Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routes in 276cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Mike Schenk » 5 jul 2017 17:57

Om antwoord te geven op de oorspronkelijke vraag. Ik heb al vele routes gereden die ik in Basecamp heb gemaakt, naar de 276Cx heb overgezet en daar geactiveerd. Als herberekenen uitstaat kun je vervolgens van de route afrijden zo vaak je wilt en ook weer terug. Aanwijzingen hervatten vanaf het punt waar je de route weer oprijdt.

Een paar weken terug heb ik een bestand met tracks en routes gekregen om een meerdaagse fietstocht te begeleiden. Zonder aanpassingen heb ik die in het apparaat gezet en ik was de enige die ze probleemloos kon gebruiken. De andere motorrijders hadden met hun diverse Zumo's regelmatig problemen. Mijn conclusie is dan ook dat de 276Cx in dit opzicht makkelijker werkt dan de Zumo's. In ieder geval makkelijker dan de 350 die ik ook heb.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 279
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 18:00

Bedankt Mike, klinkt al hoopvoller.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Noppie » 5 jul 2017 18:39

Noppie (ik dus) schreef dat een hele poos geleden inderdaad. Maar ik ben inmiddels best tevreden over mijn 276Cx, omdat ik met bepaalde dingen heb leren omgaan of dat ik toen dingen verkeerd deed die niet aan het toestel lagen. Overigens zijn er nog steeds wel dingen die verbeterd kunnen worden, maar met de diverse updates zijn er ook al dingen opgelost.
Ik heb inmiddels ook al duizenden kilometers aan routes ermee gereden, en tot grote tevredenheid.
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 255
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 5 jul 2017 19:28

Hoe laad je dan best een route vanuit basecamp in de 276cx? In de veronderstelling van de citynavigator kaart in het toestel te hebben en uiteraard ook in basecamp. Zet je dan een vinkje bij -Bewerken- - opties- -toesteloverdracht- "verwijder routepunten van routes bij overdracht naar toestel"
Of indien anders hoe?
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Mike Schenk » 5 jul 2017 20:14

Of rechtsklikken op de route en verzenden naar toestel of meerdere routes tegelijk door een hele Basecamp lijst over te zetten. Ik heb helemaal niets met opties gedaan, boeit ook niet of er harde viapunten instaan.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 279
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Noppie » 5 jul 2017 21:32

Ik verwijder de routepunten altijd eerst met de Javawa RTWtool voordat ik de route naar het toestel stuur.
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 255
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor JaVaWa » 5 jul 2017 22:10

De 276cx maakt geen onderscheid tussen harde en zachte viapunten, ze zijn daar allemaal even "hard". De beperking is 50 viapunten per route, zoals bij alle outdoortoestellen. Je kunt de viapunten verwijderen met RTWtool (of met die ene instelling in BaseCamp), waardoor de 50-viapunten-beperking in feite vervalt (na het verwijderen blijven er immers maar twee over)
Voorwaarde is wel dat de route berekend is op dezelfde kaart (type, maar ook versie). Bestaande, op een andere kaart gemaakte routes moeten eerst herberekend worden. De meest grondige methode is niet de herbereken-functie gebruiken, maar door het profiel van de route te veranderen in "Direct" en daarna weer terug naar het oude profiel.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13346
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 6 jul 2017 05:04

Dus als ik het goed begrijp Javawa is het aanvinken van "verwijder routepunten van routes bij overdracht naar toestel" hetzelfde als het gebruiken van Uw RTWtool. Dus zijn er geen routepunten meer aanwezig, blijft de route intact en worden die ook niet meer afgeroepen? Klinkt nog beter.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor tony rave » 6 jul 2017 09:21

En ik ben, na het proberen van de andere methodes, weer helemaal bij het aloude concept van alleen maar (harde) viapunten te versturen.

Ik maak de route in MapSource (jawel, de oude versie 6.13.7) als autoroute, maak dan een track copie daarvan, en vervolgens stuur ik deze route als directe route naar de 276Cx. Uiteraard samen met de bijbehorende track.

Heeft voor mij een paar voordelen:
1. ik kan hetzelfde gebruiken voor de 60CSx, die ook nog steeds meespeelt.
2. de route kan beginnen op een plek waar ik niet ben, er wordt dan automatisch een route gemaakt naar het beginpunt.
3. herberekenen mag aanstaan, dat vind ik de beste methode.
4. ik kan onderweg van kaart wisselen, b.v, van CN naar OSM etc., kleine afwijkingen komen voor, maar daarvoor heb ik de track om te zien welke weg ik zal nemen.
5. de bestanden zijn zeer klein in verhouding tot een route met al die route-extensions die zo nodig het wegverloop nogmaals opslaan hoewel dat al op de kaart staat.
6. ik kan de route op het toestel gemakkelijk dupliceren, omkeren of aanpassen.
7. bij activeren van een route wordt er gevraagd naar routerings options (indien 'prompted' ingesteld)
etc.

Nadelen zie ik eigenlijk niet, ik ben het al jaren zo gewend en het bevalt mij prima.
Okay, als meerderen exact dezelde route moeten rijden is deze methode minder geschikt.

Maar goed, vrijwel alles kan met de 276Cx, je moet er wel wat tijd in willen steken.
Het maximum van 50 viapunten zijn voor mij altijd ruim voldoende geweest.
Laatst bijgewerkt door tony rave op 6 jul 2017 10:25, in totaal 2 keer bewerkt.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1282
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor JaVaWa » 6 jul 2017 10:22

bartho schreef:Dus als ik het goed begrijp Javawa is het aanvinken van "verwijder routepunten van routes bij overdracht naar toestel" hetzelfde als het gebruiken van Uw RTWtool.

Niet helemaal hetzelfde. BaseCamp verwijdert alleen de zachte punten. RTWtool verwijdert ze allemaal, tenzij ze samenvallen met aanwezige waypoints. Ook moet in RTWtool bij de instellingen de juiste modus gekozen worden, bij de andere worden de viapunten alleen zacht gemaakt.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13346
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 6 jul 2017 13:32

Komt steeds dichter bij. Dat met een directe route ken ik niet ga er mij eens in verdiepen. Nog een vraagje omdat er hier toch zijn die ook een Z350 gebruiken. Kan ik van de NTU kaart direct naar de 276CX zonder problemen, indien beide kaarten zelfde versie zijn. Of zet ik eerst mijn routes gemaakt in NTU over naar de NT kaart en dan herberekenen , kijken naar eventuele verschillen en dan oversturen??
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor JaVaWa » 6 jul 2017 13:46

Zoals tony rave 't doet is het oversturen van alleen de viapunten van de route, en het aan het toestel overlaten hoe de tussenliggende stukken berekend worden. Als je de punten strategisch kiest zullen de afwijkingen minimaal zijn, maar helemaal vermijden zal moeilijk worden.

De NTU is niet gelijk aan de NT, ook al is het versienummer gelijk. De verschillen zitten 'm niet zozeer in de ligging van het netwerk (alhoewel, bij bepaalde versies zag je zelfs daar verschillen), maar in de unieke code die elk wegvakje heeft. Die zijn bij NTU anders dan bij NT.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13346
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 6 jul 2017 13:55

Zo dus toch best naar NT brengen en dan oversturen. Ja direct heb ik nog nooit gebruikt. Mijn routes bevatten zo weinig mogelijk punten en allemaal zachte dus maar oversturen met basecamp en punten weghalen.
Tegen het einde van de week ga ik beslissen kopen of niet.
Heb nog een maand voor mijn reis naar Roemenië.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Mike Schenk » 9 jul 2017 17:18

Gisteren heb ik ontdekt dat het toch handig is om de viapunten te verwijderen uit een route als je ze naar de 276Cx stuurt. Ik was een lang weekend naar de Eifel en Luxemburg. De heenweg van donderdag en de route van vrijdag ging zonder problemen. De route van zondag kreeg ik echter niet geactiveerd, geen feedback, bleef gewoon erg lang op 0% staan. Toen de route gekopieerd en geprobeerd te herberekenen en kreeg toen de zinnige foutmelding dat een route niet meer dan 50 punten mag bevatten.

Ik heb de route gesplitst in twee delen, dat bleek uitendelijk een stuk van 300km te zijn en een stuk van 120km. Beide stukken laten herberekenen met "kortste afstand" en dat gaf eigenlijk geen grote afwijkingen. Alleen in het begin ging er iets mis, waarschijnlijk omdat Basecamp centra van steden/dorpen kan vermijden. Maar omdat er vlakbij mijn hotel een wegopbreking was, was dat sowieso een mooie aanleiding de route op het apparaat te veranderen. En dat gaat verrassend soepel.

Al met al leidde het dus niet tot problemen, al is het natuurlijk beter voortaan die viapunten wel te verwijderen :)
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 279
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 13 jul 2017 21:02

Vandaag enkelen routes gereden. Korte om enkele dingen te testen.Eerst en vooral de route oversturen met bascamp en de routepunten verwijderen werkt niet. De punten staan nog steeds in de route. Op zich geen probleem alleen roep hij ze af en is het geen extra gegeven. Dus zal moeten ontvlaggen mer RTW tool.
Wat ik ook uitgetest had is het volgende. In bascamp route maken met tiental routepunten. Daar een track van maken. De route verwijderen en van de track nu in basecamp weer een route maken. Dan heb je alleen begin en eindpunt. Deze route naar de 276 gestuurd en dan opstarten. En daar wringde het schoentje het duurde enorm lang om de route op het scherm te krijgen en ik weet niet waarom. Heb dit enkel geprobeerd meet één route. Ik ga nog een proberen of dit dit elke keer zo is.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

VorigeVolgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast