Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toestel?

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor keesm » 25 jan 2015 20:19

Welke osm Finland heb je ? En hoe en waar op je gps gezet ?
Bij bijv. Freizeitkarte heb je de mogelijkheid om een kaart van Finland voor je gps te downloaden. Deze kun je dan direct op je gps zetten in de juiste map (X:\Garmin\).
Of je hebt niet de juiste *.img op je gps gezet en/of niet in de juiste map.

Er zijn echter vele andere mogelijkheden om vanuit openstreetmap een Finlandkaart opje gps te krijgen. Waar wil je de kaart voor gebruiken ?

Maak anders met JDM een rapport aan en plaats de link hier op het forum.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4316
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 20:49

Vreemd, volgens BaseCamp zouden de kaarten op mijn Garmin moeten staan, echter als ik dan in BaseCamp de Garmin open en ook op de Garmin zelf kijk, zie ik de kaarten niet staan.

De volgende kaarten stonden niet op mijn Garmin:
- OnRoute Wandelkaart Nederland (heeft er wel altijd op gestaan vreemd genoeg.......)
- OSM routable België
- OSM routable Finland

Als ik dan in BaseCamp op de kaart klik om te installeren gaat hij van alles doen, is hij vrij snel doorheen (voor 3 kaarten een kwartier, hooguit, dus zeker geen nacht) maar zie ik dus geen enkele kaart op de Garmin staan...........

Vreemd toch?
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 20:51

keesm schreef:Welke osm Finland heb je ? En hoe en waar op je gps gezet ?
Bij bijv. Freizeitkarte heb je de mogelijkheid om een kaart van Finland voor je gps te downloaden. Deze kun je dan direct op je gps zetten in de juiste map (X:\Garmin\).
Of je hebt niet de juiste *.img op je gps gezet en/of niet in de juiste map.

Er zijn echter vele andere mogelijkheden om vanuit openstreetmap een Finlandkaart opje gps te krijgen. Waar wil je de kaart voor gebruiken ?

Maak anders met JDM een rapport aan en plaats de link hier op het forum.


Wij willen de kaart gebruiken om te gaan wandelen.
Ik heb de OSM Finland van 28-10-2015, lijkt me dat dit de meest recente is toch?
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 20:51

keesm schreef:Welke osm Finland heb je ? En hoe en waar op je gps gezet ?
Maak anders met JDM een rapport aan en plaats de link hier op het forum.


Huhhh? :oops:
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2015 20:54

BovenPees schreef: (voor 3 kaarten een kwartier, hooguit, dus zeker geen nacht) maar zie ik dus geen enkele kaart op de Garmin staan...........

Vreemd toch?


nee hoor, een hele nacht is voor het downloaden, compileren en oversturen van een kaart van pakweg 4GB

jij hebt het over een paar honderd MB

en als je een keer met Mapsource verstuurt wis je bestaande kaarten ........

doe nu eens wat er al een paar keer is gevraagd: JDM = Extra = Rapportage - online rapport op JaVaWa site, plak de link die je krijgt hier.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 21:07

Hier de rapportage: http://jdm.javawa.nl/Ccfl#main
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 21:14

Wat me opvalt is dat kaarten op de SD-kaart van de Oregon staan. Kan dat de oorzaak zijn dat ik ze niet zie?
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2015 21:24

bekijk het rapport maar eens, het stikt van de fouten.

het zijn trouwens nogal veel kaarten, er is een limiet aan het aantal kaartdelen dat er in een gps(+sd) kan zitten en er is ook een limiet aan de grootte en snelheid van de sd.

in het rapport zie je al veel fouten, als je zelf met JDM kijkt kun je nog meer zien bv de kaartdekking van elke kaart etc.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 21:29

"Het stikt van de fouten" vind ik nog wel meevallen toch?
Vier fouten is dat in navigatie termen al "stikt van de fouten"? 8)

Ik ben al de nodige kaarten van Duitsland van de Garmin aan het verwijderen.
En de kaarten van de SD-kaart eens naar de harde schijf van de Garmin aan het zetten.
Eens zien wat me dat gaat brengen.
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2015 21:44

en 16 waarschuwingen, maar die 4 fouten zorgen ervoor dat je in benelux en duitsland vreemde routeringsproblemen kunt krijgen.

speciaal als je meerder osm kaarten gebruikt moet je heel goed de info lezen , ook de FAQ http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Garm ... _Questions

speciaal

installed a second map from garmin.openstreetmap.nl in MapSource/BaseCamp/RoadTrip and don't see the first map anymore

Single country mapsets from end April 2014 will get a unique Family/ID so that the user can now install several mapsets.

The custom maps from garmin.openstreetmap.nl use a single Family/Product ID so installing a second map overwrites the first map.
Solution: download the application JaVaWa GMTK and use that to change the product ID of the first map before installing the second map.

I want to put another map from garmin.openstreetmap.nl on the device, can I rename the gmapsupp.img?

This depends on your unit. On the newer generation Garmin GPS receivers several mapsets can be installed, simply rename the default gmapsupp.img to anything suitable (as long as the extension remains *.img). With the application JaVaWa Device Manager the mapset name and description can be set to distinguish all different mapsets on the unit. It can also used to check if the maps are properly placed on the SD card and if there are no overlapping tiles, which can cause problems.

On older units it is possible that the file needs to be named gmapsupp.img otherwise the software will not recognize it
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 22:00

Bedankt voor de info en de hulp!!

Er beginnen wat lampjes te branden hier :) Mijn dank voor deze info.
Snelle conclusie (ik verdiep me er binnenkort even verder in) is als je dus twee OSM kaarten installeert zonder dat bestand gmapsupp.img te hernoemen, je problemen gaat krijgen.

Als je een kaart installeert, die je daarna het bestand gmapsupp.img te hernoemen en zo iedere keer nadat je een nieuwe OSM kaart installeert op de Garmin?

Hoe doen jullie het dan als ik vragen mag?
Als jullie naar een ander land gaan, haal je de andere OSM kaarten van de Garmin af begrijp ik?
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2015 22:18

beter lezen :wink:

gmapsupp is een geval van mapsource, als je een nieuwe kaart verstuurt overschrijft hij de oude, bij de oudere modellen die alleen gmapsupp begrijpen moet je dus alle kaarten tegelijk versturen.

basecamp past de naam aan dus geen probleem met nieuwe modellen

het probleem met osm is dat elke kaart die je download dezelfde familienummer en naam etc heeft, dus de tweede kaart overschrijft de eerste op de computer en in de gps krijg je dubbele nummers.
dus de FAQ goed lezen en GMTK gebruiken.

verder heb jij nog 4 kaarten die 2 aan 2 heel veel kaartdelennummers dubbel hebben (de fouten) dit geeft problemen in dit gebied bij routeren etc.

dit draadje is lang geleden gemaakt voor mapsource en oudere types gps, jij gebruikt basecamp met een nieuwe gps dus eigenlijk zit je in het verkeerde draadje (en forumdeel, er is basecamp en er is Oregon)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor BovenPees » 25 jan 2015 23:19

HaWee schreef:beter lezen :wink:

dit draadje is lang geleden gemaakt voor mapsource en oudere types gps, jij gebruikt basecamp met een nieuwe gps dus eigenlijk zit je in het verkeerde draadje (en forumdeel, er is basecamp en er is Oregon)


Sorry........ :?
Ben nogal in overtreding zo te zien......
Verdwalen? Dat doen we niet meer.....

Garmin Oregon 650
Garmin Edge 1000
Avatar gebruiker
BovenPees
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 19 jul 2013 14:53

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2015 23:21

niet in overtreding, maar het kan je verkeerde info suggereren :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor keesm » 26 jan 2015 09:59

HaWee schreef:.....het zijn trouwens nogal veel kaarten, er is een limiet aan het aantal kaartdelen dat er in een gps(+sd) kan zitten....

Niet alleen een limiet aan kaartdelen (maptiles) maar voor de oregon 6x0 geldt ook een limiet aan totaal aantal kaarten (.img bestanden) van 20 (gps+sd). Kijk maar eens hier:
http://garminoregon6xx.wikispaces.com/Maps#Map Storage Capacity
@Bovenpees: jij zit dus duidelijk boven de 20. Waarom zet je van openmbtmap Dld al die deelkaarten op je gps in plaats van Dld als 1 kaart ?
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4316
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten