Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

SP 2720 vindt weinig satelieten

Tracks/routes van en voor motor- of autotochten

Moderator: GPStracks

SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor Brooke » 12 mei 2015 20:25

Mijn Sp 2720 vindt niet goed de satelieten. Het aantal is wisselend. Schommelt rond de 3 waardoor er vaak geen bereik is. Ik heb al een harde reset geprobeerd. Hij start dan op bij de huidige locatie (en niet bij Amerika ) Het geeft daarna geen verbetering. Is er iemand die hier een oplossing voor weet?
Brooke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 21 apr 2006 20:39
Woonplaats: Lelystad

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor HaWee » 12 mei 2015 20:51

lijkt me vreemd dat het echt een harde reset is dan.
een echte harde reset laat de gps denken dat hij in Olathe Kansas is

voor een harde reset moet de gps echt uit staan en dan:

StreetPilot 2720 en 2820
Houd de find-knop ingedrukt en zet het toestel aan.
Find ingedrukt houden tot reset vraag komt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19710
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor Brooke » 12 mei 2015 21:00

Fijn zo'n snelle reactie, HaWee. Het toestel is nu (goed) gereset. Elders in het forum stond de menu/map knoppen vasthouden. Blijkt dus de find knop te zijn. Wat moet er nu met het toestel gedaan worden? Uitzetten? Satelieten laten zoeken?
Brooke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 21 apr 2006 20:39
Woonplaats: Lelystad

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor HaWee » 12 mei 2015 21:17

na de harde reset eerst een half uurtje buiten om satelieten te zoeken en dan kijken of je probleem over is of niet
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19710
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: SP 2720 vindt weinig satellieten

Berichtdoor Erik » 13 mei 2015 08:06

bovenstaand advies van Hawee zou moeten volstaan
zie ook viewforum.php?f=22
want dit is niet het meest voor de hand liggende forumdeel
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2363
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor Brooke » 13 mei 2015 15:03

De reset is gedaan. De reset vraag is ook gesteld, blijft echter huidige locatie aangeven (en niet Kansas) satelieten blijven tussen de 3 en een he hele krappe 5 hangen. Hoeveel satellieten moet je hebben voor een goede ontvangst? Zijn er nog andere dingen die ik kan proberen? Het forum heb ik doorgelezen maar dat geeft niet meer duidelijkheid.
Brooke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 21 apr 2006 20:39
Woonplaats: Lelystad

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor Hans Vaessen » 13 mei 2015 16:50

Brooke schreef:De reset is gedaan.


Als hij niet op z'n minst even in Kansas is geweest dan is de reset kennelijk niet gelukt....

Advies: laat hem (buiten) een (kwartier) zoeken. Als hij er vijf vindt dan zou hij gaandeweg normaliter vanzelf z'n almanac moeten vernieuwen en er meer moeten gaan zien. Als je beschikt over een externe antenne zou je nog kunnen kijken of dat van invloed is.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor Brooke » 13 mei 2015 19:44

Mmmm, hij vraagt wel of er een verplaatsing is geweest van duizenden kilometers. Wellicht dat hij zich hier in Kansas waant maar dat laat de Garmin in ieder geval niet op de kaart zien. Het apparaat heeft uren buiten gestaan. Ga hem morgen opnieuw testen. Wat opvalt is dat het apparaat direct uitvalt als de auto van contact gaat. De Garmin is 9 jaar oud, zou het de back-up batterij kunnen zijn?
Brooke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 21 apr 2006 20:39
Woonplaats: Lelystad

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor Facha » 13 mei 2015 19:48

2720 heeft geen back-up batterij, geen voeding is geen navigatie
Avatar gebruiker
Facha
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 108
Geregistreerd: 13 maart 2004 13:57

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor pheufk » 13 mei 2015 20:41

Heeft wel een knoopcelbatterij maar die is voor de klok
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.10
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1926
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor Hans Vaessen » 13 mei 2015 22:20

Brooke schreef:Wat opvalt is dat het apparaat direct uitvalt als de auto van contact gaat. De Garmin is 9 jaar oud


Dan doet ie dat al negen jaar lang ;)

Qua vraag over verplaatsing: in dat geval 'ja' anwoorden, dan wordt de almanac ververst. Moetje nog steeds een kwartier geduld hebben, maar zou de oplossing kunnen zijn.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor duccer » 14 mei 2015 10:30

Brooke schreef:Mmmm, Het apparaat heeft uren buiten gestaan. Ga hem morgen opnieuw testen. Wat opvalt is dat het apparaat direct uitvalt als de auto van contact gaat. De Garmin is 9 jaar oud, zou het de back-up batterij kunnen zijn?


Misschien een domme vraag heeft het apparaat ook aangestaan toen deze buiten lag, dus aangesloten op een 12V voeding?

De 2720 heeft geen interne accu zoals de Zumo's, logisch ook dat hij gelijk uitvalt als je de auto van contact afzet.
Ducati Multistrada Enduro 1200 met Zumo 660 en echtgenote volgt op een Monster 796
duccer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 950
Geregistreerd: 4 apr 2006 20:54
Woonplaats: Elsloo

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor Brooke » 14 mei 2015 16:43

Haha, ik heb de Garmin een paar jaar niet gebruikt. Dacht dat hij aan bleef staan als het contact eraf ging. Hij heeft op 220 volt aan gestaan. De tip om bij verplaatsing nee te antwoorden ga ik proberen. Bedankt voor de tips tot zover.
Brooke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 21 apr 2006 20:39
Woonplaats: Lelystad

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor FM » 14 mei 2015 17:38

Hans Vaessen schreef:Qua vraag over verplaatsing: in dat geval 'ja' anwoorden,

Brooke schreef:De tip om bij verplaatsing nee te antwoorden ga ik proberen.

:shock: :shock: :shock: :shock:
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4178
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: SP 2720 vindt weinig satelieten

Berichtdoor Hans Vaessen » 14 mei 2015 18:07

Brooke schreef:Hij heeft op 220 volt aan gestaan.


Oei.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Volgende

Keer terug naar Motor & auto

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast