Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route overzetten

Adviesvragen, voor als je een 'schaap met vijf poten' zoekt dat multi-inzetbaar is

Route overzetten

Berichtdoor partnair » 25 jun 2012 16:44

Op het risico af dat dit onderwerp al is besproken toch het volgende. Meestal zet ik in Mapsource wandelroutes uit met de track (sporen) knop. Ik wil nu meer met Basecamp gaan werken en de routeringsmogelijkheid intensiever benutten. De wandelroutes gaan meestal over zandpaden.

Om met de routeknop de route op de kaart uit te zetten heb ik nogal wat routepunten nodig. Als ik er minder gebruik dan gaat de automatische routering zijn eigen gang en stuurt me overal heen behalve de weg die ik voor heb. De Oregon 450 kan 50 routepunten aan.
Ik weet dat ik de routes kan verdelen door te knippen.

Maar telkens als ik een route overzet van Basecamp naar de Oregon volgt de route niet meer de op de kaart van de computer aangewezen paden, maar wijst van waypoint naar waypoint. Hoe kan ik er voor zorgen dat de Basecamproute via zandpaden, precies zo wordt overgezet op de topokaart van mijn handheld.

Het probleem doet zich overigens voor bij zowel het gebruik van Mapsource als Basecamp

Met vriendelijke groeten
Leo van Bakel
partnair
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 8 jan 2011 19:40

Re: Route overzetten

Berichtdoor HaWee » 25 jun 2012 16:55

als de route van punt naar punt loopt ipv over de weg dan heb je in de gps bij routes de keuze "directe route"gemaakt. kies een andere routering.

met de laatste versie van Basecamp en de laatste firmware van de gps kan het zijn dat het beter gaat , kijk even in de wijz lijst van de laatste firmware.

trouwens: vragen in de Helpdesk aub.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Route overzetten

Berichtdoor jarnoGPS » 25 jun 2012 17:41

partnair schreef:. De Oregon 450 kan 50 routepunten aan.


het aantal punten zit voor ver ik weet geen limiet aan tot het geheugen vol zit,
ik denk dat je met die 50 routepunten waypoints bedoeld, voor zo ver ik weer ben je die niet nodig als je een route maakt
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten

Re: Route overzetten

Berichtdoor ++ Lex ++ » 25 jun 2012 18:07

Nee, HaWee bedoelt wel degelijk viapunten en hij heeft daarmee gelijk.
Zumo's kunnen meer viapunten aan, maar ook niet onbeperkt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Route overzetten

Berichtdoor JaVaWa » 25 jun 2012 20:00

De TS zei het, niet HaWee ;) maar het klopt wel: max. 50 punten voor berekende routes of max. 250 voor directe routes. Dit geldt voor de meeste toestellen, uitgezonderd de zumo's en volgens mij ook de Edge.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13401
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Route overzetten

Berichtdoor jarnoGPS » 25 jun 2012 20:01

++ Lex ++ schreef:Nee, HaWee bedoelt wel degelijk viapunten en hij heeft daarmee gelijk.
Zumo's kunnen meer viapunten aan, maar ook niet onbeperkt.


zit er bij mijn edge 800 dan ook een maximum op?
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten

Re: Route overzetten

Berichtdoor ++ Lex ++ » 25 jun 2012 20:22

Vast wel, want dat is wel gebruikelijk. Alleen zal het wel wat hoger ligger dan 50, zoals JaVaWa inmiddels schreef, maar dat viel samen met jouw post.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Route overzetten

Berichtdoor jarnoGPS » 25 jun 2012 20:33

heb even gekeken in mijn routes en heb er wat met bijna 3000 punten dus zeg maar veel hoger
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten

Re: Route overzetten

Berichtdoor jkelder » 25 jun 2012 20:43

jarnoGPS schreef:zit er bij mijn edge 800 dan ook een maximum op?

Bij het verzenden van een route (direct of indirect) naar de Edge 800 wordt deze bij het opstarten van de Edge 800 omgezet naar een koers.
De Edge 800 is hierin een buitenbeentje. Alle verzonden via punten worden omgezet naar koerspunten en die koers is onveranderlijk net als een track.
Dat houdt dus in, dat het aantal via-punten behoorlijk groot kan zijn en er eigenlijk geen maximum op zit.
Het aantal route(via)punten wordt m.i. bepaald door MapSource.

Als proef heb ik even een track met ca. 550 trackpunten met WinGDB3 (optie 22) omgezet naar naar een route.
Die route met ca. 550 route(via)punten heb ik met MapSource naar de Edge 800 verzonden.
Na het opstarten van de Edge 800 is de route onder 'Koersen' als koers terug te vinden. Het aantal koerspunten bedraagt dezelfde ca. 550 stuks.
Bij geactiveerde routerende kaart krijg je aanwijzingen en bij afwijking van de vaste koerslijn krijg je corrigerende aanwijzingen om zo snel mogelijk terug te keren naar de vaste (paarse) koerslijn.
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 3014
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

Re: Route overzetten

Berichtdoor jarnoGPS » 25 jun 2012 20:51

dankje jkelder het is helemaal duidelijk
ik zend nooit routes naar de 800 alleen maar tracks, die routes zie ik op een of ander manier niet, nergens!!
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten

Re: Route overzetten

Berichtdoor jarnoGPS » 25 jun 2012 21:00

maar even terug komen op het onderwerp

kun je niet gewoon ipv de route een track naar het apparaat sturen en die gebruiken, alleen het nadeel is dat weinig toestellen die kunnen navigeren.
of denk ik nou te makkelijk?
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten

Re: Route overzetten

Berichtdoor jkelder » 25 jun 2012 21:19

Bij de Edge 800 maakt het weinig uit of je een route of een track verzendt naar de Edge.
Alles wordt omgezet naar een koers.
Bij een track worden alle trackpunten omgezet naar koerspunten en bij een route worden alle routepunten van de wegen, behorend bij de routerende kaart in MapSource, omgezet naar koerspunten. Staat dezelfde routerende kaart ook in de Edge 800 geactiveerd, dan krijg je keurige aanwijzingen.
Is er geen routerende kaart in de Edge 800 actief, dan krijg je de aanwijzingen niet.

Waarschuwingen voor een bocht (piep en rechts/links) kun je ook bij een niet-routerende kaart geactiveerd krijgen bij verzending van een route of track middels WinGDB3. In WinGDB3 kun je onder 'Voorkeuren' de waarschuwingen (voor de Edge 705/800 max. resp. 100/200 extra koerspunten) instellen.

In een andere post gaf je aan weinig tijd te willen besteden aan het kijken op het schermpje van de Edge 800.
Misschien zijn de waarschuwingen voor een (instelbare) bocht van WinGDB3 een gunstige tussenoplossing.
De waarschuwingen kun je per koers ook nog eens in het toestel aan- en uitschakelen.
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl
Avatar gebruiker
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 3014
Geregistreerd: 15 maart 2004 21:35
Woonplaats: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)

Re: Route overzetten

Berichtdoor jarnoGPS » 26 jun 2012 16:20

@jkelder bedankt voor de uitleg maar wat hij wil is met de oregon
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten

Re: Route overzetten

Berichtdoor partnair » 27 jun 2012 22:07

Ik dank jullie. Ik ga het zaakje upgraden en daarna de tips gebruiken. Mocht ik problemen houden dan kom ik er op terug.

De vragen gaan volgende keer in de submap "Helpdesk" Excuus daarvoor
Groet

Leo van Bakel
partnair
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 8 jan 2011 19:40


Keer terug naar Wandelen, fietsen EN auto of motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten