Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toestel?

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Hans Vaessen » 26 jan 2015 11:09

BovenPees schreef:"Het stikt van de fouten" vind ik nog wel meevallen toch?


Nou...nee... Ik heb in de loop der tijd de nodige JDM rapportjes gezien, maar deze levert toch echt de 'highest score!' ;)

Advies:
Eerst even grote opruiming. Verwijder via JDM de kaarten uit het interne geheugen en formatteer de SD kaart,
Vervolgens 'from scratch' opnieuw de kaarten ladem. Liefst niet kant en klare regio-img's naar het toestel sturen maar de volledige kaart in BC installeren en van daar uit naar het toestel.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor JaVaWa » 26 jan 2015 11:42

Ik ben het eens met je advies, op dit stukje na:
Hans Vaessen schreef:formatteer de SD kaart

Nooit een SD-kaart formatteren als het niet nodig is! Als het wel nodig is, gebruik dan een speciaal programma voor het formatteren van SD-kaarten.
Met name gebruikers van een Mac moeten beslist niet gaan formatteren, aangezien de Garmin-toestellen daar niet mee overweg kunnen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Hans Vaessen » 26 jan 2015 11:51

Dat van die mac wist ik niet...

Gezien de hoeveelheid verschillende kaarten leek het me sneller de kaart even te formatteren dan één voor één die kaarten te verwijderen; zodoende. Dat is althans wat ik zelf zou doen. Maar begrijp ik uit je woorden dat dat slecht is voor de SD?
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor JaVaWa » 26 jan 2015 12:15

Formatteren van een SD-kaart kan 'm langzamer maken en de levensduur verkorten: http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Dig ... formatting
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13381
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Hans Vaessen » 26 jan 2015 12:21

ok, clear. thks!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Vorige

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten