Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 25 feb 2018 10:16

Een heel vreemd onderwerp :mrgreen: Af en toe wordt ik gestoord van die garmin-software, zoals gisteren en vandaag, wellicht kan iemand mij helpen. Wat is het geval. Ik download de kaart van Hongarije van Openstreetmaps (new routable en route de gewone routable), net zoals ik dat met al mijn kaarten doe. In Basecamp staat ie mooi volledig, maar als ik m met mapinstall op de cx laadt en ik verplaats 'm naar de sd card, delete op de cx en als laatste clean-eject, dan .... zie ik slechts een deel van kaart de op de cx. Terug kopiëren helpt niet, opnieuw installeren helpt niet. Wat wel helpt is de kaart verwijderen, opnieuw downloaden en installeren op de CX en niet naar de sd-card kopiëren.

Dat is toch niet te begrijpen ???? :evil: :evil: :evil:

Maarten
Laatst bijgewerkt door MartinoH op 25 feb 2018 12:03, in totaal 1 keer bewerkt.
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor Noppie » 25 feb 2018 10:44

Het enige wat ik bedenken kan (maar ben dan ook zeker geen wizzkid) is dat de sd kaart vol is. Maar ik neem aan dat je dat zelf al wel gecheckt hebt.
Beter één wiel op de grond dan twee in de lucht.

276C op Papazuki GSX1100 caféracer en op mountainbike
276Cx op Yamaha FJR1300A
Avatar gebruiker
Noppie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 274
Geregistreerd: 23 maart 2004 19:59
Woonplaats: Doetinchem

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor STXrider » 25 feb 2018 10:46

Waarom wil je hem op de 276Cx en op de SD, (conflict)? Kun :roll: je hem niet gelijk naar de SD kaart kopiëren? Dan leest hij de kaart toch ook....
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.20 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 993
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 25 feb 2018 12:01

Direct naar de sd-card gaat niet. Basecamp tranferred hem eerst naar de Garmin, daarna moet je m handmatig naar de sd-card overzetten en verwijderen van de Garmin. Dan heeft ie nog niet het Garmin geheugen vrijgegeven en moet je met een clean eject het geheugen van de garmin vrijmaken. Heb ik allemaal van dit forum geleerd :roll:
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 25 feb 2018 12:05

Noppie schreef:Het enige wat ik bedenken kan (maar ben dan ook zeker geen wizzkid) is dat de sd kaart vol is. Maar ik neem aan dat je dat zelf al wel gecheckt hebt.


Nog ruimschoots voldoende ruimte (23GB van de 32GB)
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor HaWee » 25 feb 2018 12:30

MartinoH schreef:Een heel vreemd onderwerp :mrgreen: Af en toe wordt ik gestoord van die garmin-software, zoals gisteren en vandaag, wellicht kan iemand mij helpen. Wat is het geval. Ik download de kaart van Hongarije van Openstreetmaps (new routable en route de gewone routable), net zoals ik dat met al mijn kaarten doe. In Basecamp staat ie mooi volledig, maar als ik m met mapinstall op de cx laadt en ik verplaats 'm naar de sd card, delete op de cx en als laatste clean-eject, dan .... zie ik slechts een deel van kaart de op de cx. Terug kopiëren helpt niet, opnieuw installeren helpt niet. Wat wel helpt is de kaart verwijderen, opnieuw downloaden en installeren op de CX en niet naar de sd-card kopiëren.

Dat is toch niet te begrijpen ???? :evil: :evil: :evil:

Maarten


Ik begrijp deze werkmethode niet :?

je schrijft: "Ik download de kaart van Hongarije van Openstreetmaps (new routable en route de gewone routable),"
bedoel je dat je twee versies van de kaart download en installeert? :? Een versie is echt genoeg. Als je ook nog 2 versies naar de gps en/of sd stuurt is dat vragen om problemen.

dan schrijf je: "In Basecamp staat ie mooi volledig, maar als ik m met mapinstall op de cx laadt en ik verplaats 'm naar de sd card, delete op de cx "
het is echt nergens voor nodig om hem eerst naar de cx zelf te sturen , Mapinstall ziet de sd ook (misschien even een extra klikje om de sd kaart te kiezen?? ) .
een mogelijke oorzaak van het probleem :
je sd heeft ruimte genoeg maar door naar de Cx te sturen ben je afhankelijk van die veel kleinere ruimte dus misschien kiest mapinstall een deelkaart vanwege ruimtegebrek in de Cx :?:

Je kunt ook de sd kaart gewoon in een cardreader aan de Mac hangen en dan met Mapinstall de kaart oversturen (dus zonder dat de Cx er aan hangt) dat gaat nog sneller ook.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20661
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 25 feb 2018 14:32

Staat idd verkeerd, uiteraard maar 1 kaart. Ik gebruik de "new-style". Transfer naar SD-card is beperkt tot 4 GB, althans dat geeft ie aan, dus als ik Duitsland wil overzetten moet ik steeds deelkaarten selecteren. Dat vind ik nogal een gedoe. Maar misschien zie ik iets over het hoofd?
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor STXrider » 25 feb 2018 14:45

Misschien is het een optie om een grotere SD kaart te plaatsen? 4GB is wel een kleine en de 276Cx kan een veel grotere hebben.
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2018.20 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 993
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor HaWee » 25 feb 2018 15:06

transfer naar zowel de gps als naar de sd is beperkt tot een max bestandsgrootte van 4 GB , dit is doordat Garmin werkt met FAT(32) en anders kan de gps het niet lezen.
Dit geld dus zowel voor de CX als voor de sd kaart.
1 bestand kan max 4 GB zijn, je kunt wel meerdere bestanden versturen van elk 4 GB en die worden dan door de gps als een kaart gezien.
maar je wilt me toch niet wijsmaken dat de osm kaart van Hongarije of Duitsland groter is dan 4 GB ?????
Tot voor een paar jaar was de garmin CN kaart van heel europa kleiner dan 4 GB

Ik verwacht overigens ten sterkste dat als je een kaartverzameling selecteert groter dan 4 GB dat Mapinstall dan zelf meerdere bestanden aan zal maken van elk < 4GB

maar dat kan dus wel een verklaring zijn van je probleem: als je een te groot kaartdeel selecteert en er wordt maar een deel overgestuurd naar je Cx zal het na overzetten naar de sd uiteraard ook maar een deelkaart zijn.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20661
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor StefandD » 25 feb 2018 21:36

Even wat anders: waarom dat geklooi met installeren op je pc en dan MapInstall?

Als er een kaart op garmin.openstreetmap.nl klaarstaat om te downloaden kan je zowel een installatie voor de pc als een kant-en-klaar img-bestand voor je gpsr binnenhalen. Een kaart die ik maar tijdelijk gebruik ga ik echt niet op mijn pc installeren. Ik download dan de kant-en-klare img en zet die op mijn gpsr. BaseCamp is prima in staat om een kaart weer te geven die alleen op de gpsr staat (mits die is aangesloten op de pc) en als ik terug ben hoef ik alleen maar de kaart van de gpsr af te halen.
Eventueel kan je ook nog gebruik maken van een virtuele Garmin als je niet steeds je gpsr op je pc aangesloten wilt houden. Hoe je dat doet staat elders op dit forum uitgelegd.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 365
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor JaVaWa » 25 feb 2018 22:15

Het kan ook zijn dat er sprake is van dubbele segmentnummers, daar houdt een toestel niet erg van. Is te controleren met JaVaWa Device Manager.

Overigens is het probleem niet geheel aan Garmin te wijten, de OSM-kaarten zijn immers niet met de software van Garmin gemaakt maar met software gemaakt door handige wizzkids die hun best gedaan hebben om het Garmin-formaat te ontcijferen. Ze hebben heel goede resultaten behaald, maar perfect is het niet...
Eerst maar even controleren met JDM.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13754
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 26 feb 2018 22:07

JaVaWa werkt niet op High Sierra, ik mag van geluk spreken dat clean eject wel werkt. Dat het geheugen na verwijderen van bestanden niet wordt vrijgegeven is overigens wèl een Garmin (Basecamp) probleem! Een die 4GB bestandsgrootte ook, fat32 is echt 90-ties :roll: . Het probleem zit 'm niet in de osm.maps maar in het image volgens mij. Het is mij ook niet helemaal duidelijk wat er allemaal geprocessed wordt, theoretisch zou mijn 32GB sd-card allang vol moeten zitten. Maar in de praktijk is er nog 23GB van 32 beschikbaar en daar zit half Europa en heel Zuid Amerika bij!
Dus ik denk echt dat er iets met de transfer software aan de hand is, het lijkt wel of die naar de verkeerde geheugenadressen kijkt.
Die dubbele kaartnummers zou idd wel de oorzaak kunnen zijn van mijn hongarije probleem. Er is nl een overlap met de kaarten van hongarije, kroatie en bosnie herzegowina. Voorlopig heb ik mijn probleem opgelost door Hongarije op de Garmin te laten staan.
Het blijft prutsen met die dingen :shock:
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 26 feb 2018 22:13

Ik zie zojuist dat het probleem met JaVaWa met Sierra niet meer voor High Sierra geldt. Dat is goed nieuws, ga ik nu proberen
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor HaWee » 26 feb 2018 22:24

MartinoH schreef:JaVaWa werkt niet op High Sierra,

MartinoH schreef:Ik zie zojuist dat het probleem met JaVaWa met Sierra niet meer voor High Sierra geldt. Dat is goed nieuws, ga ik nu proberen


het is al vaker gezegd maar JaVaWa is de maker van heel veel nuttige/onmisbare tools , die programma's hebben eigen namen zoals in dit geval JDM .
Het is dus JDM die wel werkt op High Sierra en niet op Sierra en niet JaVaWa (die werkt wel maar niet bij jouw thuis :wink: )
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20661
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 26 feb 2018 22:29

JaVaWa device manager geïnstalleerd en dat werkt! super! Ik kom er achter dat van alle bestanden er dubbele segmenten zijn in ander bestanden. Hoe kan ik erachter komen welke dat zij en hoe kan ik de dubbele verwijderen?
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Volgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten