Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

aanvullende tips: "route komt niet overeen met beschikb

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Berichtdoor niek » 17 apr 2005 17:16

volgens mij gaat dat herbereken op de 2610 niet lukken als het een route is die in een rondje loopt.
Wel als je van A naar B rijdt.
Als ik een route download is dat meestal een rondje en die kan ik alleen in Mapsource herbereken.
Doe ik dit op de 2610 blijft er van de route niets over.
Correct me if i'm wrong.

Niek
niek
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 21 jan 2005 16:34

Berichtdoor Oetzi » 17 apr 2005 17:57

als er maar waypoints in zitten, die gevolgd moeten worden.
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Hans Vaessen » 17 apr 2005 19:45

TIP: bied de hoteleigenaar aan jouw versie van het kaartmateriaal op zijn PC toe te voegen. (je moet dan wel ook je unlockcode invoeren). Je hebt daar verder volstrekt geen nadeel van; en kunt de route dan in het hotel herberekenen.

De hoteleigenaar kan vervolgens ook anderen extra van dienst zijn.

Overigens volstrekt geen bezwaar (in tegendeel) om dergelijke goede initiatieven (met link) te melden in het route-deel van dit forum.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor motorbeer » 9 jun 2005 20:12

Aanvullende vraag aangaande deze materie. Ik zit met het volgende; ik rijdt van het detailkaarten gebied af. Dwz heb een route die van Italië naar Ljubliana in Slovenië loopt en dus op een gegeven moment buiten het beschikbare materiaal van CS7 gaat lopen. Kan dit de oorzaak van de melding "route komt niet over een ......" als ik dan herbereken kies wordt het in de 276c iets van 1227 km ipv ca 400 in MpSrc (6.5).
De route waar het omgaat ik heb ik zelf gemaakt en heeft twee waypoints en twee tussen punten.
Gaarne suggesties

Anne
276C op een blauwe CapoNord en op een zwarte Santos SAM; Montana 600 op ...........
1000 km voor een goed doel; de RubberButt. In 2015 een nieuwe editie; volg http://www.aprilia-riders.nl/agenda/rubberbutt voor het laatste nieuws.
Avatar gebruiker
motorbeer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 382
Geregistreerd: 22 jul 2004 18:55
Woonplaats: Koudekerk aan den Rijn

Berichtdoor Oetzi » 9 jun 2005 21:20

Tja, da's logisch. Als je alleen op de basemap gaat rijden komen de kaarten natuurlijk niet meer overeen en kan 'ie alleen nog een route berekenen met de wegen die op de basemap staan en dat zijn er in veel landen (veel) minder dan op de detailmap.
Tip : voor Slovenie een gewone kaart gebruiken, kijken welke wegen de GPS "aanbiedt" en kijken of ze ietwat overeenkomen. Misschien brengt direct routing wat uitkomst, maar ik zou op de kaart vertrouwen en de GPS zonder route aanzetten. Weet je toch vaak waar je verkeerd gereden bent :wink:
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor motorbeer » 10 jun 2005 05:27

Neem hoe dan ook voor de hele trip papieren kaarten mee. Rij in Italie nog wel op detail, route verlaat dus detail en gaat over op basis kaart. Ga er van uit dat deze in MpSrc en GPS NIET hetzelfde zijn. En dat dit de melding opleverd.
Overigens als je in simulator eerst als nieuwe positie vertrek punt opgeeft en dan laat herbereken levert het wel iets op wat behoorlijk met route in PC overeenkomt.

Anne
276C op een blauwe CapoNord en op een zwarte Santos SAM; Montana 600 op ...........
1000 km voor een goed doel; de RubberButt. In 2015 een nieuwe editie; volg http://www.aprilia-riders.nl/agenda/rubberbutt voor het laatste nieuws.
Avatar gebruiker
motorbeer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 382
Geregistreerd: 22 jul 2004 18:55
Woonplaats: Koudekerk aan den Rijn

Berichtdoor CrisisWhatCrisis » 27 jun 2005 17:51

Ik werd bij de laatste toerrit waaraan ik meedeed voor het eerst met dit probleem geconfronteerd (ik heb kaartmateriaal v 7 in de 2610 en kreeg bij het startpunt de route downgeload vanuit Mapsource 6). De toerrit werd dus spontaan een ramp, en na de lunch ben ik uit arren moede maar achter iemand anders aan gaan rijden. Die bolleke-pijlke volgde.

Goed, uit dit topic begrijp ik nu hoe het komt (alhoewel, ZO veel verandert er nou ook weer niet in Sint Anna Parochie hoor, dat het kaartmateriaal totaal niet meer overeen zou komen). Maar blij werd ik er niet van. Trouwens de organisator ook niet, die had zich suf gewerkt om de route netjes in v 6.5 in te brengen, en hem nog minstens twee keer controlegereden.

Wat mij na het lezen van dit topic dwarszit is dit. Moet ik uit dit verhaal nu werkelijk de conclusie trekken dat Mapsource ab-so-luut niet backwards compatible is, m.a.w. is er dan geen enkele manier waarop een organisator van een rit (of de exploitant van een website met routes) een GPS-route zo kan aanbieden dat hij in redelijk recente versies van Mapsource zonder gedoe gewoon werkt?

Ik zou wel eens willen meemaken wat voor storm er losbarst als Microsoft Word documenten, aangemaakt in Office 97, 2000 of XP, helaas niet meer te openen zouden zijn in Office 2003. En van Microsoft kregen we dan de volgende "oplossing":
Moet u uw oude versie naast de nieuwe geinstalleerd houden (alsof dat lukt), en dan moet u uw oude documenten allemaal eerst "even" openen in de oude versie, de hele inhoud selecteren, rechterklikken, kopiëren, de nieuwe versie selecteren, plakken, opnieuw spellingscontrole uitvoeren en herpagineren, "even" woord voor woord met de oude versie vergelijken, "even" de verschillen zoeken en "even" corrigeren. Het werk van een paar minuten...

Wat is dat voor gepruts? Ik noem dat arrogante minachting voor de klant c.q. gebruiker. Ongeveer de manier waarop IBM voor 1985 met klanten omging.

Surely you're joking, mr. Hans! :)

Grtz --Pieter
NOOIT meer een product van Garmin. Arrogante prutsers.
Avatar gebruiker
CrisisWhatCrisis
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 364
Geregistreerd: 10 maart 2004 12:55
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor corbin » 27 jun 2005 18:53

Ik heb mijn twijfels bij het advies. Als de hoteleigenaar een andere versie van kaartmateriaal heeft of als hij anders als jij cn of cs gebruikt, kan je het wel schudden. Zo gauw je de route wil aktiveren krijg je te zien dat de route niet overeenkomt met de beschikbare kaarten. Herberekenen in je eigen gps leidt tot een onbruikbare route. Vraag je hoteleigenaar of hij de routes wil mailen. Herbereken dan in je eigen pc en dan naar je gps. Resultaat een onbezorgde vakantie met een goedwerkende gps.

Dit is een reaktie op blad 1 Ik had even niet gezien dat er al een blad 2 was
Avatar gebruiker
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1557
Geregistreerd: 5 maart 2004 17:05
Woonplaats: Heiloo

Berichtdoor Oetzi » 27 jun 2005 19:11

Een in CN 6 gemaakte route is uiteraard wel te volgen in CN7. Je moet wel herberekenen. Zeker wanneer je een 2610 hebt volgeladen (én bovendien in Nederland) mag dat geen enkel probleem zijn.
Je loopt pas tegen problemen wanneer je naar een gebied gaat waarvan je niet alle kaarten geladen hebt. Je hebt dan de keuze tussen de route ter plekke overnemen mét de mappen (helaas overschrijft hij dan de aanwezige) óf zonder de mappen. Maar aangezien je van te voren weet naar welke gebieden je gaat is de kans dat jij de bewuste kaarten niet zou hebben erg klein.
Dit is overigens alleen zo wanneer de kaarten (mappen) van CN6 anders zouden zijn dan van CN7 - en dan bedoel ik niet dat ze minder gedetailleerd zouden zijn, maar anders van "vorm". Zie de "vormen" de de diverse kaarten hebben in Mapsource.
(het wordt wel ingewikkeld het zo duidelijk mogelijk uit te leggen - als je begrijpt wat ik bedoel (naar OBBommel)
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor corbin » 27 jun 2005 19:14

Ja maar dan wel herberekenen op je pc en niet in je gps
Avatar gebruiker
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1557
Geregistreerd: 5 maart 2004 17:05
Woonplaats: Heiloo

Berichtdoor Oetzi » 27 jun 2005 19:23

Nee, herberekenen op je GPS. Want ik neem geen pc mee, als ik ergens naar een hotel ga, die een route heeft.
Volgens mij is het zo : neem je de route over zonder mappen : herberekenen
neem je de route over mét mappen is dat niet nodig.

Heren, (on)afhankelijke GPS specialisten : wat is uw vonnis ?
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor corbin » 27 jun 2005 19:29

Wanneer je een route van een ander in je gps laadt en je krijgt de melding dat de route niet overeenkomt met de beschijbare kaarten (en dat heb je al wanneer er een andere versie of ander kaart materiaal cs /cn gebruikt is) kan je het rijden van die route wel vergeten. Herberekenen op je gps geeft nog meer ellende.
Avatar gebruiker
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1557
Geregistreerd: 5 maart 2004 17:05
Woonplaats: Heiloo

Berichtdoor Oetzi » 27 jun 2005 19:36

Maar ............. de GPS heeft van zichzelf geen kaarten. Die heb je zelf er op gezet met mapsource. In het geval van een 2610 (met flash-geheugenkaarten) zou je dus een extra bij je moeten hebben om de ter plekke geladen route mét mappen over te nemen. Dan heb je geen probleem. Toch ??? Na de gereden route kun je dan je " eigen" flashkaart weer terugzetten.
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor corbin » 27 jun 2005 19:41

Wel djus, je kan geen kaarten van een ander overnemen in je gps. Je unlockkode is er niet voor niets
Avatar gebruiker
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1557
Geregistreerd: 5 maart 2004 17:05
Woonplaats: Heiloo

Berichtdoor Oetzi » 27 jun 2005 19:59

en wat wanneer "de eigenaar" zelf de route op een flashkaart aanlevert ?
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten