Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Omzetting van track naar route is van slag

Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor Bas64 » 8 aug 2018 19:03

Wie heeft een oplossing? Ik maak een route in Basecamp op de Apple. Zet deze om in een track. Exporteer de track naar Navigator6. Vraag de Navigator6 de track om te zetten in een route. Vervolgens gebeuren 2 vreemde zaken. Ten eerste is de track binnen enkele seconden omgezet in een route in plaats van de minuten die de Navigator6 normaal nodig heeft. Ten tweede is de reistijd 3x zo lang geworden. Waar zit de fout?
Bas64
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 8 aug 2018 13:03

Re: Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor guzzi vero » 8 aug 2018 23:21

kan je de track hier eens plaatsen. Zo kunnen we zelf even kijken wat er zo al gebeurt.
ik neem aan dat je bij het omzetten van de track naar een route ook voor begin - einder gekozen hebt en ze niet omgedraaid hebt door einde - begin te kiezen?
zitten er veel parallelwegen in je route? Indien dit het geval is kan het fout gaan daar de track op de kaart in de gps geprojecteerd wordt en je gps daar en voor hem logische route van maakt. Dit kan dus leiden tot het kiezen van parallelwegen die niet de bedoeling waren.
Wat gebeurt er als je de route in de gps laadt en je de track onderliggend zichtbaar maakt? Lopen ze beiden gelijk (in BC in de opties alle vinkjes weghalen bij toesteloverdracht)?

Ik zie dat dit je eerste bericht is hier. Mocht je dit nog niet gedaan hebben stelt iedereen het op prijs dat je je even voorstelt in het desbetreffende topic - ik ben nieuw nieuw hier -
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1183
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor Bas64 » 9 aug 2018 13:44

In Basecamp is de route probleemloos om te zetten naar track en weer terug naar route. ( Beginpunt thuis, eindpunt hotel in Duitsland, van Begin naar Eind, vinkjes uit )Route volgt probleemloos de track. Indien track weer wordt omgezet in route kloppen de rijtijden weer helemaal. In de Navigator volgt de route ook probleemloos de track maar wordt de reistijd verdrievoudigd. Navigator heb ik al een half jaar probleemloos in gebruik met uitstapjes naar Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Spanje. Pas na update afgelopen weekend problemen. Nogmaals update uitgevoerd, reset uitgevoerd. Geen verbetering.
Garmin helpdesk Belgie gebeld. Mochten mij helaas niet helpen omdat het een BMW product zou betreffen. Ik moest maar contact met de verdeler (NL: Dealer) opnemen. Mijn eerste gedachte was: TomTom, here we come!
Bas64
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 8 aug 2018 13:03

Re: Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor Frank » 9 aug 2018 14:51

ik begrijp uit je antwoord dat de door de Navigator berekende route wel exact de geladen track volgt. Dan zou ik me niet zoveel zorgen maken. Die toegenomen rijtijd, is dat ook als je de route daadwerkelijk gaat rijden, of alleen maar als je de route gaat activeren (zonder dat de Navigator de GPS satellieten gezien heeft)? Kan zijn dat met de update ook de vorige fix is vergeten en dus de Navigator nog zijn positie nog moet bepalen.
Je hebt ook maar één kaart actief?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1986
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor Ruud Woudstra » 10 aug 2018 20:08

@Bas64,

Ik heb ook een NAV VI en ook al heel wat uitdagingen gehad. Maar wat altijd WEL goed gaat is het converteren van een track naar een route in de NAV VI. Heb je de instellingen in het toestel goed staan?? Of heb je een hele lange route met erg veel trackpunten? Als je meer dan 2500 trackpunten hebt, filter de track dan even tot 2000-2500 punten en laat de NAV de route berekenen. Uiteraard moet je wel bij het begin van de route deze opstarten en niet ergens anders dan gaat het fout.

Zoals al aangegeven plaats de track even in deze post, dan kunnen we er naar kijken en mogelijk je een goed advies geven.

Grt, Ruud.
GPS-en: Honda-Navi, Zumo 396LMT-S, Edge-1030, Virb camera, Vivo-active-3.Zumo-400(test) Kaarten: CN-lifetime. OMK 2019 v5.15 W-Europa. OFM D-BNL.
Honda GL1800, VW-EOS
Leef vandaag, morgen kan alles anders zijn.....
Avatar gebruiker
Ruud Woudstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 948
Geregistreerd: 23 aug 2010 18:15
Woonplaats: Zwolle

Re: Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor guzzi vero » 11 aug 2018 09:28

in de reistijd zit er altijd verschil tussen gps en BC. Dit heeft te maken met afrondingen naar boven tussen elk via punt. Hoe meer via punten, hoe groter het verschil. Anders kan het ook hoor. BC geeft mij bijna 8 uur voor een route van 275 km (35 via punten), de 590 (die een leerfunctie heeft) zegt me dat hij er 5.5 uur gaat over doen. Niks van aantrekken dus. Zolang de track met de (in de gps geconverteerde) route overeenstemt is er niks aan de hand.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1183
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor Bas64 » 12 aug 2018 12:09

Allereerst iedereen hartelijk bedankt voor het meedenken. Ben nog steeds woest op Garmin helpdesk met hun weigering om mee te denken enkel en alleen omdat het een BMW Navigator betreft ipv een Zumo. Bijbehorende icoontjes mogen jullie er zelf bij bedenken. Vanochtend een harde reset gedaan. Alle instellingen in Navigator en in Basecamp nagelopen. Route van huis naar hotel in Duitsland opnieuw gemaakt met uiterste precisie. Aantal routepunten in track teruggebracht naar minder naar 2000. Helaas. Toestel blijft supersnel rekenen en reistijd van route gemaakt van track in Navigator blijft 3x langer dan reistijd route in Basecamp. De routes van de andere dagen wijken wat betreft reistijd minder dan 20% af. Wat voor mij normaal is.Ter controle ook tracks van afgelopen vakantie naar Pyreneen geladen en omgezet in routes. Ook normaal. Omdat de route de track goed lijkt te volgen eerst maar eens een paar duizend kilometer gaan rijden met Navigator om te kijken wat er dan gebeurd. Mocht ik er achter komen wat precies aan de hand is met deze specifieke route dan laat ik het weten.
Bas64
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 8 aug 2018 13:03

Re: Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor RonalT » 12 aug 2018 15:54

Bas64 schreef:....Mijn eerste gedachte was: TomTom, here we come!


Het is natuurlijk niet raar als jij een navigatietoestel koop van BMW dat Garmin je niet wil helpen. Je zou ook naar TT kunnen bellen om een oplossing voor je BMW toestel.

En laat het ook maar bij de gedachte, the after-sale van TT is ook niet beter.

....
En dat is nog steeds zo maar :? Voor de rest vind ik het een k..ding.
De koppeling met m'n oude telefoon werkte niet, een motoG3, dat zou volgens tt wel aan de telefoon liggen, want: "nee we horen geen klachten" :shock:
Nu heb ik een nieuwe telefoon, Huawei p20 , en daar werkte het ook niet mee.
tt gebeld maar die sturen je het bos in met nietszeggende verhalen.
....


Zoals je ziet!
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3202
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor Bas64 » 12 aug 2018 16:11

De vergelijking die je maakt gaat mijns inziens niet op omdat bij de BMW Navigator 6, de Hardware wordt gemaakt door Garmin, de Software wordt gemaakt door Garmin, het kaartmateriaal wordt verstrekt door Garmin en de updates verlopen via Garmin. Alleen zit er een extra voorziening in zodat hij contact kan maken met de boordcomputer van BMW.
Bas64
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 8 aug 2018 13:03

Re: Omzetting van track naar route is van slag

Berichtdoor Bas64 » 12 aug 2018 16:23

Gelukkig is het probleem opgelost. Probleem bleek uiteindelijk niet te zitten in de Navigator maar in Basecamp. Onder het mom van: Baat het niet dan schaadt het niet Basecamp teruggezet naar fabrieksinstellingen. Daarna alle instellingen weer opnieuw naar mijn smaak ingesteld. Route in Basecamp nogmaals omgezet in spoor. Spoor geladen in Navigator. Navigator spoor laten omzetten in route. Nooit gedacht zo blij te zijn dat de Navigator eindeloos veel tijd nodig heeft om spoor om te zetten in route. Normale reistijd. Geen idee wat er mis was in Basecamp. Geen idee waarom het met andere routes wel goed ging.
Bas64
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 8 aug 2018 13:03


Keer terug naar BMW Navigator

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast