Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hoe een route plannen maar NIET van mijn huidige locatie

Hoe een route plannen maar NIET van mijn huidige locatie

Berichtdoor BrewBiker » 29 nov 2019 18:05

In MyDrive kan je een route plannen van A naar B, terwijl je zelf op locatie C bent.
Da's heel mooi natuurlijk, maar hoe doe ik dat vanaf mijn Rider?
Ik kan namelijk NIET een vertrekpunt selecteren zoals in mijn oude Rider 2. Daar kon je kiezen "vertrek van ..."
Dat kan nu kennelijk niet meer.

Voorbeeld : ik ga dit weekend naar Groningen, en er is iets leuks te doen in Friesland. Ik wil dan vanaf mijn Rider van te voren even snel kijken hoe lang dat rijden is. Helaas! ... Kan dus niet. In ieder geval niet via het menu.

Mijn vraag is dus: kan het toch wel, en zo ja: hoe doe ik dat dan?
BMW-boxers forever !
Avatar gebruiker
BrewBiker
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 19 sep 2008 17:23
Woonplaats: Regio Hoeksche Waard (Z-H)

Re: Hoe een route plannen maar NIET van mijn huidige locatie

Berichtdoor Hans Schipper » 29 nov 2019 21:20

1. Voeg het adres van het startpunt toe aan ‘mijn plaatsen’ of gebruik de ‘Zoek’ knop
2. Klik op deze naam en vervolgens in het pop-up menu op ‘gebruik als beginpunt’
3. Klik in het startscherm links onder op ‘....menu’ / ‘plan een spannende route’

hoe spannend de route mag worden stel je in met de symbolen ‘kronkel’ en’berg’ In de menubalk

4. Klik rechts onder op circel met 3 verticale puntjes (naast de button ‘Rijd’) en klik op ‘Stel bestemming in’
5. Kies bestemming via ‘waar wil je naar toe’ / ‘Zoek’ of kies een plaats uit ‘Mijn Plaatsen’

Nu geeft Tom de reis afstand&tijd weer.

Goede reis en de groeten van Tom :D
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 412
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: Hoe een route plannen maar NIET van mijn huidige locatie

Berichtdoor BrewBiker » 30 nov 2019 12:32

Hoi Hans,

kijk ... weer wat geleerd! Het zit wel behoorlijk verstopt he?
Inmiddels ook gevonden dat als je daara OP de route klikt, en vervolgens na "..." kiest voor Alternatieve route --> wijzig routetype, dat je dan ook de snelste route kan kiezen, en dat was precies wat ik zocht!
Wel via aardig wat omwegen, maar het kan dus wel.

Bedankt Hans!
BMW-boxers forever !
Avatar gebruiker
BrewBiker
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 19 sep 2008 17:23
Woonplaats: Regio Hoeksche Waard (Z-H)


Keer terug naar TomTom Rider 550

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten