Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

gps en pocketpc of pocketpc met gps

Adviesvragen, voor als je een 'schaap met vijf poten' zoekt dat multi-inzetbaar is

gps en pocketpc of pocketpc met gps

Berichtdoor toy » 9 sep 2004 18:45

Hallo,
ik wil een pocketpc kopen (geen palm OS dus geen ique) en ik wil een gps met spraakbegeleiding die ook als handheld te gebruiken is (liefst dus met redelijke batterijduur). Ik twijfel tussen een quest en een ipaq of een ipaq met tomtom of mio met ingebouwde gps. Quest en ipaq is duurder maar misschien zijn de gps-prestaties van de quest beter dan van de ipaq/mio. Kan iemand mij vertellen of dit inderdaad zo is? :?:
Twan[/list]
toy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 28 aug 2004 18:50

Berichtdoor Hans Vaessen » 9 sep 2004 18:52

Lastige vraag, vooral omdat je eigenlijk niet aangeeft wat je zoekt. Klinkt flauw, zo bedoel ik het niet.

Je begint met: ik wil een pocket-PC kopen en ziet vervolgens de Quest als optie. De Quest is echter geen PDA maar een zuivere GPS.

Zoek je een PDA, dan moet je een PDA kopen. Daar kun je vervolgens GPS aan toevoegen. De CF-que kan in dat verband erg interessant zijn. Zie ook http://www.garmin.com/products/cfQue/

Zoek je echter vooral een GPS, dan kun je daarvoor beter geen PDA gebruiken. Naast praktische zaken als levensduur van de accu is vooral belangrijk dat een PDA primair voor achter het bureau bedoeld is, en zich niet thuisvoelt 'outdoor'. Hij kan niet tegen vocht en als ie valt heb je grote kans dat ie stuk is.
Dat is met de quest wel anders: getest op schokken tot 6G en een half uur lang een meter onder water (IPX-7). Bovendien gaat ie veeeeel langer mee op z'n accu.

Ergo: wellicht kun je aangeven waar je het toestel voor wilt gebruiken en waar je prioriteit ligt. Da's de basis voor de juiste keuze.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Zwager » 9 sep 2004 19:39

Ik ben zelf begonnen met een pocketpc (Hp 5550 & Emtac ontvanger) met Tomtom. Ik heb hem nog steeds liggen maar gebruiken doe ik hem niet meer. Als je meerdere keren al je gegevens kwijt bent geraakt wordt je weer jaloers op mensen met een doodgewone papieren agenda. Gemonteerd in een auto kan, hij brengt je heus wel op je bestemming het kleurenscherm is duidelijk genoeg. Een goede houder voor in de auto is de autohouder van Brodit. Bediening met een stylus tijdens de rit lijkt op het mikken met darts. Maar buiten de auto loop je tegen het geringe batterijvermogen aan. De muis moet immers ook gevoed worden uit de Ppc batterij. In de auto is de plaats van de muis ook zeer gevoelig. Software updates zijn niet kosteloos.
Belangrijk voor jou is waar je hem voornamelijk voor wilt gebruiken. Is navigeren bijzaak dan is een pocketpc een goede keuze. Wordt navigeren belangrijker voor je kijk dan naar een echte gps ontvanger. Ik heb zelf gewerkt met Tomtom 1, 2 en 3. De fouten die ik tegenkwam in versie 1 zitten nog steeds in versie 3. Maar dit komt meer voor wegen veranderen namelijk vaker dan de electronische kaarten.
Avatar gebruiker
Zwager
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1051
Geregistreerd: 29 apr 2004 18:50
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Obiwan » 10 sep 2004 00:48

Zag vandaag een advertentie en praktijktest in een electronicablad van de Engin van de ANWB. Beschikt inmiddels over gesproken aanwijzingen, Bluetoothmuis en een in de gpsmuis ingebouwde TMC ontvanger tbv het fileleed. Ook kun je op basis van spraakopdrachten navigeren. Wel dienen deze opdrachten vooraf ingesproken te worden. In de test kwam naar voren dat er nog kaartmateriaal wordt gebruikt van 2003 maar of dit goed of slecht is werd niet besproken.

Gezien je specifieke wens om een PDA te gebruiken volgens mij op dat gebied op dit moment het beste op de markt.
Ik ben een alpinist.
Ik zie overal als een berg tegenop!
Avatar gebruiker
Obiwan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 290
Geregistreerd: 15 apr 2004 01:06
Woonplaats: Gouda

Berichtdoor Hans Vaessen » 10 sep 2004 07:51

Ik vrees dat wij deze ervaring vooralsnog niet geheel delen...

Dergelijk testen richten zich veelal op de werken van de componenten onderling, of een adres op de kaart te vinden is, of het toestel te verstaan is etc. Er is geen sprake van duurtest in het gebruik. Engin is in onze ogen nog steeds een (marketing)product 'in ontwikkeling'. Vooral bedoeld om anwb een basis te verschaffen voor 'later' als UMTS gemeengoed is en ze haar grote hoeveelheid content kan inzetten.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar Wandelen, fietsen EN auto of motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron