Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

voor de beginner: het maken van een route in mapsource

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Bekijk eerst de uitleg hieronder en geef daarna svp antwoord op de vraag: hebben deze aanwijzingen geholpen bij het maken van de eerste route?

nee, het lukt me niet helemaal (plaats vragen die je hebt in dit forum)
55
18%
ja, het is gelukt (ga verder met de aanvullende tips)
133
43%
dat wist ik allemaal al, maar ik heb toch nog wel wat vragen over het maken van routes (ook daar is dit forum voor!)
48
16%
het maken van routes in mapsource lukt me probleemloos (maar ik help graag anderen!)
71
23%
 
Totaal aantal stemmen : 307

Problemen met route

Berichtdoor Roadrunner » 25 apr 2004 13:40

Ik ben de "kluts" kwijt :(
In mapsource heb ik een route gemaakt van punt A naar B, mijn voorkeur gaat naar de kortste route die netjes door mapsource berekent wordt.
Dus eventjes naar mijn GPSMap 60C geschreven.
Wanneer ik nu de route aktiveer op mijn 60C dan gaat ie direct herberekenen (staat nochtans uit) en neemt ie een andere route ??

Kan iemand mij verder helpen?
mapsource 6.06
firmware 60C 3.20
Avatar gebruiker
Roadrunner
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 588
Geregistreerd: 21 maart 2004 14:15

Berichtdoor RonGS » 25 apr 2004 15:04

Kan iemand mij verder helpen?
mapsource 6.06
firmware 60C 3.20


Mapsource 5.4 en firmware 3.20 -> Geen probleem.
(Wel alle door Mapsource voor de berekening gebruikte maps in de 60C gezet?)
Avatar gebruiker
RonGS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 522
Geregistreerd: 28 maart 2004 09:15
Woonplaats: IJmuiden

Berichtdoor Roadrunner » 25 apr 2004 15:17

Ja, heb ik gedaan.
Terug de beta eraf gehaald en opnieuw de route gemaakt en naar de 60C (met mappen) geschreven.
Nu, als ik de route opstart zie ik punt A staan met een rechte streep naar punt B, wanneer ik de route nu wens te rijden dan gaat ie berekenen.
Is dit normaal dat die rechte lijn er staat ipv van de route zoals in mijn mapsource?

mvg
William
Avatar gebruiker
Roadrunner
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 588
Geregistreerd: 21 maart 2004 14:15

Berichtdoor RonGS » 25 apr 2004 16:03

Staat hier standaard op je 60C iets anders dan in Mapsource?

In het hoofdmenu onder de optie routering vind je onderaan de pagina de volgende optie

[Volg de weg opties...]

Markeer deze optie en druk op enter.
Avatar gebruiker
RonGS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 522
Geregistreerd: 28 maart 2004 09:15
Woonplaats: IJmuiden

Berichtdoor Roadrunner » 25 apr 2004 16:22

Alles nagezien zonder resultaat.
Wanneer de route geselecteert is en ik kies voor de optie "toon op kaart" zie ik een rechte lijn van A naar B.
Wat mij ook opvalt is dat er bij de route in de GPS geen icoon staat, wanneer de GPS een herberekeing heeft uitgevoert staat er een "auto" naast.

Instellingen tussen mapsource en GPS zijn identiek.

raar, had graag routes op PC gemaakt en daar dan gebruik van gemaakt op de 60C

mvg
Avatar gebruiker
Roadrunner
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 588
Geregistreerd: 21 maart 2004 14:15

Berichtdoor Roadrunner » 25 apr 2004 16:48

Dit is dus echt balen :x iedere route waar ik al mijn tijd heb ingestopt en naar de 60C heb gestuurd toont ie enkel een lijn van A naar B en gaat ie herberekenen :cry:

Moet wel eerlijk zijn, dit alles probeer ik in demo-mode (moest dit iets van verschil uitmaken)

Hulp is welkom, ik wil hier wel ene oplossing voor alvorens ik al mijn tijd in route's maken steek, ik vertrek binnen 3 weken op reis en wil me volledig op GPS gebied navigeren.

alvast bedankt
Avatar gebruiker
Roadrunner
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 588
Geregistreerd: 21 maart 2004 14:15

Berichtdoor RonGS » 25 apr 2004 17:37

Wat voor kaartmateriaal gebruik je? Toch geen Metroguide?
Avatar gebruiker
RonGS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 522
Geregistreerd: 28 maart 2004 09:15
Woonplaats: IJmuiden

Berichtdoor Roadrunner » 25 apr 2004 18:04

Nee hoor, ik gebruik City Select 6.0
Heb dus als verschillende GPSen "versleten" van de GPS II t/m mijn 60C en heb dit probleem nog niet gehad, echter veranderd er altijd veel op dat gebied (vooral bij Garmin) dus bijt ik mij hier eventjes in vast, echter deze keer kan ik de oplossing dus niet vinden :(
Avatar gebruiker
Roadrunner
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 588
Geregistreerd: 21 maart 2004 14:15

Berichtdoor Hans Vaessen » 25 apr 2004 19:20

Het probleem is bekend en al elders op het net besproken. Is ook gesignaleerd richting Garmin. De GPS-V kende dit probleem aanvankelijk ook en dat werd met een firmware update opgelost; vermoedelijk zal dat nu ook gebeuren; even geduld echter.

Ondertussen lijkt de volgende workaround goed te werken: maak van routepunten waypoints en laat het toestel herberekenen. Hij zal de waypoints vermoedelijk wel als viapunten accepteren.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Roadrunner » 28 apr 2004 12:23

Hans,

Toch is het zo dat Garmin doet alsof hun neus bloed. :roll:
Ik heb het probleem gemeld en nu krijg ik antwoorden alsof mijn instellingen niet juist staan. :x
Sorry, als technical support moet je toch op de hoogte zijn van de huidige problemen :?:

In elk geval, een route gemaakt in mapsource 5.4 met City Select 6.0 en daarna naar de GPSMap 60C met firmware 3.20 is
(voorlopig?) onbruikbaar :evil:

Werken met verschillende waypoints in de route is in elk geval (voorlopig) een mogelijkheid maar dit is eigenlijk niet de bedoeling. Ik hoop alleen maar dat Garmin het probleem snapt en er daadwerkelijk ook iets aan gaat doen :!:

mvg
Avatar gebruiker
Roadrunner
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 588
Geregistreerd: 21 maart 2004 14:15

Berichtdoor Toontje » 30 apr 2004 07:07

Hanscbr schreef:Het weghalen van een waypoint laat tevens de route verdwijnen.

Klik met de Selection Tool (witte pijl) naast de route. Die wordt dan paars. Klik op een waypoint of routepunt. Alleen dat punt wordt dan geel. Klik met de rechter muisknop en dan komt het . . .
- kies je "Cut", dan verdwijnt (trouwens niet altijd?!) de hele route.
- kies dus "Remove Waypoint from Route"
Den groenten . . . Toontje ©¿©

Zumo 595 met Schuberth S2 Sport + SRC op Triumph Tiger 800 XRx.
Avatar gebruiker
Toontje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1694
Geregistreerd: 16 apr 2004 20:52
Woonplaats: Malden

Berichtdoor rodi77 » 12 mei 2004 21:05

Bijna LETTERLIJK de weg kwijt...
MapSource is ondertussen zo uitgebreid, zodat ik niet (meer) weet of ik "hier" nu verder moet of een nieuw onderwerp aanmaken :?: :?: :?:
Maar, ik heb 2 vragen:
1 Soms heb ik bij een zelf uitgestippelde route allen "de zwarte puntjes" in beeld (en daarmee een overzichtelijke route), maar ...... soms (en dit zal wel aan een instelling liggen ???) heb ik "bij elke routepunt "gegevens" staan. Hierdoor wordt e.e.a. niet echt overzichtelijk. Met andere woorden: Hoe krijg ik de "gegevens" bij elk routepunt (zwarte puntje) WEG :(
2e vraag. Als ik op de PC een route maak, dan zie je de paarse lijn de juiste weg zoeken en vervolgens wordt de gevonden/geselecteerde "weg" paars. De paarse lijn zoekt (dus) zelf de weg en gaat OP deze weg liggen.
Maar.... als ik deze route in de SP2610 geladen heb, is de paarse lijn een RECHTE lijn geworden van punt naar punt ???
Volgens mij was dit in het begin niet zo, maar hier laat mijn geheugen mij in de steek .... :oops: (zal de leeftijd wel zijn)
groetjes allemaal en jullie (zal Notter wel zijn) reacties afwachtend...
Rodi77
rodi77
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 3 apr 2004 18:01
Woonplaats: Monster

Berichtdoor Hans Vaessen » 12 mei 2004 22:05

Je eerste vraag is me niet helemaal duidelijk; maar ik vermoed dat je een route hebt uitgelezen uit het apparaat danwel dat je routepunten buiten de wegen hebt gemaakt. Zou dat kunnen? Dan krijgen de punten inderdaad een naam of nummer.

Het tweede aspect duidt erop dat de route 'niet via de weg' wordt herberekend. Kijk bij preferences - routing en kies voor auto ipv direct.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Toontje » 13 mei 2004 06:50

Als je de route hebt gemaakt, zoals je het zegt, lijkt het alsof je met de Route Tool punt voor punt je route letterlijk hebt "uitstippeld". Als je een route wilt maken van A naar B kun je het beste van deze twee punten Waypoints maken en dan via het menu Edit/New Route ... door MapSource een route laten uitrekenen. Daarna ga je met de Selection Tool de route verslepen naar wegen waar je persé langs wilt. Dan krijg je alleen maar zwarte puntjes (routepunten).
Als je namen ziet bij deze punten zijn het waypoints, die je zelf één voor één hebt benoemd. Maak alleen waypoints van punten, die je echt wil aangeven, zoals rustplaatsen e.d.

Je tweede probleem klinkt als een verkeerde instelling in je 2610. Daarin moet je de instelling Directe Route wijzigen in Kortere Afstand of Kortste Weg (afgeleid van mijn SPIII).
Den groenten . . . Toontje ©¿©

Zumo 595 met Schuberth S2 Sport + SRC op Triumph Tiger 800 XRx.
Avatar gebruiker
Toontje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1694
Geregistreerd: 16 apr 2004 20:52
Woonplaats: Malden

Berichtdoor rodi77 » 15 mei 2004 15:45

NIEUWE VRAAG (Over Route's maken)
Als ik (met de route-knop) op punt A ga staan, vervolgens (in dit voorbeeld) 50 km verderop op punt B dan zie je Mapsource de route maken. Prima. Ik heb dan een route met slechts 2 routepunten (Mapsource geeft dan aan 49,8 km, tijd 40 min (voorbeeld). MAAR...
Als ik dezelfde route nogmaals maak (overtrek) met behoorlijk veel routepunten, (ook weer van A naar B) dan is de afstand (gelukkig) hetzelfde, maar nu doe ik er (dus precies dezelfde weg) opeens 1 uur en 10 min over ??? Deze logica ontgaat mij :oops:
En, (2e vraagje) ik zie geen logica (weet niet wat het is) als ik in de lijst zie staan: Cource: 315* true
Notter of forumleden: Jullie kunnen mij (en daarmee anderen) vast wel helpen :lol:
groetjes,
Rodi77
rodi77
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 3 apr 2004 18:01
Woonplaats: Monster

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten