Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

voor de beginner: het maken van een route in mapsource

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Bekijk eerst de uitleg hieronder en geef daarna svp antwoord op de vraag: hebben deze aanwijzingen geholpen bij het maken van de eerste route?

nee, het lukt me niet helemaal (plaats vragen die je hebt in dit forum)
55
18%
ja, het is gelukt (ga verder met de aanvullende tips)
133
43%
dat wist ik allemaal al, maar ik heb toch nog wel wat vragen over het maken van routes (ook daar is dit forum voor!)
48
16%
het maken van routes in mapsource lukt me probleemloos (maar ik help graag anderen!)
71
23%
 
Totaal aantal stemmen : 307

Berichtdoor Harley-davidson » 27 mei 2005 21:35

Harley-davidson schreef:
Paneur schreef:
Harley-davidson schreef:Hoi, Ik ben vandaag pas begonnen met het gebruik van de 2610. Zelf even een route gemaakt op de zelfde manier als de instructie op deze poll.
Onderweg een paar keer gehad dat het zwarte pijlte (ik zelf) verdween en er een wit aanwijs pijltje op het scherm stond. Inzoemen e.d ging niet meer. Quit ook niet. Van armoe de 2610 uitgezet en opnieuw aan. Toen was alles weer oke.

Ik vermoed dat je last hebt gehad van het piepjes syndroom :?
Zie: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=3632


Inderdaad heb ik last van continu piepjes.


Toch nog even een vraagje:

Hoe kan ik ervoor zorgen dat wanneer ik een route maak en daar van afwijk dat ik een eind verder gewoon weer op de route kom. Bij gaat de SP 2610 een nieuwe route maken om weer bij het punt uit te komen waar het mis ging. Lekker makkelijk dus.
Avatar gebruiker
Harley-davidson
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 27 mei 2005 13:10
Woonplaats: Veldhoven

Berichtdoor Oetzi » 27 mei 2005 22:09

herberekenen UIT zetten of op z'n minst VRAGEN. Daarna op NEE drukken en zelf weer naar het roze lijntje manouvreren. Gaat best goed hoor.
Suc6

Henk
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Route aanpassen lukt niet

Berichtdoor Henri-aalten » 9 aug 2005 17:05

Alle goed bedoelingen ten spijt lukt het mij niet om de route tussen
2 waypoints aan te passen, aks ik na op de pijlknop geklikt te hebben
en daarna op de route, wordt deze inderdaad geel, maar als ik dan op de weg klik waar ik de route langs wil laten wordt deze weer roze, en geen dubbele elastiek, wat doe ik fout?
Henri-aalten
 

Berichtdoor Hans Vaessen » 9 aug 2005 17:13

Je moet met de LINKER muisknop éénmaal klikken op de GELE route (dus de knop NIET ingedrukt houden. Vanaf dat moment zie je het 'elastiekje' en kun je het ergens anders plaatsen. Goed lezen en het zal lukken! ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Henri-aalten » 9 aug 2005 17:16

Hans Vaessen schreef:Je moet met de LINKER muisknop éénmaal klikken op de GELE route (dus de knop NIET ingedrukt houden. Vanaf dat moment zie je het 'elastiekje' en kun je het ergens anders plaatsen. Goed lezen en het zal lukken! ;)

Bedankt.
Henri-aalten
 

Berichtdoor Firestorm » 29 nov 2005 16:35

wanneer ik een route wil maken volgens de uitleg, dus bewerken>nieuwe route maken, dan kan ik niks aanklikken, zie capture screen.
Hoe kan dat?
Afbeelding


Verder krijg ik onderstaande foutmelding, wanneer ik een waypint een andere naam wil geven.

Afbeelding
Firestorm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 21 nov 2005 19:12
Woonplaats: Sittard

Berichtdoor Oetzi » 29 nov 2005 18:19

De eerste: da's logisch, want je hebt nog geen route (gemaakt). Je zult eerst (met het routetool) een route moeten maken of een bestaande route openen. Dan krijg je een lijn te zien. Dat is de (gemaakte) route. Wil je deze net iets anders dan ga je verder als boven beschreven.

De tweede: als ik me niet vergis is dat een bug in de laatste software versie 6.91
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Firestorm » 29 nov 2005 18:36

Oetzi schreef:beschreven.

De tweede: als ik me niet vergis is dat een bug in de laatste software versie 6.91



Is hier wat aan te doen? want zo werkt het programma niet, telkens wanneer ik bijna mijn route klaar heb, komt de foutmelding en kan ik niet meer verder, wanneer ik op ok klik, sluit et programma automatisch af en de route is verdwenen :x :cry:
Honda vtr1000f bwj 2001 te koop, dealeronderhouden voor winterprijs 4700 euro
Firestorm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 21 nov 2005 19:12
Woonplaats: Sittard

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 nov 2005 18:59

Donders. Da's vervelend. Ik kan het probleem helaas niet reproduceren, dus heb zo snel geen antwoord.

Qua maken van route: zo zou het moeten kunnen, maar meergebruikt is het routetool. Zie pagina 1 van deze thread.

Suggestie:
- deinstalleer mapsource
- schakel anti-virus software tijdelijk uit
- installeer de software bij je toestel opnieuw

kijk wat er gebeurt..

Worst case scenario: kom met je pc langs in Notter (maar da's geen pretje, want Sittard is niet naast de deur (ik kan het weten: m'n moeder woont er..)

Ik weet: mijn antwoord klinkt als 'standaard-helpdeskantwoord', maar het enige wat ik kan bedenken is dat de antivirussoftware enkele registries heeft tegengehouden (Norton soms?)...
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Oetzi » 29 nov 2005 18:59

Als het idd de bug is : nee.
Dan moet je terug naar een vorige versie van mapsource (als je die nog hebt), of wachten tot de volgende update (die dan niet zo lang op zich zal laten wachten).
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 nov 2005 19:07

Oetzi schreef:Als het idd de bug is : nee.


Correct. Omissie dezerzijds: als je na de-installeren opnieuw installeert heb je weer de 'oude' mapsource vanaf CD. Als die goed werkt, en je wilt de exercitie niet een tweede keer doen, zou ik even wachten met updaten van mapsource zelf.

Voor de goede orde: het is géén 'generieke bug'. We hebben 6.9.1 op meerdere PC's draaien, met meerdere kaartversies, en kunnen de waypoint-hernoem bug niet reproduceren. Het lijkt toch specifiek te zijn, en vaak heeft dat dan met het register te maken. Als dat zo is, heeft dat weer vaak met anti-virussoftware te maken... Dus het kàn zijn dat het een tweede keer wel goed gaat...
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Firestorm » 29 nov 2005 19:08

Hans Vaessen schreef:Donders. Da's vervelend. Ik kan het probleem helaas niet reproduceren, dus heb zo snel geen antwoord.

Qua maken van route: zo zou het moeten kunnen, maar meergebruikt is het routetool. Zie pagina 1 van deze thread.

Suggestie:
- deinstalleer mapsource
- schakel anti-virus software tijdelijk uit
- installeer de software bij je toestel opnieuw

kijk wat er gebeurt..

Worst case scenario: kom met je pc langs in Notter (maar da's geen pretje, want Sittard is niet naast de deur (ik kan het weten: m'n moeder woont er..)

Ik weet: mijn antwoord klinkt als 'standaard-helpdeskantwoord', maar het enige wat ik kan bedenken is dat de antivirussoftware enkele registries heeft tegengehouden (Norton soms?)...


ok, ga ik mapsource maar eens opnieuw installeren met antivirus uitgeschakeld, hoop dan dan het probleem is opgelost.

by the way Hans, zie dat jij van waypoint Notter bent, ik heb me aangemeld als waypoint relatie via mail, aangezien ik afgelopen zaterdag de 2720 bij jullie heb gekocht, is dat mailtje aangekomen? zie namelijk nog niks bij mijn naam staan :wink:
Honda vtr1000f bwj 2001 te koop, dealeronderhouden voor winterprijs 4700 euro
Firestorm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 21 nov 2005 19:12
Woonplaats: Sittard

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 nov 2005 19:33

Firestorm schreef: by the way Hans, zie dat jij van waypoint Notter bent, ik heb me aangemeld als waypoint relatie via mail, aangezien ik afgelopen zaterdag de 2720 bij jullie heb gekocht, is dat mailtje aangekomen? zie namelijk nog niks bij mijn naam staan :wink:


Daar kan een paar dagen overheen gaan. Maar het proces laat zich soms ook wel versnellen, waarvan acte ;)

In algemene zin inderdaad goed om nog eens te onderstrepen dat die registratie van belang is, zeker nu je de 'eenvoudiger' Garmins ook in de mediamarkten etc. ziet opduiken...
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Firestorm » 29 nov 2005 20:33

Hans Vaessen schreef:
Firestorm schreef: by the way Hans, zie dat jij van waypoint Notter bent, ik heb me aangemeld als waypoint relatie via mail, aangezien ik afgelopen zaterdag de 2720 bij jullie heb gekocht, is dat mailtje aangekomen? zie namelijk nog niks bij mijn naam staan :wink:


Daar kan een paar dagen overheen gaan. Maar het proces laat zich soms ook wel versnellen, waarvan acte ;)

In algemene zin inderdaad goed om nog eens te onderstrepen dat die registratie van belang is, zeker nu je de 'eenvoudiger' Garmins ook in de mediamarkten etc. ziet opduiken...


Thanks Hans,
by the way, heb map source opnieuw geinstalleerd zoals je zei, effe geprobeerd en is niet meer vastgelopen.
top :D
Honda vtr1000f bwj 2001 te koop, dealeronderhouden voor winterprijs 4700 euro
Firestorm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 21 nov 2005 19:12
Woonplaats: Sittard

Berichtdoor Ed Kats » 29 nov 2005 23:39

Ik heb dezelfde Foutmelding (en inderdaad de afsluiting van Mapsource :cry: ) en hou het op een bug(je) in 6.9.1

Bij mij gebeurt het als ik dubbelklik op een via-point in het scherm.
Hetzelfde bij dubbelklik op een track-point als er een track actief is.

Voorlopig maar niet dubbelklikken :wink:

Gr, Ed
GPSmap 278, CityNavigator NT2011.1, OnRoute 2010, Dakota 20, Metroguide V9, Topo NL - B - D - F - A - CH - GB
Avatar gebruiker
Ed Kats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 715
Geregistreerd: 8 mei 2004 11:59
Woonplaats: Vlaardingen

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten