Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor BrewBiker » 26 jun 2019 17:35

In mijn oude Rider 2 kon ik bij de route-voorkeuren naast o.a Snelste en Kortste route ook kiezen voor "vraag ik me als ik een route plan". Deze optie is er echter niet meer.

Als ik nu bv in MyDrive een bestemming uitkies en deze naar mijn Rider 500 stuur, dan kan ik daar niet meer kiezen om daar via een kronkelroute naartoe te navigeren. Dan moet ik eerst mijn voorkeuren aanpassen, en daarna weer terugzetten. lastig!
In MyDrive kan dat echter wel. Dan kies je eerst een bestemming, en kan je daarna kiezen welk soort route je wilt, maar op de TT zelf kan dat dus niet.
Is dit een serieuze tekortkoming in deze versie of mis ik iets?

Bijkomende vraag: omdat de bestemming vanuit MyDrive is verstuurd, weet ik op mijn TT niet hoe deze bestemming heet als er geen naam opgegeven is. Ik kan hem dus ook niet opzoeken in de complete lijst.
Ook kan ik bij "plan kronkelroute" vanuit het menu bij "waar wil je heen" niet kiezen uit "recente bestemmingen", anders had ik hem zo wel gevonden. (Dat kan alleen vanuit "mijn plaatsen".)
Neven-vraag is dus: waarom/hoe kan ik de lijst met "recente bestemmingen kiezen" vanuit "plan kronkelroute"?
BMW-boxers forever !
Avatar gebruiker
BrewBiker
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 19 sep 2008 17:23
Woonplaats: Regio Hoeksche Waard (Z-H)

Re: Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor Dirk motard » 26 jun 2019 18:35

Je kan een nieuwe bestemming ook opslagen als poi in mijn plaatsen en dan zo verzenden , dan kan je er nog een duidelijke naam aan geven. Zo is het altijd makkelijk terug te vinden.

In de Tomtom laat je (in de algemene instellingen) gewoon op eco of snelste staan. Bij een nieuwe bestemming laat je hem rekenen bv snelste route. Als je die dag een trip wil doen ipv snel ergens geraken , ga je naar huidige route en dan routetype. Daar zet hem naar bv kronkelroute. En dat is dan alleen voor de huidige route. Bij de volgende bestemming is alles weer als voorheen.
Dirk motard
 
Berichten: 98
Geregistreerd: 21 apr 2017 09:43

Re: Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor BrewBiker » 27 jun 2019 18:30

Ja klopt, weet ik, maar het gaat er juist om, om dingen met een "ad-hoc" verstuurde bestemming te doen. Iets wat met mijn Rider 2 WEL kon, mar met de 500 niet, en dat vind ik vreemd.
Dus kan ik ook niet naar de huidige route gaan, want die is er nog niet. (in ieder geval niet opgeslagen)

Dus ja: het kan allemaal wel, maar dan wel via vele omwegen. (eerst dingen opslaan e.d.). Ik wil het dus eigenlijk direct met alleen een bestemming, dus op het moment dat ik de route plan, en wel met de eerder genoemde menu-optie die kennelijk verdwenen is na de Rider 2.
BMW-boxers forever !
Avatar gebruiker
BrewBiker
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 19 sep 2008 17:23
Woonplaats: Regio Hoeksche Waard (Z-H)

Re: Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor Kils » 1 jul 2019 20:23

Als er file op je route is en er een snellere route beschikbaar zou zijn. Tenminste dat is zoals het bij de routeplanner staat. Boven die keuzeoptie staat 'Als er een snellere route beschikbaar is'

Soms verwarren mensen dit wel eens met de mogelijkheid dat het toestel altijd bij het kiezen van een bestemming de keuze geeft of het een kronkelroute, snelste, kortste enz. moet zijn, maar dat is dus niet het geval.
Avatar gebruiker
Kils
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 11 dec 2018 13:16
Woonplaats: Gochar, Sorbas, Almeria, Spanje

Re: Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor BrewBiker » 5 jul 2019 21:13

Sorry hoor, maar heb je mijn voorgaande berichten wel goed gelezen? Ik vrees anders dat je niet goed begrijpt wat ik bedoel.
Hoe kan ik het op een andere manier uitleggen?
BMW-boxers forever !
Avatar gebruiker
BrewBiker
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 19 sep 2008 17:23
Woonplaats: Regio Hoeksche Waard (Z-H)

Re: Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor AdriaanZelf » 16 nov 2019 11:25

BrewBiker schreef:Ja klopt, weet ik, maar het gaat er juist om, om dingen met een "ad-hoc" verstuurde bestemming te doen. Iets wat met mijn Rider 2 WEL kon, mar met de 500 niet, en dat vind ik vreemd. (...)

Ik snap wat je zegt en ik mis dit zelf ook (heb mijn 550 nog maar net).

Ik heb de volgorde van het menu aangepast. "huidige route" staat bij de eerste 3 icoontjes en binnen huidige route staat "wijzig routetype" bij de eerste 3.
Zo kan ik met weinig klikken toch redelijk snel naar kronkelwegen overschakelen.

(sowieso is het verstandig te bedenken hoe je je menu organiseert, sommige keuzes wil je snel bij de hand hebben als je onderweg bent, zoals 'sla volgende stap over' en 'vermijd wegversperring' omdat je dat soms al rijdend wilt gebruiken, deze zijn daarom de andere 2 eerste iconen van 'huidige route')

een -naar mijn idee- prettige manier van kronkelwegen-route ad hoc is:
  • 'plan een spannende route'
  • knopje met drie stippen onderin
  • stel bestemming in
  • 'waar wil je naartoe' -> Zoek (bovenin)
  • (tekst etc)
  • Stel in
  • (nu kun je ook nog, bovenin, aangeven hoevéél bochten je zou willen)
  • rijd

(en dan mis ik nog de heerlijke 'laat een alternatief zien' van mijn Urban Rider. Deden we onderweg vaak: kronkelwegen naar X, derde variant)

(niet ad-hoc versies met MyDrive of bijvoorbeeld Tyre hebben ook voordelen)

Ik hoop dat ik zo bijdraag aan jouw plezier met motorrijden.
AdriaanZelf
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 16 nov 2019 10:59

Re: Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor Ruud » 16 nov 2019 12:52

Het wijzigen van het routetype kan toch wel iets simpeler / sneller. Wanneer je een bestemming hebt gekozen en de route staat in beeld (met bovenin rijden maar) dan tik je vervolgens ergens op de route. Je krijgt nu de naam van de route met rechts 3 stipjes. Daar krijg je vervolgens een aantal opties. Onder alternatieve route kun je het routetype wijzigen (van snel naar kronkel bijvoorbeeld).
Wanneer je al op rijden maar hebt gedrukt en je wil dit onderweg veranderen dan druk je eerst op de noordpijl (boven de inzoom +) vervolgens kun je weer op de route tikken.
Overigens zit bij die opties ook de mogelijkheid voor de alternatieve routes
Groeten uit Moordrecht, Notter, Vessem, Leek, Heerhugowaard, Hilversum en Venray!

Ruud Schut
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 831
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam

Re: Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor AdriaanZelf » 16 nov 2019 14:04

Klopt Ruud, lekker eenvoudig inderdaad. Prima aanvulling

Heel prettig dat er verschillende wegen naar Rome leiden. :wink:

voor mij persoonlijk 2 bezwaren:
1. ik vind óp de route klikken lastig, ik klik al gauw naast de route. (moet t soms wel 3x proberen, maar inzoomen helpt)
2. je kunt dan niet achteraf de bochterigheid instellen (in 3 bochterigheidsniveaus), dat kan via mijn stappenplan wel.

Conclusie blijft: veel oefenen/spelen met je apparaat, daar leer je van.
AdriaanZelf
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 16 nov 2019 10:59

Re: Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor BrewBiker » 29 nov 2019 17:57

Bedankt Ruud,

dit was precies wat ik zocht!
Zou handig zijn om daar een menu-item van te maken lijkt mij.
BMW-boxers forever !
Avatar gebruiker
BrewBiker
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 19 sep 2008 17:23
Woonplaats: Regio Hoeksche Waard (Z-H)

Re: Route-voorkeuren TIJDENS het plannen

Berichtdoor Roadrider » 30 nov 2019 12:00

Die menu optie is er toch.
....(Menu) -> Huidige Route

Hier heb ik een meer uitgebreide beschrijving gemaakt https://roadrider.jouwweb.nl/send-itn-route
TomTom POI Tack overlay project https://roadrider.jouwweb.nl/gpx-track-2-ov2
Avatar gebruiker
Roadrider
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 13 mei 2019 07:08
Woonplaats: Den Haag


Keer terug naar TomTom Rider 550

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast