Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Google latitude upload

Adviesvragen, voor als je een 'schaap met vijf poten' zoekt dat multi-inzetbaar is

Google latitude upload

Berichtdoor Erick » 31 okt 2012 10:42

Beste lezers,

Ik ben op zoek naar een manier om gpx bestandjes te uploaden naar Google Latitude.

1.5 jaar geleden heb ik Google Latitude 'ontdekt' en staat deze altijd aan op mijn iPhone. Het is leuk en informatief om met behulp van history te kijken waar je geweest bent en welke route er is afgelegd. Het nadeel van Google Latitude is dat er binnen een bepaald tijdsinterval maar weinig waypoint worden vastgelegd. Nu bestaat daar een applicatie voor genaamd 'Latify'. Latify zorgt voor meer waypoint per tijdseenheid en andere mogelijkheden en zorgt er ook voor dat mijn waypoint worden geimporteerd in Google Latitude. Voor mij zeer bruikbaar maar na 4 uur is mijn iPhone wel leeg. Het bijhouden van lange wandelingen is daarom niet echt praktisch.
Ik gebruik sinds kort een losse gps Travel Receiver dat ik aan mijn riem draag en waarmee ik 3 dagen zonder opladen kan tracken. Mijn route kan ik dan via usb op mijn pc plaatsen als Gpx of andere formaten.
Omdat ik het idee heb om alles via Google Latitude te archiveren zou het ideal zijn wanneer ik bestanden die mijn Gps Travel Receiver genereerd, te kunnen importeren in Google Latitude.
Dit moet zeker mogelijk zijn omdat de applicatie Latify dit ook doet met zijn eigen waypoints, maar het is helaas niet mogelijk om Latify te gebruiken met externe tabellen.
Ik ben nu al maanden bezig om een oplossing te vinden maar helaas nog niet gevonden. Dit forum is mijn laatste hoop. Ik hoop dus dat er slimme mensen zijn die een oplossing kunnen bieden.
Erick
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 10 okt 2005 07:27

Re: Google latitude upload

Berichtdoor Jacob_Bax » 31 okt 2012 22:53

Zomaar een schot in het diepste duister, maar heb je al geprobeerd de gpx bestanden om te zetten in kml of kmz?
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6899
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Re: Google latitude upload

Berichtdoor JaVaWa » 1 nov 2012 01:02

Ik geloof niet dat je daar iets mee opschiet; ik heb althans geen mogelijkheid om überhaupt bestanden te uploaden kunnen ontdekken.
Het is in principe mogelijk om gegevens in Google Latitude te laden m.b.v. de bijbehorende API. Voor zover ik het bekeken heb zou je een webapplicatie kunnen maken die een gpx-bestand laadt, en de gegevens daaruit in Latitude zet.
Gek genoeg heeft niemand dat nog gemaakt; althans, ik heb niets kunnen vinden. Als je dat wilt, zul je dus zelf aan de slag moeten...

Overigens zou het absoluut niet mijn keuze zijn om al die informatie aan Google te "geven"; ze weten al veel te veel van je. Met een programma als BaseCamp van Garmin kun je ook je tracks uitstekend beheren; OSM-kaartje erbij, en voor nop kun je precies je eigen gangen nagaan zonder dat big brother meekijkt...
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14511
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum


Keer terug naar Wandelen, fietsen EN auto of motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast