Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Kaarten NAV5 vs NAV6

Kaarten NAV5 vs NAV6

Berichtdoor Adrie3 » 22 apr 2018 23:06

Wij zitten op dit moment in de Baltische staten, we zijn o.a. met 2x een NAV5 en 1x een NAV6. Op de NAV6 gaat alles goed, op beide NAV5-toestellen lijken de kaarten van de Baltische staten er niet in te zitten. Apparaten aan de PC gehangen, 2018-30 zegt-ie dan. Op 1 van die toestellen de kaarten opnieuw geïnstalleerd: geen resultaat.
Kan het zo zijn dat deze kaarten (ook Polen) niet op de NAV5 zitten?
M.vr.gr.

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 185
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Re: Kaarten NAV5 vs NAV6

Berichtdoor HaWee » 22 apr 2018 23:46

een gok,
is het mogelijk dat de V minder vrije ruimte heeft voor de kaart en er niet Europe All in zit maar bv west of midden?
Als dat zo is zou je moeten proberen of je er bv oost in kunt zetten via Express,
Als je JDM installeert op de pc http://www.javawa.nl/jdm.html kun je als je klikt op de kaart de kaartdekking opvragen
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20768
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kaarten NAV5 vs NAV6

Berichtdoor Adrie3 » 23 apr 2018 04:59

Ja, daar lijkt het op. Er stond enkel West-Europa op. Heb dat nu vervangen door Oost-Europa.
Vraag me alleen af hoe ik ze er allebei op krijg. Mogelijk eerst een SD-card erin zetten
M.vr.gr.

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 185
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Re: Kaarten NAV5 vs NAV6

Berichtdoor Adrie3 » 23 apr 2018 05:20

Even met JDM gekeken op het apparaat. Staat netjes nu vermeld dat Central and East Europe erop staat, grootte: 2,3GB. Alsud JDM. In de map .System staat een gmapprom.img van 2,4GB en een gmap3d.img van 960MB
Met 'Change maps' en Express kan ik enkel 1 regio niet kiezen, kan niet kiezen voor heel Europa.
Vraag blijft: Hoe krijg ik er geheel Europa op?
M.vr.gr.

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 185
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland

Re: Kaarten NAV5 vs NAV6

Berichtdoor HaWee » 23 apr 2018 09:12

waarschijnlijk door een sd kaart er in te stoppen en dan de kaartupdate te doen , maar momenteel kun je vooruit dus ik zou zeggen dat zijn zorgen voor als je terug bent van de vakantie
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20768
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kaarten NAV5 vs NAV6

Berichtdoor hka » 23 apr 2018 11:27

Om zowel North als South op de NAV te krijgen zul je inderdaad een geheugenkaartje moeten steken.
Daarna via Express kaart updaten.
Op toestel komt dan "all North" te staan en op de memory card "all South".
Ik heb er een 16gig in zitten een sandisk Ultra cat 10.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 627
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: Kaarten NAV5 vs NAV6

Berichtdoor Adrie3 » 23 apr 2018 22:09

HaWee schreef:waarschijnlijk door een sd kaart er in te stoppen en dan de kaartupdate te doen , maar momenteel kun je vooruit dus ik zou zeggen dat zijn zorgen voor als je terug bent van de vakantie

SD-Card erin gezet, mapupdate gedaan en nu zet-ie wel alles erop inderdaad.
Bedankt voor de reacties en adviezen.
M.vr.gr.

Adrie de Regt
Adrie3
 
Berichten: 185
Geregistreerd: 18 aug 2006 21:02
Woonplaats: Oud-Beijerland


Keer terug naar BMW Navigator

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast