Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

voor de beginner: het maken van een route in mapsource

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Bekijk eerst de uitleg hieronder en geef daarna svp antwoord op de vraag: hebben deze aanwijzingen geholpen bij het maken van de eerste route?

nee, het lukt me niet helemaal (plaats vragen die je hebt in dit forum)
55
18%
ja, het is gelukt (ga verder met de aanvullende tips)
133
43%
dat wist ik allemaal al, maar ik heb toch nog wel wat vragen over het maken van routes (ook daar is dit forum voor!)
48
16%
het maken van routes in mapsource lukt me probleemloos (maar ik help graag anderen!)
71
23%
 
Totaal aantal stemmen : 307

Berichtdoor Tom Boudewijns » 20 apr 2005 23:56

Jessie schreef:Voor proef een kleine route gemaakt in de buurt. Begin en eindpunt is "THUIS". bij het vertrek zie de gps stem "gearriveerd op bestemming, en ik wilde juist beginnen met de route. Vraag wat zou ik anders hebben moeten doen. Moet je eerst een stukje wegrijden. Herberekenen stond uit.

Hans ik vind dit een goede manier om "laag" beginnende GPS 'ers op weg te helpen, al wordt het door de vragen en opmerkingen al gauw te snel ingewikkeld voor beginners. Een splitsing, waar jij op doelde zou een goed idee kunnen zijn, maar waar liggen de grenzen? moeilijk hoor !!!


Beste Jessie,

Plaats je eindpunt 200 meter van je beginpunt en je hebt geen last meer

met vriendelijke groet,

Tom Boudewijns
Voor meer dan 70 lange weekenden, vakanties, cd-roms en boeken, allemaal met roadbooks en GPS files voor Garmin en TomTom, kijk je natuurlijk op www.tomboudewijns.nl
Avatar gebruiker
Tom Boudewijns
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 9 apr 2004 00:32
Woonplaats: Breda

Berichtdoor ducati58 » 21 mei 2005 19:05

vandaag de 2610 opgehaald samen met een collega Ducati-rijder. Hans heeft me omgeluld van TT3 naar Garmin, enne de eerste les is gelukt :D
Avatar gebruiker
ducati58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 659
Geregistreerd: 21 mei 2005 18:36
Woonplaats: Wachtberg

Berichtdoor Hans Vaessen » 21 mei 2005 20:56

Omgeluld?? Ik heb je alleen laten zien wat je allemaal miste ;) Terecht, maar toch onverwacht, roept ie ineens; ja, doe mij d'r toch ook maar één... :):)

Heel veel plezier ermee, en tot binnenkort (voor die perfect cradle ;))
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor ducati58 » 21 mei 2005 22:08

Hans Vaessen schreef:Omgeluld?? Ik heb je alleen laten zien wat je allemaal miste ;) Terecht, maar toch onverwacht, roept ie ineens; ja, doe mij d'r toch ook maar één... :):)

Heel veel plezier ermee, en tot binnenkort (voor die perfect cradle ;))


die craddle zal wel meevallen, ik denk alleen dat ik een probleem zal krijgen met het bevestigen van de hele ellende op mijn 999, ik heb al wat zitten stoeien, maar ik kom er niet zo 1,2,3 uit. dinsdag rijd ik ook even langs mijn dealer, kijken of hij nog wat weet, anders zie je me deze week verschijnen incl motor ;-)
Avatar gebruiker
ducati58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 659
Geregistreerd: 21 mei 2005 18:36
Woonplaats: Wachtberg

Berichtdoor yzf1kr » 22 mei 2005 08:54

Qua formaat was de Quest een betere keuze geweest voor montage op een 999.

Als je er dan ook nog eens PP-cradle aan vast plakt steekt hij volgens mij aan beide zijden buiten het kuipje. :lol:

Ik denk dat het enige beschikbare bevestigingspunt, de bevestiging van je benzinetank/stuurdemper is.
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."
Avatar gebruiker
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1600
Geregistreerd: 2 jun 2004 07:06
Woonplaats: Heerlen

Berichtdoor ducati58 » 22 mei 2005 09:30

dat klopt wel, maar ik vond die quest teveel beperkingen hebben voor mijn gebruiksdoeleinden. ik heb trouwens al ergens in de cockpit een schroeffie gezien waar het bevestigingspunt aangezet kan worden (hoop ik)

en anders maar met een beugel voor mijn helm :mrgreen:
Avatar gebruiker
ducati58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 659
Geregistreerd: 21 mei 2005 18:36
Woonplaats: Wachtberg

Berichtdoor Hans Vaessen » 22 mei 2005 20:30

Is altijd lastig 'op afstand' de juiste bevestiging te bepalen. Kom je er niet uit, dan is even langsrijden het beste. Het zal niet de eerste keer zijn dat we met z'n drieën bij een motor staan te brainen en er ineens één 'eureka!' roept. Qua formaat van het toestel moet het zeker wel lukken.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor ducati58 » 22 mei 2005 22:30

ik zit toch met een "probleempje". ik heb inmiddels een aantal routes gemaakt richting Italië (ik laat jullie over 14 dagen weten of alles gelukt is :-))

alleen ELKE keer als ik de route wil berekenen dan heeftie het over dat de kaarten niet goed zijn en dattie wil herberekenen. het zijn dus EIGEN routes en in mapsource zijn ze ook al doorgerekend, nagecalculeerd en ook met de hand uitgerekend .... ja?? en nu??
Avatar gebruiker
ducati58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 659
Geregistreerd: 21 mei 2005 18:36
Woonplaats: Wachtberg

Berichtdoor Hans Vaessen » 23 mei 2005 09:02

Als het toestel aangeeft dat de 'route niet overeenkomt met beschikbare detailkaarten' dan heeft dat een oorzaak. Vaak gaat het om een van internet gedownloade route, in andere kaartversie gemaakt. Herberekenen is dan de oplossing. In dit geval is dat dus niet aan de orde.

Twee andere mogelijke oorzaken:
- de route bevat routepunten naast de weg (dan wordt een genummerd waypoint aangemaakt)
- de noodzakelijke detailkaarten zijn niet in het toestel aanwezig.

Ik meen dat je met een 2610 met 256Mb werkt, en gok dan ook op het laatste.

Het selecteren van de nodige detailkaarten kan eenvoudig door met de rechtermuisknop op de routenaam te klikken en te kiezen voor 'select maps around route'; vervolgens kun je de geselecteerde kaarten aanvullen tot de capaciteit van de geheugenkaart is bereikt (blijf daar iets onder).

Los van dit probleem de tip: maak routes die je in één dag rijdt.., dat voorkomt dat je tegen andere probleempjes aanloopt. Dus: niet in één route 800 km. over kleine weggetjes.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor ReBel » 23 mei 2005 10:07

Hans Vaessen schreef:Twee andere mogelijke oorzaken:
- de route bevat routepunten naast de weg (dan wordt een genummerd waypoint aangemaakt)
- de noodzakelijke detailkaarten zijn niet in het toestel aanwezig.

Evt. aangevuld met een mogelijke, derde, oorzaak (wellicht hier niet van toepassing) namelijk dat een route is aangemaakt in een andere versie van het kaartmateriaal dan datgene wat in het toestel geladen is.. :!:
(Zie hiervoor de selectie van het kaartmateriaal in het pull-down menu van MapSource, en laadt evt. opnieuw de kaarten in het toestel)
ReBel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 776
Geregistreerd: 15 maart 2004 09:00

Berichtdoor ducati58 » 23 mei 2005 10:36

probleem is opgelost, ik zag dat ik in mapsource en in SP andere instellingen had staan :oops: , wellicht is dit ook van toepassing
Avatar gebruiker
ducati58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 659
Geregistreerd: 21 mei 2005 18:36
Woonplaats: Wachtberg

Berichtdoor Hans Vaessen » 23 mei 2005 10:47

Nee, dat maakt niet uit. Misschien dat deze van invloed was/is: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=3094
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Harley-davidson » 27 mei 2005 13:32

Hoi, Ik ben vandaag pas begonnen met het gebruik van de 2610. Zelf even een route gemaakt op de zelfde manier als de instructie op deze poll.
Onderweg een paar keer gehad dat het zwarte pijlte (ik zelf) verdween en er een wit aanwijs pijltje op het scherm stond. Inzoemen e.d ging niet meer. Quit ook niet. Van armoe de 2610 uitgezet en opnieuw aan. Toen was alles weer oke.

Ten tweede ben ik een paar keer van de route afgeweken. Bij de herberekening laat hij me eerst 2-3 km doorrijden om me vervolgens met 3 x rechts en 1 x links weer de zelfde weg terug te sturen.

Moet ik er voor zorgen dat er meer waypoints en de route zitten?

gr.

Frank
Avatar gebruiker
Harley-davidson
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 27 mei 2005 13:10
Woonplaats: Veldhoven

Berichtdoor Paneur » 27 mei 2005 13:50

Harley-davidson schreef:Hoi, Ik ben vandaag pas begonnen met het gebruik van de 2610. Zelf even een route gemaakt op de zelfde manier als de instructie op deze poll.
Onderweg een paar keer gehad dat het zwarte pijlte (ik zelf) verdween en er een wit aanwijs pijltje op het scherm stond. Inzoemen e.d ging niet meer. Quit ook niet. Van armoe de 2610 uitgezet en opnieuw aan. Toen was alles weer oke.

Ik vermoed dat je last hebt gehad van het piepjes syndroom :?
Zie: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=3632
Marc

GPSmap278c en R1150GS, Nuvi 250 en Zafira, GPSmap60Cx en Gazelle.
Avatar gebruiker
Paneur
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 160
Geregistreerd: 20 apr 2005 11:19

Berichtdoor Harley-davidson » 27 mei 2005 14:08

Paneur schreef:
Harley-davidson schreef:Hoi, Ik ben vandaag pas begonnen met het gebruik van de 2610. Zelf even een route gemaakt op de zelfde manier als de instructie op deze poll.
Onderweg een paar keer gehad dat het zwarte pijlte (ik zelf) verdween en er een wit aanwijs pijltje op het scherm stond. Inzoemen e.d ging niet meer. Quit ook niet. Van armoe de 2610 uitgezet en opnieuw aan. Toen was alles weer oke.

Ik vermoed dat je last hebt gehad van het piepjes syndroom :?
Zie: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=3632


Inderdaad heb ik last van continu piepjes.
Avatar gebruiker
Harley-davidson
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 27 mei 2005 13:10
Woonplaats: Veldhoven

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten