Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom kent geen verschil tussen aardeweg en verharde weg?

TomTom kent geen verschil tussen aardeweg en verharde weg?

Berichtdoor Muug » 10 sep 2019 19:02

Na vijf dagen bollen in het zuiden van Engeland kan ik zeggen dat deze TomTom Rider 550 het beste is dat mij ooit is overkomen. :D Elke dag weer stuurde het toestel ons langs de meest prachtige kronkelroutes naar onze eindbestemming. Het was een waar genot om het toestel met een vriendelijke stem in mijn oren (viva Sena!) te horen zeggen langs waar ik moest rijden.
Maar....
Ik heb zeer veel keren het volgende meegemaakt:
- het toestel ziet zogenaamd een splitsing en zegt mij rechts (of links ) af te buigen, of af te slaan. Maar de splitsing bestaat feitelijk uit de weg waarop ik rij en een veldweg die er op uit komt. Dat verbaast me enorm. Het toestel dient in principe niks te zeggen, ik ga immers niet zomaar plots een veldweg in rijden! Zeker in the New Forest viel dat sterk op, er zijn daar veel veldwegen.
- het toestel weet ook zeer regelmatig niet dat ik op een voorrangsweg rijd, en bij elke bocht waar een zijweg (met stopstreep!) op uitkomt zegt het toestel met van links (of rechts) af te slaan of af te buigen. Dus ik zet dan de richtingsaanwijzer aan, om dan te moeten merken dat ik in feite gewoon de hoofdweg moet blijven volgen, dus die richtingsaanwijzer mag weer uit.

Moest het toestel deze situaties goed kunnen herkennen, dan zouden het aantal aanwijzingen gemakkelijk met factor 5 of zo kunnen worden terug gebracht. Het is erg vreemd dat TomTom hier te kort komt.

Is er een manier om TomTom in te lichten van dit toch wel vreemd gedrag?
Muug
 
Berichten: 105
Geregistreerd: 25 okt 2007 11:52

Keer terug naar TomTom Rider 550

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast