Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor HaWee » 26 feb 2018 22:41

MartinoH schreef: Dat het geheugen na verwijderen van bestanden niet wordt vrijgegeven is overigens wèl een Garmin (Basecamp) probleem! Een die 4GB bestandsgrootte ook, fat32 is echt 90-ties :roll: .

theoretisch zou mijn 32GB sd-card allang vol moeten zitten. Maar in de praktijk is er nog 23GB van 32 beschikbaar en daar zit half Europa en heel Zuid Amerika bij!
Dus ik denk echt dat er iets met de transfer software aan de hand is, het lijkt wel of die naar de verkeerde geheugenadressen kijkt.


geheugen niet vrij na verwijderen bestand is zover ik weet een Mac probleem, die zet het in de prullebak op de sd cq in de gps en de gps ziet het bestand dan gewoon. Als ik wis met Windows is het wel weg voor de gps.

de sd kaart zit echt niet vol met half Europa en heel Zuid Amerika , zoals ik al eerder aangaf tot voor een paar jaar paste heel Europa van CN in een 4 GB bestand en ik denk niet dat Zuid Amerika zoveel wegen heeft als Europa :wink:

Het is eigenlijk heel simpel, wil je niet moeilijk doen dan koop gewoon Garmin kaarten, hoef je niks moeilijk te doen.
Wil je andere kaarten gebruiken neem dan de tijd om op de betreffende site te lezen hoe je ze moet gebruiken. Er staat in de FAQ verschillende stukjes over dezelfde Family id etc. en de oplossing (GMTK cq JDM)

en een overlap van kaarten is ook vragen om problemen, zorg dat er nooit 2 kaarten tegelijk aanstaan die (deels) eenzelfde regio bevatten (al is het maar een grensstrook van een km , in dat gebied krijg je problemen)

edit: klik in JDM op de kaart die dubbelen heeft en je krijgt in rood te zien welke kaartdelen dubbel zijn oid.
verwijderen kan alleen door een kaart weg te gooien en zonder de dubbelen terug te zetten
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20768
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor fransg » 26 feb 2018 22:42

MartinoH schreef:JaVaWa device manager geïnstalleerd en dat werkt! super! Ik kom er achter dat van alle bestanden er dubbele segmenten zijn in ander bestanden. Hoe kan ik erachter komen welke dat zij en hoe kan ik de dubbele verwijderen?


Alles helemaal opnieuw doen. Wat ook kan is de Garmin kaarten kopen. De gratis kaarten vereisen wat meer inzicht en kunststukjes die je moet uithalen. Ben je daartoe in staat, knap, doen, als je merkt dat je in allerlei complicaties vastloopt doordat je eigen technische kennis tekort schiet, dan niet mopperen op Garmin ;-)
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5X Plus
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 993
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor woskam » 27 feb 2018 09:16

Ik denk dat er in de kaart ergens een fout segment zit, heb dit zelf ook bij de hand gehad jaren geleden, toen kreeg ik ook de melding dat de kaart er niet op paste. Weet nog wel dat het een heel gedoe was. Ik heb hem op de PC gezet en vanaf de PC de kaart voor de GPS laten genereren. Daarna de helft van de kaartsegmenten uit Mapsource gehaald, en daarna opnieuw de kaart laten maken door Mapsource. Als die op de GPS wil zit daar de fout dus niet, Dan de helft van de verwijderde kaart erop laten zitten en de kaart laten genereren, enz enz, totdat de fout boven water is.
Montana 600 (32GbSDHC), Oregon 600 (32GbSDHC), Oregon 450 (16GBSDHC), Mobile 10, Windows 10 en Preview , City Navigator NT2018.20, Topos NL, OFK1.63, OWK1.12, OFM, BELUX, GE, CH, FR. In de Auto, op de Fiets en met Wandelen.
Avatar gebruiker
woskam
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 358
Geregistreerd: 14 sep 2006 09:53
Woonplaats: Veenendaal

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor STXrider » 27 feb 2018 09:23

Door verder uit te zoomen zag je in Mapsource tenslotte de kaartdelen, ik weet niet of het met OSM ook zo is?
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v3.4 - CN 2019.10 ~ Roadbookhouder A4
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 999
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 27 feb 2018 21:10

fransg schreef:
MartinoH schreef:JaVaWa device manager geïnstalleerd en dat werkt! super! Ik kom er achter dat van alle bestanden er dubbele segmenten zijn in ander bestanden. Hoe kan ik erachter komen welke dat zij en hoe kan ik de dubbele verwijderen?


Alles helemaal opnieuw doen. Wat ook kan is de Garmin kaarten kopen. De gratis kaarten vereisen wat meer inzicht en kunststukjes die je moet uithalen. Ben je daartoe in staat, knap, doen, als je merkt dat je in allerlei complicaties vastloopt doordat je eigen technische kennis tekort schiet, dan niet mopperen op Garmin ;-)


Grappig, ik dacht dat dit forum bedoeld was om mensen verder te helpen :shock:
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor HaWee » 27 feb 2018 21:21

dat is het ook (mensen helpen dus)

en je hebt dus al heel veel goede tips gekregen om je te helpen het op te lossen maar als je allerlei verschillende osm kaarten wilt gebruiken moet je je er wat in verdiepen om de problemen op te lossen cq te voorkomen.

als je van 2 kanten te horen krijgt ; ofwel je koopt Garmin kaarten en het werkt simpel of je gebruikt gratis kaarten maar daar moet je wat meer voor doen
dan kon dat wel eens waar zijn :wink:

aan jou de keuze wat te doen

en als je conflicterende kaarten hebt (zie de info van JDM ) dan is inderdaad de simpelste oplossing om alle conflicterende kaarten er af te gooien en ze opnieuw maar nu zonder doublures er op te zetten.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20768
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor JaVaWa » 27 feb 2018 23:15

Gebruik de rapportagefunctie van JDM, maak een online rapportage en plaats de link hier.
Nu is het een beetje gissen, als we het rapport zien kan er een concreter antwoord gegeven worden.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13846
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 28 feb 2018 15:53

HaWee schreef:dat is het ook (mensen helpen dus)

en je hebt dus al heel veel goede tips gekregen om je te helpen het op te lossen maar als je allerlei verschillende osm kaarten wilt gebruiken moet je je er wat in verdiepen om de problemen op te lossen cq te voorkomen.

als je van 2 kanten te horen krijgt ; ofwel je koopt Garmin kaarten en het werkt simpel of je gebruikt gratis kaarten maar daar moet je wat meer voor doen
dan kon dat wel eens waar zijn :wink:

aan jou de keuze wat te doen

en als je conflicterende kaarten hebt (zie de info van JDM ) dan is inderdaad de simpelste oplossing om alle conflicterende kaarten er af te gooien en ze opnieuw maar nu zonder doublures er op te zetten.


Ik ben alleen benieuwd of er niet een wat betere manier is dan de "brute-force" methode "alles eraf en opnieuw installeren". Mijn adagium is "don't work harder, work smarter".
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor JaVaWa » 28 feb 2018 16:02

Je hoeft misschien niet alles te verwijderen, maar toch wel een deel. Alleen de dubbele segmentnummers uit de bestanden halen, dat gaat niet lukken.

JDM-rapportje?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13846
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor fransg » 28 feb 2018 16:06

MartinoH schreef:Grappig, ik dacht dat dit forum bedoeld was om mensen verder te helpen :shock:


MartinoH schreef:als je conflicterende kaarten hebt (zie de info van JDM ) dan is inderdaad de simpelste oplossing om alle conflicterende kaarten er af te gooien en ze opnieuw maar nu zonder doublures er op te zetten.


MartinoH schreef:Ik ben alleen benieuwd of er niet een wat betere manier is dan de "brute-force" methode "alles eraf en opnieuw installeren". Mijn adagium is "don't work harder, work smarter".


Dat is ook al aangegeven, de manier waarop je heel precies kunt uitpluizen welke kaartdelen je dubbel hebt, als je dat allemaal op een rij hebt gezet voor jezelf, en dan hebt besloten welke kaart je kunt laten staan en welke je moet weghalen en opnieuw zult moeten samenstellen, downloaden, installeren, dan is dat een slimme maar wel tijdrovende manier.

Maar omdat het geavanceerde maar kosteloze traject al eerder problematisch voor jou bleek, is het denk ik simpeler om gewoon met een schone lei te beginnen en te besluiten welke kaarten je wil kopen.

Dat is niet 'brute force' maar heel eenvoudig opschonen en de makkelijke weg kiezen.

Wil je het toch graag ingewikkeld doen, dan gaat dat ongetwijfeld op den duur ook lukken, maar dan moet je de bereidheid hebben je er werkelijk in te verdiepen.

Om te beginnen met het hierboven genoemde rapportje. Hoe je die maakt en deelt is ook al uitgelegd...
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5X Plus
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 993
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 28 feb 2018 16:43

JaVaWa schreef:Je hoeft misschien niet alles te verwijderen, maar toch wel een deel. Alleen de dubbele segmentnummers uit de bestanden halen, dat gaat niet lukken.

JDM-rapportje?


Ik ga de brute force methode toepassen 8) Bijna iedere kaart heeft overlappende segmenten, dus dat is de snelste methode. Verder vraag ik een nieuwe upload aan van zelf geselecteerde kaarten, zodat ik dat precies in de hand heb.

Maar los van mijn soms wat kritische opmerkingen :roll: ben ik heel tevreden over jullie hulp :D .
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor fransg » 28 feb 2018 18:31

MartinoH schreef:los van mijn soms wat kritische opmerkingen :roll: ben ik heel tevreden over jullie hulp :D .


Fijn!
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5X Plus
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 993
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor MartinoH » 4 maart 2018 18:37

Gisteren alles op de CX en SD card gezet, een paar overlappende segmenten, maar lijkt me niet ernstig. Voor de liefhebber bij deze de link:

http://jdm.javawa.nl/07wp

Ik zou de voice bestanden wel willen opschonen, hoe kan ik dat het beste doen?
MartinoH
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 4 sep 2017 18:09

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor HaWee » 4 maart 2018 18:55

MartinoH schreef:Gisteren alles op de CX en SD card gezet, een paar overlappende segmenten, maar lijkt me niet ernstig. V
Ik zou de voice bestanden wel willen opschonen, hoe kan ik dat het beste doen?


paar overlappende segmenten ? de meeste kaarten hebben een of meestal veel meer overlappende segmenten. In elk gebied dat dubbel is krijg je tijdens het navigeren vreemde onvoorspelbare effecten.

Met JDM zie je de locatie van de voice bestanden, wissen kun je gewoon met de Mac versie van verkenner doen. Wel met JDM de Mac prullebak uitzetten en na de actie de gps met cleaneject loskoppelen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20768
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: OSM kaart van Hongarije laad maar half op de CX

Berichtdoor JaVaWa » 4 maart 2018 19:11

MartinoH schreef:Gisteren alles op de CX en SD card gezet, een paar overlappende segmenten, maar lijkt me niet ernstig.

Nou, mij eigenlijk wel, dit gaat problemen geven in de grensregio’s. De kaartsegmenten van deze kaart zijn rechthoekig, maar dat zijn de grenzen uiteraard niet. Hierdoor krijg je altijd overlap. Dit is op te lossen door de kaarten samen te voegen met OSM Combiner, dan worden alle dubbele segmenten verwijderd.
http://osm.pleiades.uni-wuppertal.de/op ... esmij.html

MartinoH schreef:Ik zou de voice bestanden wel willen opschonen, hoe kan ik dat het beste doen?

Waarom? Je toestel wordt er niet sneller van, en van plaatsgebrek lijkt me ook niet echt sprake...
Ik heb inmiddels vaak genoeg voorbeelden gezien waarbij gebruikers in de problemen kwamen omdat ze wilden “opschonen”.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13846
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

VorigeVolgende

Keer terug naar GPSmap 276Cx

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast