Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Nieuw op dit forum? Laat weten wie je bent en wat je met je GPS doet! En lees wat anderen ermee doen!

kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor Rik56 » 1 maart 2018 18:48

Dag allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum, maar werk toch al een 15 jaar met Garmin en dus ook met zijn kaartmateriaal.
Ik heb een Zumo 550, zumo 660 en en Oregon 650t.
Dit jaar wil ik een reisje doen naar Ierland vanuit België via Engeland.
Alles netjes uitgestippeld via Basecamp, maar als ik de huidige basiskaart van mijn toestel bekijk staat daar de kaart op van Midden-Europa, deelregio 2018.2, en daar staat England en Ierland niet bij.
Als ik dan zelf de kaart wil wijzigen, bestaat er geen enkele regio waarop zowel Engeland/Ierland én Belgie met een deel van Frankrijk opstaan.
Bestaat er een mogelijkheid om deze samen op te laden?
Rik56
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 maart 2018 18:18

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor HaWee » 1 maart 2018 19:15

even een "taalkundige" correctie :wink: , de basiskaart is de kaart van heel europa of de hele wereld die in je gps zit en waar maar heel weinig detail in zit (grote steden zijn punten en de grootste snelwegen staan er als lijnen op) de kaart waar je je route mee maakt is de CN kaart en dat is niet de basiskaart.

nu on topic: er zijn een paar voor gedefinieerde regio's die je kunt installeren in je gps als die niet voldoende ruimte heeft voor heel europa en soms komt dat goed uit voor je reis en soms niet. Ik dacht eigenlijk dat er wel een keuze was waar benelux en UK allebei inzitten maar weet dat niet zeker.

Wat je in ieder geval kunt doen is (bij voorkeur met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html ) de huidige CN kaart (dat bestand zal gmapprom.img heten , de basiskaart heet gmapbmap.img ) verwijderen uit je gps (en backuppen op je computer zodat je hem na de vakantie simpel en snel kunt terugzetten) en daarna met Basecamp/Mapinstall het door jouw zelf gewenste deel van europa van CN oversturen naar je gps . Dit wordt dan gmapsupp.img maar dat is geen probleem maar als je wilt kun je hem met JDM veranderen in gmapprom.img.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor polmcfree » 1 maart 2018 19:18

Ja ,dat doe je vanuit Basecamp/mapsource
Het makkelijkste is dat je de kaarten die je nodig hebt selecteert(Engeland en Ierland) en je zet deze op een sd kaartje(vanuit basecamp/mapsource) je plaast dat sd kaatje in je toestel en kijkt in het toestel of deze aangevinkt staan en je bent klaar
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 303
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor Rik56 » 2 maart 2018 09:51

Bedankt allebei voor jullie hulp.

Een keuze voor beiden, zowel Europa als UK, bestaat niet, wel eentje met het aansluitende deel Frankrijk en UK.
De oplossing met het SD-kaartje lijkt het eenvoudigste, maar ik zal ze allebei uitproberen en iets laten weten.

Tot dan !!
Rik56
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 maart 2018 18:18

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor polmcfree » 2 maart 2018 10:54

Je kan heel Europa ook op het sd kaartje zetten,wel voor zorgen dat de kaart die in het toestel uitgeschakeld is,anders zit je met dubbele kaarten en dat is niet goed
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 303
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor HaWee » 2 maart 2018 11:43

en dat uitschakelen van de interne kaart kan niet in de instellingen van het toestel bij kaartkeuze omdat je intern en op de sd allebei bv CN2018.2 hebt staan . Je kunt dan de kaart CN2018.2 alleen aan of uitzetten en dan zet je beide (intern en sd) aan of uit.
Je hebt dan de kaartdelen die je intern hebt staan dubbel en in dat hele gebied krijg je vreemde routeringsproblemen.

De oplossing is om met JDM (zie mijn eerdere bericht) de bestandsnaam van de CN intern te veranderen van gmapprom.img naar bv gmapprom.img.uit door die extra .uit wordt dit bestand door de gps niet meer als kaart gezien en ingelezen.

Na afloop van de reis haal je de sd uit de gps en haalt het extra .uit weg bij de bestandsnaam intern.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor JaVaWa » 2 maart 2018 13:11

Rik56 schreef:Een keuze voor beiden, zowel Europa als UK, bestaat niet, wel eentje met het aansluitende deel Frankrijk en UK.

Als je Express gebruikt heb je die keuze niet, daarom was ook het advies om BaseCamp (of eigenlijk MapInstall) te gebruiken. Op die manier kun je namelijk exact bepalen welk deel je wilt overzetten.
HaWee schreef:De oplossing is om met JDM (zie mijn eerdere bericht) de bestandsnaam van de CN intern te veranderen van gmapprom.img naar bv gmapprom.img.uit

Dat kan niet met JDM... Via de Verkenner zou het wel kunnen, maar als daar het tonen van bestandsextensies uit staat, gaat dat aanpassen ook niet goed. Installeer dan heel EU op SD-kaart; als dat gelukt is de kaart van het toestel verwijderen met JDM (en de SD voortaan in het toestel laten zitten)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13679
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor Rik56 » 3 maart 2018 20:33

Hallo polmfree en Hawee,

Om te beginnen ben ik een SD kaartje gaan kopen om jullie raadgevingen uit te testen.
Kaartje geïnstalleerd, jullie opmerkingen zichtbaar opzij van het scherm geplaatst, Javawa device Master geopend, en dan ook nog eens gaan kijken bij Garmin Express.
Blijkt nu dat, door het simpel plaatsen van een SD-kaartje van 16 GB, ik de volledige dekking van Europa kon downloaden bij het wijzigen van de kaart, en (denkelijk) het probleem is opgelost. Ik start na het downloaden het toestel op, en kan nu wel van hieruit een bestemming in Ierland kiezen.
Voorheen heb ik dus nooit die volledige dekking kunnen krijgen en was dus enkel toegewezen op die deelregio's, waardoor ik niet eens het besef had dat dit mogelijk was. De Zumo 550 gaf ook enkel de mogelijkheid om een deelregio te kiezen ..dus wist ik niet beter.
Dank zij jullie reacties ben ik dat SD-kaartje gaan halen en ben ik ook te weten te komen dat ik heel de EU kon downloaden.
Tot nu toe heb ik nog geen andere acties gedaan (en het wijzigen van mijn Midden-Europa regio naar Europa ging trouwens vanzelf), maar denken jullie dat ik nog iets moet ondernemen?
[i][i]Je kan heel Europa ook op het sd kaartje zetten,wel voor zorgen dat de kaart die in het toestel uitgeschakeld is,anders zit je met dubbele kaarten en dat is niet goed[/i][/i]
Rik56
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 maart 2018 18:18

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor HaWee » 3 maart 2018 21:16

Rik56 schreef:, maar denken jullie dat ik nog iets moet ondernemen?
[i][i]Je kan heel Europa ook op het sd kaartje zetten,wel voor zorgen dat de kaart die in het toestel uitgeschakeld is,anders zit je met dubbele kaarten en dat is niet goed[/i][/i]


Ja,
de kaart CN2018.2 die intern in de gps zit verwijderen , dat kan met JDM , je kunt de kaart gewoon wissen (het bestand gmapprom.img) omdat je nu heel europa op sd hebt staan.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor polmcfree » 3 maart 2018 21:41

Als je de kaarten met Gamrin expres hebt geladen, hoef je niets te wissen in het toestel,want expres schrijft een deel naar het toestel en het resterende deel naar de sd kaart,en overschrijft de oude kaarten (bij de 550 doet hij dat niet)

Als je vanuit Basecamp /mapsource(mapinstall) hebt geladen moet je de kaarten in het toestel wissen
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 303
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor JaVaWa » 3 maart 2018 21:45

JaVaWa Device Manager geeft uitsluitsel, bij dubbele kaarten krijg je vanzelf een melding.
Geen foutmelding? Dan hoef je niets te wissen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13679
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor HaWee » 3 maart 2018 22:05

dank voor de correctie, daar had ik even geen rekening mee gehouden (zat nog met het oude verhaal in mijn hoofd)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor Rik56 » 4 maart 2018 16:14

Dag Allebei,

Op de GPS staat nu nog:
gmap3d.img - CN Europe NT 2018.20 3D
gmapbmap.img - Worldwide Autoroute DEM Basemap
gmaptz.img - Time Zone Map

op het kaartje:
gmapsup1.img - CN Europe NT 2018.20 ALL
(de enige routeerbare)

Ik weet niet goed wat de 3D kaart doet, maar kan volgens mij geen kwaad?

.. en inderdaad: bij de zumo 550 zat wel een SD-kaartje, maar daar moest evengoed een deelregio gekozen worden ...daarom dacht ik ook eerst dat het zo moest geregeld worden.

Nog eens bedankt!!
Rik56
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 maart 2018 18:18

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor HaWee » 4 maart 2018 17:06

Rik56 schreef:DIk weet niet goed wat de 3D kaart doet, maar kan volgens mij geen kwaad?

!


uit de spec van de Zumo 660

3D-gebouwenweergave (geeft gebouwen weer in 3-D)
in de stad krijg je daar plaatjes van de gebouwen waar je langs rijd :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaart Zumo 660 installeren van België én Engeland

Berichtdoor Rik56 » 10 maart 2018 09:45

Bedankt,

Dan ben ik eens benieuwd !!
Rik56
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 maart 2018 18:18


Keer terug naar Forum-leden stellen zich voor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast