Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

aanvullende tips: plaats routepunten niet op kruispunten!

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Mijn Streetpilot begrijpt mij niet!!!

Inderdaad: hij begrijpt soms helemaal niets van mijn routes
8
12%
Ik heb een goed gesprek met haar gehad en beloofd dat ik routepunten niet meer op kruispunten leg, het gaat nu veel beter
14
22%
Geen kwaad woord over mijn Truus/Bep/Mirna/Miep/Helga/.....!!!!!!
43
66%
 
Totaal aantal stemmen : 65

Berichtdoor Scheurneus » 19 jun 2007 21:10

Probeer ook deze eens:

http://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=103406#103406

Mijn test van toen met onderaan de bestanden, daarin de plaatjes, maar ook de gpx'sen om het zelf te proberen, kopieer ze eens rechtstreeks naar je zumo en test en laad ze eens in 6.13.4, saven en weer in de zumo testen, kijk en vergelijk.

Mijn gpx bestanden zijn met versie 6.12.3 gemaakt.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor FM » 19 jun 2007 21:13

Bedankt voor de moeite, Franklin.

Op de dijkentocht geeft de Zumo 3 vlaggetjes, op de Lek en Linge toont ie er 2.

Nochtans staan ook die tussenpunten op kruisingen. Laten we stellen dat het in ca 90% goed loopt.

Mijn route daarentegen toonde alle routepunten. Ondertussen heb ik die route eens helemaal opnieuw gemaakt. En wonder o wonder, buiten de 6 echte waypoints (stopplaatsen op de route) blijven er nog 2 onverklaarbare vlaggetjes over. De rest is nu ook weg.

Dat geeft de zelfde conclusie als bij jouw routes: meestal loopt het goed, maar hier en daar weigert de Zumo een kruispunt als een kruispunt te zien. Daar valt mee te leven. Moest ik die stopplaatsen niet absoluut als waypoint in de route willen zien, zou trouwens ik het BartRoos-tooltje gebruiken, dan waren alle vlaggen sowieso weg.

Ik blijf me wel afvragen waarom het misliep bij mijn eerste poging de route te maken. Wat heb ik toen anders gedaan? Misschien is het dit: ik heb die route gemaakt op mijn andere PC, waar wel MS 6.12.4 op staat, maar als kaartmateriaal heb ik daar CN v8 (voor mpijn SP3). Nu heb ik ze gemaakt op de PC met CN v9NT, voor mijn Zumo. Zou dit invloed hebben?

Ik ga er nog wel mee experimenteren.
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4178
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Berichtdoor Scheurneus » 19 jun 2007 21:23

FM schreef:Misschien is het dit: ik heb die route gemaakt op mijn andere PC, waar wel MS 6.12.4 op staat, maar als kaartmateriaal heb ik daar CN v8 (voor mpijn SP3). Nu heb ik ze gemaakt op de PC met CN v9NT, voor mijn Zumo. Zou dit invloed hebben?


Owh yes baby!!!! thats it! The missing link!!

NT v9 in je Zumo en de route gemaakt met CN v8 dat geeft je vlaggetjes.

Das ook een leuke test. Wij zijn in jou verhaal ervanuit gegaan dat je alles met v9 doet, weten wij veel dat je meedere pc's hebt met verschillende versies :lol:

Met v8 maken geeft niet, maar daarna in V9 nog ff herberekenen en controleren en dan pas naar de Zumo. Of nie zeuren over die vlaggetjes :)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor ++ Lex ++ » 19 jun 2007 22:19

Welke MapSourceversie staat op de computers met v8 en v9?
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor FM » 19 jun 2007 23:14

@ Scheurneus: Ik heb nog 2 andere PC's, maar daar staat geen Mapsource op :cry: . En ik zeur toch wanneer ik wil ! Dat doen mijn vrouw en kinderen ook . :)

@ Lex : beiden 6.12.4. Vandaar dat ik ervan uit ging dat ik geen vlaggetjes mocht krijgen.

Uiteindelijk vind ik tot nu de Zumo niet bepaald een gemakkelijk ding. Je moet met nogal wat rekening houden, ook bv de verschillende mogelijke manieren om een route in je GPS te krijgen, laat staan ze er daarna weer uit te verwijderen.

Het enige eenvoudige is dat je niet veel instellingen hebt op je Zumo zelf. Dat noem ik eerder beperkingen.

Maar ik mocht niet zeuren. :wink:

Ik kan voortaan muziek luisteren op de saaie snelwegen, en ik kan een route vliegensvlug laten herberekenen als ik dat zou willen. Het is uitkijken naar mijn eerste motorrit met de Zumo. :P
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4178
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

routepunten op kruisingen

Berichtdoor mac_l » 22 jun 2007 11:06

Is er iemand die een samenvatting kan geven voor de verschillende gps en software wat de gevolgen zijn van routepunten op kruisingen?
Deze thread is inmiddels onleesbaar geworden.
Avatar gebruiker
mac_l
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 1 jun 2007 20:30
Woonplaats: Den Ham

Berichtdoor Hans Vaessen » 22 jun 2007 16:05

Klopt; dit draadje is ook al weer een van de oudsten van het forum en in de praktijk niet meer relevant, tenzij je met oud toestel en oude versie mapsource werkt. Zie de tekst die ik bovenaan het eerste bericht heb toegevoegd.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: aanvullende tips: plaats routepunten niet op kruispunten

Berichtdoor guidleys » 22 jun 2007 17:14

www.gps.nl schreef:Sterker: bij een aantal toestellen (mn streetpilot en zumo) zal het plaatsten van routepunten op kruispunten inmiddels juist gunstiger zijn: die routepunten worden dan tijdens het rijden niet uitgesproken.

Kleine correctie : dit geldt zeker niet voor de streepilot 2820 (2720) waarbij Antoinette de routepunten die op kruispunten geplaatst werden, netjes blijft afroepen.
Mvg,
GL
Avatar gebruiker
guidleys
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 20 maart 2007 23:16
Woonplaats: Genk

Re: aanvullende tips: plaats routepunten niet op kruispunten

Berichtdoor Kosturnix » 22 jun 2007 17:23

guidleys schreef:.... dit geldt zeker niet voor de streepilot 2820 (2720) waarbij Antoinette de routepunten die op kruispunten geplaatst werden, netjes blijft afroepen.


Ik zou in dit geval meet over "NIET-netjes blijft afroepen" willen spreken!
BMW K1200R met SP 2820
Peugeot 806 met iPhone of SP 2820
Herenfiets/benenwagen op goed geluk met gezond verstand (en soms de iPhone)
Avatar gebruiker
Kosturnix
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 571
Geregistreerd: 18 jul 2006 11:59
Woonplaats: N52 04.716 E5 08.382

Berichtdoor guidleys » 22 jun 2007 18:47

Tja, veel last heb ik er niet meer van sinds elke route die ik rij, eerst geconverteerd wordt met het tooltje van Bart Roos. Jammer dat Garmin zelf niet met een oplossing komt, want dat gedoe met het plaatsen van routepunten op kruisingen , blijf ik toch maar een omslachtig gedoe vinden. De regel zou moeten zijn dat routepunten (shaping points) nooit worden afgeroepen en dat er voor waypoints wel een melding komt.Da's natuurlijk niet de 1e maal dat dit wordt gezegd, maar we moeten toch kunnen blijven zeuren ...
Mvg,
GL
Avatar gebruiker
guidleys
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 20 maart 2007 23:16
Woonplaats: Genk

op of tussen kruisingen

Berichtdoor mac_l » 23 jun 2007 14:17

Het regende toch, dus ik heb maar wat getest met mijn Quest en Mapsource 6.12.3:

* viapunten tussen kruisingen: nadeel: veel sprekende Miep.
* viapunten op kruisingen: nadeel: in het ïngezoomde kaartje worden pijlen die richting aangeven niet weergegeven op de kruising. Gesproken text is wel goed en rept niet van viapunt.
* viapunten verwijderen met web tooltje: nadeel: herberekenen niet meer mogelijk. Is lastig met afwijken van route.

Conclusie voor mijzelf in de toekomst:
Aantal viapunten beperken zodat wel de voordelen (herberekenen) maar niet al te veel nadelen overblijven. Hoe ik ze dan zet laat ik over aan het toeval.

Groet uit regenachtige Den Ham
Avatar gebruiker
mac_l
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 1 jun 2007 20:30
Woonplaats: Den Ham

tussenpunten aankondigen

Berichtdoor Erik » 23 jun 2007 18:15

ik zet - voor onze SP3+ en 2610 - de tussenpunten direct na een afslag zodat de afstand tot de volgende afslag klopt
uiteraard het aantal tussenpunten zoveel mogelijk beperken

MapSource 6.12.4 en het blijft klungelig van Garmin
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2363
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Berichtdoor Jaap van Maanen » 21 apr 2008 21:53

guidleys schreef:Als je de eigenschappen van een routepunt (shaping point) bekijkt, kan je zien dat er 2 verschillende types zijn --> kaartlijn en kaartkruising.
Zou het niet kunnen zijn dat als het type kaartkruising is, dat dit dan niet (meer) wordt afgeroepen ?

Ik heb een route gedownload waar beide types inzitten. Het type kaartlijn wordt als (een groter) wit blokje weergegeven en het type kaartkruising als zwart blokje. Als ik een wit blokje verschuif, wordt het een zwart blokje.

Wat is nou precies het verschil en hoe kan ik een wit blokje maken. In de route die ik gedownload heb staan de zwart blokjes op een kruising en de witte blokjes op de lijn, maar als ik zelf een punt toevoeg op de lijn, dan wordt het een zwart blokje. Hetzelfde gebeurt als ik een wit blokje verplaats op de lijn.
Laatst bijgewerkt door Jaap van Maanen op 22 apr 2008 18:23, in totaal 2 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Jaap van Maanen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 271
Geregistreerd: 23 jan 2007 21:02

Berichtdoor FM » 21 apr 2008 23:20

Ik denk dat dit allemaal geen belang heeft. Wit of zwart ? En dan ? We meren toch geen verschil op de gps.
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4178
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Berichtdoor Folkishpeter » 22 apr 2008 12:29

Jaap van Maanen schreef:
hoe kan ik een wit blokje maken.

Door de route uit je GPS naar MP te zetten, dan heb je witte blokjes.
De Tukker

montana 650+lu , NuviCam + LU
Avatar gebruiker
Folkishpeter
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 515
Geregistreerd: 10 maart 2004 11:27
Woonplaats: Enschede

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten