Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

tomtom na garmin

Re: tomtom na garmin

Berichtdoor Hans Schipper » 14 sep 2018 11:00

Begrijp niet dat jullie de Garmin waypoints niet in Tom krijgen. Zo moeilijk is dat niet. Ik heb het als volgt gedaan:

1. Al mijn favorieten (wps van hotels, resto’s etc) vanuit mijn Z660 in BC geladen.
2. Alle favorieten vanuit BC als één bestand favorieten.gpx opgeslagen in dropbox.
3. Het bestand favorieten.gpx in javawa rtwtool geladen, gecoverteerd naar favorieten.ov2 en weer opgeslagen in dropbox.
4. Favorieten.ov2 tenslotte in mydrive/POI geladen, gesynct met Tom, et voilà.

Probeer het eens. Succes gegarandeerd.
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 343
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: tomtom na garmin

Berichtdoor FM » 14 sep 2018 20:22

En hoe zien die wapoints of POI er dan uit op het scherm van de TomTom?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4402
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: tomtom na garmin

Berichtdoor polmcfree » 14 sep 2018 22:36

En waarom zit daar dropbox nog eens tussen je kan toch ook vanuit Basecamp je favorieten als een bestand op je PC opslaan,en vandaar uit met Javawa rtwtool die punten omzetten ,en dan in Mydrive plaatsen,ik zie het nut niet in van Dropbox
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 392
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: tomtom na garmin

Berichtdoor Hans Schipper » 15 sep 2018 12:39

De lijst 'favorieten.ov2' vind je in Tom terug in 'Mijn Plaatsen'. Klik er op en zoek de favoriet/WP van keuze op bv het 'Planetarium Café' in Franeker. Er verschijnt dan ter plaatse een icoontje (zwart kruisje in dubbele witte cirkel op zwarte achtergrond) en een zwarte balk met de naam, adres, menuknop (3 puntjes) en de blauwe knop 'Rijd.' Klik op menuknop en op 'voeg plaats toe' als je deze favoriet/WP definitief op het Tom-scherm wilt hebben als icoon ('witte ster in blauwe circel'). De favoriet/WP is nu toegevoegd aan 'Mijn Plaatsen'. De hele lijst van favorieten/WPs wordt dus níet direct op het Tom-schern getoond. Gelukkig maar want ik heb er plm 100 en dan wordt het een chaos op het Tom-scherm. NB: in 'MyDrive' worden de favorieten/WPs níet getoond.

Dropbox gebruik ik als route-archief waarin per land/regio mijn routes.gpx en sporen.gpx systematisch zijn opgeslagen. Uiteraard kan je de lijst 'favorieten.ov2' ook elders op jouw laptop/pc opslaan.
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 343
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: tomtom na garmin

Berichtdoor Dingeman » 19 sep 2018 09:11

Dingeman schreef:A.s. zondag ga ik met mijn motormaatje voor 5 dagen naar Vogelsberg (Hessen) in Duitsland. We rijden een 5-tal door een motorhotel uitgegeven motorroutes in GPX-formaat, waarvan de ervaring is dat je dan ook inderdaad mooie routes rijdt. Ik rijdt met de Zumo 590 en mijn motormaatje heeft sinds de afgelopen zomer de nieuwe TomTom 550. Onze routes zijn overeenkomstig BaseCamp en MyDrive gelijk aan elkaar.

Ik ben erg benieuwd hoe beide toestellen zich t.o.v. elkaar gedragen m.b.t. de uitgezette motorroutes. Wij beiden zijn ons terdege bewust van de verschillen ("problematiek") van beide toestellen t.o.v. elkaar.


Inmiddels de vijf daagjes achter de rug en ik mag/moet zeggen dat touren met de combinatie van TomTom 550 en Zumo 590 best goed is gegaan. Zoals gezegd reden wij beiden de GPX-touren uitgegeven door het motorhotel en die op beide toestellen gelijk aan elkaar waren. Enige verschillen waren er wel.

Zolang de GPX-route (tour) kon worden gereden zoals gemaakt was er niets aan de hand. Beide toestellen volgden precies de voorgestelde route op het scherm. Echter moest van de route worden afgeweken dan waren er wel verschillen te zien.

Bv:
1. Bij een feitelijke wegafsluiting waarbij je dus van de routie MOET afwijken.
2. Bij het kort van de route WILLEN afwijken (even heen en terug), bv voor een lunch/koffiestop of het aandoen van een touristisch "punt" (uitzichtpunt, historische altstad of andere gelegenheid).

Bij 1. kon je meestens een aangegeven omleidingsroute volgen, maar dan moest je het constant herberekenen van de TomTom wel negeren of de herberekende route van de TomTom volgen, die hij automatisch ging maken. In de gevallen waar een omleidingsroute was aangegeven volgende wij deze route. In de gevallen waar dat niet was volgde wij de herberekende route van de TomTom, soms wel tot 10 km of meer omleiding. Je komt in beide gevallen ergens weer terug op je oorspronkelijke route, maar je kunt op de TomTom niet zien wanneer en waar je weer op de oorspronkelijke route bent. Dat zou prettig zijn als dat wel zo was.

Bij 2. gaat de TomTom de route ook herberekenen ook al ga je maar tot ongeveer max 500 tot 1000 mtr of iets verder EVEN van de route af. Dus even een lunch/koffiestop of een "bezoekje", met DEZELFDE weg heen en terug ("zij-uitstapje") wordt er al een herberekening door de TomTom gemaakt. Met als gevolg wel tot ongeveer 10 km nieuwe route en dat is minder en moet niet kunnen. Uiteindelijk kom je wel weer ergens op de oorspronkelijke route, wat de TomTom ook hier niet aangeeft.

Mijn ervaring is dat de TomTom550 en de Zumo590 goed met elkaar "op route" kunnen gaan. Zolang een route kan worden gevolgd/gereden zoals gemaakt dan is er niets aan de hand. Echter bij een "afwijking" van de route (zoals bv hiervoor beschreven) weet dan dat de TomTom550 automatisch de route gaat herberekenen. Maar als je de regel hanteert: "Volg (altijd) de voorrijder", of dat dan de een (TomTom) of de ander (Zumo) is dat maakt niet uit en dan komt het uiteindelijk toch nog goed met mooi touren. Want ook die van de oorspronkelijk route "afwijkende" wegen/weggetjes kunnen verrassende mooi en leuk zijn.

Maar een optie om in de TomTom550 ook een keuze te hebben om herberekenen "aan, uit of op verzoek" te kunnen zetten zou in mijn ogen wel een erg goede zaak zijn.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Vorige

Keer terug naar TomTom Rider 550

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast