Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toestel?

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor ++ Lex ++ » 4 feb 2012 12:36

Kijk eerst of de kaart in de kaartenlijst op het toestel staat, en selecteer hem als enige.
Zoom dan in op een plaats en kijk of er veel straten op staan. Op de basiskaart is een plaats niet meer dan een enkele punt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Rob van Veen » 8 jun 2012 13:06

ff voor de check, check dubbel check.
Ik heb nu een gedeelte van de USA op mijn Zumo overgezet.
CN North America NT 2012.10 staat aangevinkt
CN Europe NT 2012.40 3D staat NIET aangevinkt
Als ik nu inzoom bij "thuis" zie ik geen straten
Inzoom bij een willekeurige plaats zie ik duidelijk de wegnr's staan en een (Best Western) hotel.
Dus volgens mij heb ik het goed gedaan.
Is het raadzaam om zolang ik in Nl ben America NIET aan te vinken en als ik in America ben Europe NIET aan te vinken??

Groet,
Mieke
Rob BMW K1200LT en Mieke BMW R1200GS LC
StreetPilot 2610, Zumo 660, Zumo 590, NAV V
Rob van Veen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 84
Geregistreerd: 28 maart 2005 20:12
Woonplaats: Bussum

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor JaVaWa » 8 jun 2012 13:18

Op het toestel staan alleen de twee kaarten die je noemt? Dan heb je nu geen EU-kaart meer op het toestel...
De 3D kaart bevat alleen een aantal gebouwen in 3D, geen wegen e.d.
Los hiervan, op zich is het altijd aan te raden om maar één routeerbare kaart tegelijk aan te hebben staan, maar dat is omdat het in de meeste gevallen om kaarten gaat die hetzelfde gebied bestrijken. Bij niet-overlappende kaarten geeft het niet als ze beide aan staan.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13382
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Rob van Veen » 8 jun 2012 13:25

Eh nee je hebt gelijk.
CN Europe NT 2012.40 staat ook nog aangevinkt.

Maar denk je dat ik de kaarten van de USA zo goed heb overgezet. Ik heb geen laptop mee dus als het fout is gegaan kan ik het DAAR niet meer goed krijgen............
Rob BMW K1200LT en Mieke BMW R1200GS LC
StreetPilot 2610, Zumo 660, Zumo 590, NAV V
Rob van Veen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 84
Geregistreerd: 28 maart 2005 20:12
Woonplaats: Bussum

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 8 jun 2012 13:33

kaart van US aanzetten, zoek - stad - pak er maar een , Washington , toon op kaart , en nu inzoomen, als je alle straatjes etc ziet staat het er op. pak nog een paar plaatsen waar je heen gaat of zoom uit, verschuif en zoom in.

maar je zou als CN europa aanstaat je thuis (mits in europa) wel in detail moeten zien.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor ++ Lex ++ » 8 jun 2012 13:36

Aangezien je niet schrijft hoe je de kaarten hebt overgezet kunnen we daar geen antwoord op geven.
Maar je kunt het wel zelf controleren:

Zoom ver uit, schuif naar het gebied waar je kaarten van hebt, en zoom daar in op een stad. Als je straten ziet is het goed.

Je kunt zelfs ook controleren of het routeren werkt.
Zet daartoe GPS uit, dan kun je een toestelpositie in Amerika aanwijzen. Je kunt nu in demomodus alles proberen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor JaVaWa » 8 jun 2012 15:01

Met JaVaWa Device Manager kun je controleren wat je nu precies op het toestel gezet hebt.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13382
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor katya » 11 aug 2013 19:23

Nieuwe vraag, zelfde onderwerp...
Nieuwe Etrex 20, nieuwe Topo kaart Benelux.
Mooi alles geregistreerd. Mapsource geïnstalleerd, ontgrendelcode opgehaald. Op laptop: kaart ontgrendeld. Proberen over te zetten op GPS: mislukt (kan kaart niet ontgrendelen, is de boodschap; kan ook niets anders meer doen). Filmpjes op internet gaan kijken rond Mapsource, 100den links gelezen, nergens iets over te vinden. Kwam ergens tegen dat je kaarten best overzet met Mapinstall: braaf geïnstalleerd. Mapinstall vindt geen ontgrendelde kaarten voor dit toestel... (terwijl er in mapsource mooi naast staat dat het ontgrendeld is). 2de poging: idem
HELP!
katya
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 11 aug 2013 19:11

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor GPS Expert » 11 aug 2013 19:30

Tijdens registreren van je Topo kaart is er toch iets neit goed gegaan, mogelijk dat er een letter of cijfer verkeerd is ingevuld, je hebt nu een foute code.

Bellen met Garmin, alleen zij kunnen dit oplossen.

http://www.garmin.com/nl/company/contact_us/
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3142
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor katya » 11 aug 2013 19:42

Ik heb 2 keer geregistreerd. dacht inderdaad dat ik een fout had gemaakt. maar kreeg toen opnieuw dezelfde code, en de mededeling dat hij al geregistreerd was? Ik heb al een mail naar Garmin gestuurd, maar het is natuurlijk WE, en ik ben wat ongeduldig ;-) Zit al 1,5 dag te prullen :(
katya
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 11 aug 2013 19:11

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 11 aug 2013 19:54

morgen bellen en gewoon wachten tot je een mens aan de lijn krijgt :wink:
en zorgen dat je alle gegevens bij de hand hebt
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor katya » 11 aug 2013 20:17

okok ;-)
Merci alleszins!
katya
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 11 aug 2013 19:11

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 19:40

Hallo allemaal,

Ik heb een Oregon 650 en die hebben we door omstandigheden al een tijdje niet gebruikt.
Daarnaast is mijn computer veranderd en heb ik Garmin BaseCamp opnieuw geïnstalleerd.
Omdat we binnenkort naar Finland gaan, de OSM Finland op de computer geïnstalleerd en die zie ik goed in BaseCamp.
Ook is de Garmin vanmiddag naar software versie 4.4 geupgradet. Ook vermeldenswaard, dat de computer de Garmin zo nu en dan niet wenst te herkennen.

Echter staat deze kaart niet op de Garmin.
Als ik vanuit BaseCamp de kaart naar de Garmin zet, dan zie ik wel van alles gebeuren en lijkt het of die de kaart naar het apparaat schrijft, alleen staat die daar niet op.
Dus maar eens hier gekeken en zie ik het programma Mapsource staan. Dat dus maar geïnstalleerd. Als ik hetzelfde doe met MapSource, lijkt het wel alsof die iets op mijn Garmin zet (is die voor één kaart zo een 10 minuten meer bezig, dus iets korter dan "een hele nacht"), maar als ik dan op de Garmin kijk, zie ik de kaart niet staan.

Wie kan me op weg helpen zodat ik volgende week in Finland een kaart op mijn Garmin heb staan?
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2015 19:52

in de Oregon heb je een keuzescherm waarin je kunt kiezen welke kaart er "aan" staat , komt in die lijst de Finland kaart voor?
Als je nu de Finland kaart kunt kiezen en dat doet zie je hem nog niet op het scherm omdat je nu niet in Finland bent en je gps je positie weergeeft.
Als je dus de Finland kaart kunt kiezen en dat hebt gedaan moet je daarna via bv Zoek , Stad, Helsinki (of een andere spelling, kijk in Basecamp of Mapsource) als gevonden dan kies je voor "toon op kaart" en dan inzoomen, als je kleine straatjes ziet werkt de kaart.

Je kunt ook controleren of de kaart goed in je toestel zit met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 20:07

HaWee schreef:in de Oregon heb je een keuzescherm waarin je kunt kiezen welke kaart er "aan" staat , komt in die lijst de Finland kaart voor?
Als je nu de Finland kaart kunt kiezen en dat doet zie je hem nog niet op het scherm omdat je nu niet in Finland bent en je gps je positie weergeeft.
Als je dus de Finland kaart kunt kiezen en dat hebt gedaan moet je daarna via bv Zoek , Stad, Helsinki (of een andere spelling, kijk in Basecamp of Mapsource) als gevonden dan kies je voor "toon op kaart" en dan inzoomen, als je kleine straatjes ziet werkt de kaart.

Je kunt ook controleren of de kaart goed in je toestel zit met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html


Bedankt voor je antwoord.
Ik zie de Finland kaart niet bij de kaarten staan, dus kan hem ook niet aan of uit zetten.
Vreemd toch zou je denken?
Ook in JaVaWa zie ik de kaart niet op het toestel staan.

Overigens zet BaseCamp routes wel gewoon over. Ik heb drie routes gemaakt in de Finland kaart en die zie ik dus wel op de Garmin, maar zonder kaart, maar met zwarte achtergrond. Nu is volgende week de achtergrond aldaar wel vreselijk wit (en koud met name :) ), maar je zou toch denken dat de Garmin de kaart dan ook moet zien.
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


cron