Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor tony rave » 12 nov 2017 13:07

Wat ik gisteren in demo-mode al dacht te zien heb ik nu in de praktijk kort getest: het afslag popup scherm werkt nu, in elk geval anders en beter naar mijn eerste ervaring.

In het popup scherm verplaatst de positie indicator zich nu volgens de daadwerkelijke positie op het stationaire kaartscherm, blijft dus niet meer 'bevroren' stilstaan.
Dit is dus anders dan in het normale kaartscherm waar de kaart zicht verplaatst t.o.v. de vaste indicator-positie, overigens hetzelfde als met de 60-serie en wellicht ook andere modellen.

Ook over een rotonde waar eerder de linkerhelft (het kaartgedeelte van het popup scherm) blank bleef wordt nu de kaart getoond.
Voorlopig dus goede resultaten in afwachting van een langere proef.

Edit 171119,
Vandaag die langere proef gereden (motor 250kms) en zoals anderen al meldden, de afslag-popup werkt nu goed en ik heb geen 'achterlopen' op de positie gezien. De kaartschaal van het popup scherm varieert nogal en de regels daarvoor zijn me nu nog niet duidelijk.
Laatst bijgewerkt door tony rave op 19 nov 2017 20:44, in totaal 1 keer bewerkt.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1348
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor bartho » 12 nov 2017 13:20

Alvast goed nieuws. Ga ik deze week ook eens proberen. Heb nog nooit gereden met het pop up scherm. Werkt het ook met op basecamp gemaakte routes?
bartho
 
Berichten: 624
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor tony rave » 12 nov 2017 13:37

Dat heb ik nu niet getest, voorheen in elk geval wel. Ik had nu een op het toestel gemaakte route gebruikt.
Let wel: ik laad de laatste tijd altijd 'directe routes' maar ik meen me te herinneren dat het ook bij de andere route-formaten gewerkt heeft.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1348
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor bartho » 12 nov 2017 16:31

Heb een route gemaakt in basecamp en getest in demo mode en daar werkt het. Wat ik niet kan is onder "stel in" "sporen" "autoArchiveren" op "dagelijks" zetten. Hij blijft op "indien vol" staan.
bartho
 
Berichten: 624
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor tony rave » 12 nov 2017 17:07

Merkwaardig, werkt bij mij zoals tevoren, kan nog steeds elke manier kiezen en opslaan.
zie afbeelding hierna,
Bijlagen
archive setting NL.jpg
archive setting NL.jpg (44.97 KiB) 581 keer bekeken
archive setting.jpg
archive setting.jpg (42.76 KiB) 583 keer bekeken
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1348
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor bartho » 12 nov 2017 17:22

Werkt niet bij mij. Ook niet na uitschakelen. Heb mijn update via wifi gekregen. Misschien update eens opnieuw doen via express, als dat al gaat
bartho
 
Berichten: 624
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor Mike Schenk » 12 nov 2017 17:47

bartho schreef:Heb een route gemaakt in basecamp en getest in demo mode en daar werkt het. Wat ik niet kan is onder "stel in" "sporen" "autoArchiveren" op "dagelijks" zetten. Hij blijft op "indien vol" staan.


Dat werkt niet in Demo-mode. Werkt waarschijnlijk wel als je gewoon buiten bent met een GPS-fix.

En geen zin om op de motor te stappen, dus alleen in Demo-mode geprobeerd maar het lijkt inderdaad alsof de Popup nu goed werkt!
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 287
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor tony rave » 12 nov 2017 19:19

Terwijl mijn toestel een route simuleert (GPS off is Demo Mode toch ?) kan ik die Archive instelling wel doen.

Bedoel je misschien de instelling "Record Mode" ?

Die geeft (en gaf altijd al) inderdaad "Off" aan zodra de GPS ontvangst Off staat (bug ?). Desondanks kan de instelling dan wel gewijzigd worden.

Nog voor mij een vraag is: Welk effect heeft de instelling "Interval" onder "Record Mode = Resolution" ?
Ik heb daar nog geen functie kunnen ontdekken en het lijkt me dat "Interval" niets van doen heeft met de methode "Resolution" en in feite gedimd zou moeten zijn. De trackpunten opgenomen in die instelling vertonen allerlei onderlinge afstanden en dat past ook bij Resolution = Automatisch (zoals ik het interpreteer).
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1348
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor Mike Schenk » 12 nov 2017 22:09

tony rave schreef:Terwijl mijn toestel een route simuleert (GPS off is Demo Mode toch ?) kan ik die Archive instelling wel doen.

Bedoel je misschien de instelling "Record Mode" ?

Die geeft (en gaf altijd al) inderdaad "Off" aan zodra de GPS ontvangst Off staat (bug ?). Desondanks kan de instelling dan wel gewijzigd worden.


Inderdaad, ging er vanuit dat niets meer werkte met het instellen van de tracks in demomode maar dit werkt wel.

Nog voor mij een vraag is: Welk effect heeft de instelling "Interval" onder "Record Mode = Resolution" ?
Ik heb daar nog geen functie kunnen ontdekken en het lijkt me dat "Interval" niets van doen heeft met de methode "Resolution" en in feite gedimd zou moeten zijn. De trackpunten opgenomen in die instelling vertonen allerlei onderlinge afstanden en dat past ook bij Resolution = Automatisch (zoals ik het interpreteer).


Ik vermoed dat ze vergeten zijn die "grijs" te maken want hij doet niets voorzover ik weet en hij zou ook niets kunnen lijkt me.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 287
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor bartho » 13 nov 2017 11:56

Gevonden!! "uitvoerindeling" stond op "activiteiten" ipv "sporen". Weet niet waarom dat verandert is maar is OK nu.
Ik dacht van de update nog eens te installeren maar kan niet vinden hoe ik dat nog eens kan activeren.
Is niet meer nodig nu maar je weet maar nooit.
bartho
 
Berichten: 624
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor tony rave » 13 nov 2017 15:04

bartho schreef:Gevonden!! "uitvoerindeling" stond op "activiteiten" ipv "sporen". Weet niet waarom dat verandert is maar is OK nu. Ik dacht van de update nog eens te installeren maar kan niet vinden hoe ik dat nog eens kan activeren.
Is niet meer nodig nu maar je weet maar nooit.

Mooi, weer een 'probleempje' de wereld uit !

Opnieuw updaten ? Ik meen dat het o.a. kan door het bestand "GarminDevice.xml" (in de Garmin folder op de 276Cx) te wissen en te vervangen door de vorige. Ik ben daar niet zeker over en zou het niet proberen indien niet echt nodig.

Een verschil tussen een oudere versie en de huidige zie ik o.a. in deze regel van dat bestand (software versie?):

00</PartNumber><Version><Major>3</Major><Minor>40</Minor></Version><Path>Garmin</Path><FileName>GUPDATE.GCD</FileName></UpdateFile><UpdateFile><PartNumber>006-D0952-

00</PartNumber><Version><Major>3</Major><Minor>60</Minor></Version><Path>Garmin</Path><FileName>GUPDATE.GCD</FileName></UpdateFile><UpdateFile><PartNumber>006-D0952-
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1348
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor Hzee » 14 nov 2017 10:13

Met instelling Noorden vast, dus 2 dimensionaal, mijn favoriete kaartinstelling, werkt de pop-up uitstekend nu. Geen uitval toestel en pijltje op de plek waar je je daadwerkelijk bevindt.
Nu de BT nog verbeteren en dan komen we in de buurt van wat ik verwacht van het toestel.
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 106
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor Noppie » 14 nov 2017 12:08

En met rijrichting boven ?
Laatst bijgewerkt door Noppie op 14 nov 2017 14:35, in totaal 1 keer bewerkt.
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 263
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor tony rave » 14 nov 2017 13:44

Hzee schreef:... werkt de pop-up uitstekend nu.


Daarmee is mijn belangrijkste 'probleempje' met de 276Cx van de baan.
Eén puntje om het nog beter te maken heb ik; op het afslagscherm ook de eventueel aanwezige track-copy van de route tonen.
Dit doet evenwel de 60-serie ook niet, maar er moet toch iets te wensen overblijven ?
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+60CSx+276Cx
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1348
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: Afslag-Popup werkt goed (beter) na update 3.60 !?

Berichtdoor Hzee » 14 nov 2017 16:02

Bij alle drie de orientatie mogelijkheden werkt het popup scherm. Deze komt in beeld wanneer de stem van de navigatie mevrouw hoorbaar is. Verdwijnt dan totdat de laatste aanwijzing komt en blijft dan in beeld. Deze laatste popup vind ik wel vrijlaat verschijnen, als je al vlak bij de afslag bent. Maar goed, dat kan persoonlijk zijn.
Toestel valt niet meer uit en pijltje oke!
Hzee
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 106
Geregistreerd: 4 dec 2016 20:31
Woonplaats: Apeldoorn

Volgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast