik meer.
bartho
 
Berichten: 622
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 5 jul 2017 15:11

probleem met een forum is dat je voornamelijk berichten krijgt van mensen die een probleem hebben (of denken te hebben) de mensen die tevreden zijn zijn fijn aan het rijden :wink:
daardoor is het altijd een beetje riskant om puur op het aantal meldingen goed/fout te kijken.

Als je je startvraag van dit draadje opnieuw zou stellen maar dan een beetje beter uitgewerkt wat je vragen zijn (en graag reële vragen, als je alle punten van een route weggooid kun je de route lastig rijden) dan denk ik dat je als je een weekje geduld hebt wel de nodige echte antwoorden krijgt waar je wat aan hebt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20044
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor tony rave » 5 jul 2017 15:13

Ik heb vanaf 2004 met zoveel tevredenheid de 60-serie voor all-round doeleinden gebruikt dat ik er niet over piekerde iets anders te kopen. Of er zou voor mijn wensen een nog beter toestel moeten zijn geweest.

Met de 276Cx heb ik nu voor de motor, en voor mij, eindelijk een nog beter toestel gevonden!
Ondanks dat er een aantal zaken zeker nog verbeterd kunnen worden.

Ben je tevreden met een Zumo, blijf dan daarbij !
De 276Cx is vooral een navigatietoestel, voor een 'wegwijzer' ben je m.i. momenteel beter af met een Zumo of TomTom.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1338
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 15:54

Dit schreef noppie

"Helaas, dan breng je de route wel over naar het toestel, maar als je de route dan wilt activeren dan blijft ie daar in hangen. Je kunt de route dus niet opstarten.
Ik heb wel ontdekt dat als je een route met minder dan 50 routepunten naar het toestel overzet dat je die dan via Basecamp in het toestel kunt wijzigen. Dan kun je dus ook de routepunten verwijderen, de route blijft intact en de routepunten worden niet meer aangekondigd.
Als Garmin nu nog voor elkaar weet te krijgen dat je meer dan 50 punten in een route kwijt kunt dan zijn we al lekker op de goede weg. En dat ie niet meer spontaan uitschakeld"

Daar vroeg ik ook naar. Verwijten sturen dat ik het forum niet lees is natuurlijk gemakkelijk.
bartho
 
Berichten: 622
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 16:11

In drie of vier draadjes staat wil iets over routes te rijden maar absoluut niet overzichtelijk. Mijn bedoeling was een draadje te starten enkel over hoe routes te rijden. Daar is blijkbaar geen behoefte naar . zodus mag, voor wat mij betreft, dit draadje gewist worden.
bartho
 
Berichten: 622
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 5 jul 2017 16:18

bartho schreef:Als er drie gebruikers van een toestel blij zijn kan ik dat toch niet als parameter gebruiken dat het goed werkt.vspijtig voor 800€ wil ik meer.


maar kennelijk telt 1 ontevreden gebruiker
bartho schreef:Dit schreef noppie ......
zwaarder dan 3 tevreden gebruikers :roll:

niet iedereen gebruikt de gps op dezelfde manier, misschien doet noppie iets wat jij ook perse wilt kunnen doen en wat niet kan met de 276cx dan heb je een reden om hem niet te kiezen.
Het kan zijn dat de tevreden gebruikers deze handeling niet doen omdat ze er geen behoefte aan hebben en er daarom geen last van hebben, het kan ook zijn dat ze het niet missen omdat ze anders (beter? ) werken met de 276cx of het kan zijn dat de gps of de route van noppie niet goed is en dat de anderen het daarom niet merken.

erg onzeker, maar ik haalde uit jouw startvraag niet dat je wilde weten of wat noppie omschrijft is opgelost

maar ik denk dat de opmerking van tony rave heel goed is, de 276cx kan dan wel op een motor worden gebruikt maar het is toch niet "gewoon" een motor gps (maar een veel universeler toestel), daar zijn de Zumo's voor.

edit: nogmaals:
goed idee om een draadje te starten over de mogelijkheden/problemen/tips over hoe routes te rijden met de 276cx zodat alle info netjes bij elkaar staat , daar zullen zeker meer mensen in geinteresseerd zijn maar je openingspost gaf dat niet aan. (althans, ik las het niet zo en de anderen kennelijk ook niet)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20044
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 16:27

Dus het draadje ma verwijderd worden.
bartho
 
Berichten: 622
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Volgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast