Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

nieuw ... of toch niet ;-)

Nieuw op dit forum? Laat weten wie je bent en wat je met je GPS doet! En lees wat anderen ermee doen!

nieuw ... of toch niet ;-)

Berichtdoor Dirk motard » 21 apr 2017 10:21

Hoi , Na jaren 'mee' te hebben gelezen. En hier alvast de oplossing gevonden te hebben , voor tig Garmin probleem. Toch maar besloten een account aan te maken.

Ik rij al bijna 30 jaar motorfiets , toeren deed je toen nog met papieren roadbooks. Als eerste gps had ik een tripy I , was wel fan van de werking (bolleke-pijltje , lange batt duur , afleesbaarheid in de zon,...), daar kunnen veel hedendaagse toestellen , zelfs nu jaren later , alleen van dromen. Maar het toestel kon zelf geen routes berekenen (kaarten enkel op de computer) , dat was dus niet zo flexibel. Ook miste ik dikwijls afslagen doordat m'n aandacht lag op de mooie stuurwegen ipv op het scherm vd tripy (geeft namelijk geen geluid)

Toen ben ik overgegaan op een 2é hands 2610 , daar was ik zeer tevreden over , daar heb ik toch nog jaren plezier aan gehad. Alleen ... euh stom dat Garmin besloot om te stoppen met de oude kaarten en zo z'n gebruikers van het eerste uur in de kou zette. Die kaarten maken ze toch , ze dus even door een programma jagen om te converteren naar het 'oude' formaat , dat kan toch niet zo moeilijk zijn voor de garmin IT-ers... Maar dat vond de boekhouding niet zo'n goed idee waarschijnlijk...

De roep van bluetooth werd toch iets te luid en dan een Zumo 660 gekocht. En dat was echt een ramp , kwam regelmatig bugs tegen. Ding werkte niet meer naar behoren updaten enz Te veel shit , en de ardennen en bv Luxenburg daar rij ik het liefst rond , alleen geraak je daar niet alle dagen. en iedere keer je dan onderweg zit te vechten met de 660 is een domper 'te veel' op de toerdag.

Dus uiteindelijk al na 1.5 jaar was m'n geduld met de Z660 op , buiten gesmeten! Heb me dan maar over die frustratie gezet door een Tom tom 410 te kopen. En ik moet zeggen , ik ben een fan. Muziek staat op m'n smartphone , ik wordt graag gerust gelaten als ik met de motor in de ardennen zit dus bellen nee liever niet , en offroad is ook niet zo m'n ding. Dus de 410 is de perfecte gps voor mij. Gebruiksgemak (kronkelroutes en zelfs zonder routes maken met 4 blikken op de kaart en 3 klikken op het scherm , super ) , functies (file , flitsers , kaartfouten melden enz) , de kaarten (werelddekking getest en goed bevonden in de usa). Herberekennen en het vervolg van de route intact laten , dat garmin daar nooit opgekomen is ;-) Aankomst bij tussenpunt mis ik ook niet :-)

Voila , veel gps-toer plezier allemaal en tot in de ardennen...
Dirk motard
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 21 apr 2017 09:43

Keer terug naar Forum-leden stellen zich voor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast