Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routes in 276cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor Hzee » 14 jul 2017 08:12

Als ik de punten in een route zacht maak, behalve begin- en eindpunt, dan zie ik op het toestel na uploaden geen punten in de route. Bij de routespecificaties zie ik op het toestel ook alleen maar deze twee punten. Als je gaat rijden wel herberekenen uitzetten, zie ook andere berichten op dit forum. Bij overzetten vanuit basecamp klik ik wel de optie aan om de oorspronkelijke route, dus ook met alle viapunten te downloaden. Dan zie je wel alle punten op de route.
Je krijgt dan op de 276cx twee routes met dezelfde naam, echter een daarvan met een 1 erachter. Ik weet nooit welke (dus met of zonder 1) de ontvlagde route is. Misschien heb jij (Bartho) toch de oorspronkelijke, dus die met de harde punten), geactiveerd?
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 14 jul 2017 12:02

Ik zie iets over het hoofd, ik heb geprobeerd zowel met harde als zacht punten. In beide gevallen staan de routepunten er nog. Ook met RTW tool blijven de punten aanwezig. Gebruik je de laatste versie van basecamp met 2018.1 kaarten
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 14 jul 2017 12:04

JaVaWa schreef:De 276cx maakt geen onderscheid tussen harde en zachte viapunten, ze zijn daar allemaal even "hard". De beperking is 50 viapunten per route, zoals bij alle outdoortoestellen. Je kunt de viapunten verwijderen met RTWtool (of met die ene instelling in BaseCamp), waardoor de 50-viapunten-beperking in feite vervalt (na het verwijderen blijven er immers maar twee over)
Voorwaarde is wel dat de route berekend is op dezelfde kaart (type, maar ook versie). Bestaande, op een andere kaart gemaakte routes moeten eerst herberekend worden. De meest grondige methode is niet de herbereken-functie gebruiken, maar door het profiel van de route te veranderen in "Direct" en daarna weer terug naar het oude profiel.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor JaVaWa » 14 jul 2017 12:05

Voor het succesvol ontvlaggen moet aan de volgende voorwaarden voldaan zijn:

In BaseCamp moeten alle te verwijderen punten "zacht" zijn, én moet bij de overdrachtsinstellingen aangegeven zijn dat de punten verwijderd moeten worden.

In RTWtool moet bij de instellingen de optie "Ontvlaggen nieuwe stijl" niet aangevinkt zijn.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13346
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 14 jul 2017 12:09

Dank u Javawa dat deed ik verkeerd in uw programma. Maar in basecamp weet ik het niet. Verwijder routepunten is aangevinkt en heb dezelfde kaarten. Ik blijf proberen alvast bedankt voor de reactie.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 14 jul 2017 17:44

Heb nu een reset van basecamp gedaan en nog steeds lukt het niet de route via basecamp over te sturen zonder routepunten.
Ook lukt het niet, bij het aanvinken van verzend ook oorspronkelijke route, om twee routes in de gps te hebben.
wat doe ik toch verkeerd. Ik heb nu maar één toestel meer staan ik basecamp en toch wil hij de routepunten niet verwijderen.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor fransg » 14 jul 2017 17:48

Misschien helpt het om de stappen die je doet te laten zien door middel van screen snapshots, ook van je instellingen op de 276Cx, dan komt een eventueel misverstand ("hee dat ene vinkje heb je niet aan staan" bijvoorbeeld) wel naar voren.
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 14 jul 2017 17:50

heb je , zoals JaVaWa aangaf

In Basecamp alle punten die je wilt verwijderen "zacht" gemaakt

En daarna via Bewerken-Opties-Toesteloverdracht bovenaan de juiste gps gekozen en daarna vinkjes gezet in
verwijder routepunten bij overdracht
En
Verzend ook de oorspronkelijke route
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 14 jul 2017 17:59

Ja heb dus bovenaan de 2018.1 NT kaart staan heb eerst een directe route gemaakt, alle punten "niet waarschuwen" en dan in deze kaart motorfiets gekozen en herberekend. daarna in opties toesteloverdracht de twee aangevinkt "routepunten verwijderen en oorspronkelijke route meesturen.
Resultaat: Ik krijg maar één route in het toestel en met routepunten.
Nog een vraag
Wanneer de route overgezonden is naar het toestel en men gaat in basecamp op de route staan in "gebruikergegevens" zie je daar dan de routepunten nog?
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor fransg » 14 jul 2017 20:20

HaWee schreef:En daarna via Bewerken-Opties-Toesteloverdracht bovenaan de juiste gps gekozen en daarna vinkjes gezet in
verwijder routepunten bij overdracht
En
Verzend ook de oorspronkelijke route


Ik heb gekeken of ik het juist doe maar ik kom die opties niet tegen. Is het ergens stap voor stap geïllustreerd?

Ik doe het zo:

Route maken:

--01-route1-14-juli-2017.jpg
--01-route1-14-juli-2017.jpg (53.82 KiB) 323 keer bekeken


(als ik zou kiezen voor routepunten verwijderen dan houd ik alleen startpunt en eindpunt over en wordt de route ineens wel heel kort vrees ik)

--02-route2-14-juli-2017.jpg
--02-route2-14-juli-2017.jpg (198.54 KiB) 323 keer bekeken


En dan naar het toestel:

--03-route3-14-juli-2017.jpg
--03-route3-14-juli-2017.jpg (53.78 KiB) 323 keer bekeken


Zou dat anders moeten? Ik heb laatst een route zo gefietst en dat ging eigenlijk prima.
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 940
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 14 jul 2017 20:51

niet bewerken van de route maar het Basecamp menu (bovenste balk met Bestand - Bewerken - Toestel -Zoeken - Beeld - Gereedschappen etc.

Daar klik je op bewerken, dan onderste keuze Opties
Bij Opties kies je in het linker venster Toesteloverdracht en dan kun je instellen zoals ik schreef.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 15 jul 2017 15:39

lukt maar niet maar volgende bewerking lukt wel. Route gemaakt, punten zacht gemaakt en dan rechtsklik op de route. Dan krijg je een listval waar je de mogelijkheid hebt "remove shaping points". Dit gedaan en dan overgestuurd en geen route punten meer in de route.
Ik moet wel zeggen dat dit gebeurt in Basecamp windows.
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 15 jul 2017 15:51

ik heb ook basecamp windows
hier zie je wat je krijgt als je bovenaan in basecamp klikt op Bewerken
opties.jpg
opties.jpg (41.5 KiB) 272 keer bekeken

Dan kies je de onderste keuze nl Opties
en dan krijg je een nieuw scherm met in eerste instantie waarschijnlijk de Eenheden , hier klik je links op Toesteloverdracht en dan zie je dit
overdracht.jpg
overdracht.jpg (38.86 KiB) 272 keer bekeken

Hier zet je de vinkjes zoals aangegeven en klikt dan onderaan op OK
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor bartho » 15 jul 2017 15:58

Ja zo staat ook mijn toestel maar hij doet het niet. Ik heb basecamp verwijderd en alle kaarten opnieuw ingeladen maar nog steeds werkt het niet??!! ik heb maar één toestel in basecamp en één kaart en nog steeds doet hij dat niet.
Nog een vraagje in de beschrijving van basecamp 4.6.2 staat does not work with Garmin serial GPS divices.
Hoe staat jullie toestel in Systeem??
-garmin spanner
-Garmin Serieel
-MTP
bartho
 
Berichten: 608
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Berichtdoor HaWee » 15 jul 2017 16:11

dat slaat niet op versie 4.6.2 maar gewoon op Basecamp.
Het gaat hier niet om de softwarematige connectiemethode maar om de hardware aansluiting.
Heeeeel lang geleden waren er gps'en die je aansloot op de oude seriële poort van de computer (die tegenwoordige computers niet meer hebben)
seriele poort.JPG
seriele poort.JPG (14.06 KiB) 270 keer bekeken


qua instelling: ik verwacht dat Basecamp zowel met MTP (standaard voor aantal nieuwe toestellen en wat veiliger) als met Garmin serieel (de meeste andere toestellen van de basecamp generatie) goed zal werken maar ik heb geen toestel met MTP om het te testen.
(Maar je toestel staat daar standaard op dus zal het goed werken)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

VorigeVolgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast