Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toestel?

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Berichtdoor robertk » 10 feb 2008 17:54

++ Lex ++ schreef:Als MapSource de juiste code bevat op het moment dat je de kaarten verstuurt hoef je niets te doen.
Zo niet, dan hoort het toestel om de code te vragen; je kunt de code dan invoeren. Hierna kun je ook van andere computers, zonder jouw code dus, kaarten laden.

Als dit niet gebeurt is er misschien toch iets anders aan de hand. Je zou een harde reset kunnen proberen.


Hoi Lex, dank je wel. Ik probeer FF een harde reset.

Gr.
Robert
robertk
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 7 feb 2008 22:31

Berichtdoor robertk » 10 feb 2008 20:11

Hoi Lex, dank je wel. Ik probeer FF een harde reset.

Gr.
Robert[/quote]

Harde reset geprobeerd. Lukt ook niet. Nu krijg ik foutmeldingen over de hoeveelheid beschikbare ruimte op de Sd kaart. Grrrrr. Dat was voorheen niet zo, toen werd er probleemloos 900 MB getransfered (al kon ik de detailkaarten niet terugvinden bij de info).
Mijn zwager had met een 1 MB kaart behoorlijk wat landen (i.i.g. NL, B, LUX, D) op het apparaat gezet. Ik krijg nu net nederland erop. Dat lijkt me niet te kloppen.

Ik wordt er een beetje gefrustreerd van...grr

Moet ik mijn SD kaart formateren om het probleem op te lossen?
robertk
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 7 feb 2008 22:31

Berichtdoor ++ Lex ++ » 10 feb 2008 23:21

Formatteren heeft bij mij wel geholpen. Alles werkte naar behoren, maar het leek of een groot deel van het geheugen bezet was door een onzichtbaar bestand, zodat er maar weinig ruimte over was.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

MapSource City Select Europe v7

Berichtdoor andrewagelaar » 5 maart 2008 21:15

Pas in bezit nieuwe GPSmap60Cx. MapSource incl. o.a. kaart CSv7 geïnstalleerd. Overdragen en verzenden naar apparaat lukt helaas niet. Het kaartprogramma kan ik namelijk niet selecteren onder de tab "Kaarten". Wel kan ik CSv7 samen met andere als product selecteren in de optie op de bovenbalk. De detailkaart verschijnt dan ook wel rechts. Tracks die ik downloade, staan wel onder de tab "Tracks" en in mijn apparaat.
Wilt u mij instrueren hoe ik dit probleem kan oplossen? Alvast bedankt!
andrewagelaar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 feb 2008 15:27

Berichtdoor ++ Lex ++ » 5 maart 2008 21:32

Je selecteert kaarten voor verzending door eerst de kaartknop aan te klikken, en dan in het kaartscherm de kaarten individueel aan te klikken, of groepsgewijs met slepen.

Zie Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toestel?.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor ++ Lex ++ » 5 maart 2008 23:50

N.a.v. een PB van Andrewagelaar:

Als je een reeks tracks hebt, en je wilt snel precies de benodigde kaarten selecteren handel je het makkelijkst als volgt:

-1. Selecteer in het trackstabblad alle tracks met Ctrl+A
-2. Klik rechts op een track, en kies "kaarten rond tracks selecteren".
Laatst bijgewerkt door ++ Lex ++ op 9 maart 2008 23:11, in totaal 1 keer bewerkt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

MapSource City Select Europe v7

Berichtdoor andrewagelaar » 9 maart 2008 23:04

Hallo Lex,
bedankt voor jouw uitleg over kaarten rond tracks selecteren. Dit werkt perfect! Maar nu heb ik nog 2 vragen over:

1) hoe zet ik alle kaarten van Europa (1.4 Gb) in mijn GPS? Ik copiëerde de map CSEURO7 van mijn harde schijf via mijn kaartlezer naar de MSD (2 Gb) van mijn GPS. Helaas verschijnt daar op de Kaartpagina dan niet "mapsource" onder de zoomfactor.
2) in mijn GPS droeg ik qua gebruiksruimte het maximum aantal tracks van 20 over. Nu heb ik voor mijn fietstocht nog extra een route nodig van huis naar de eerste track (Losser>Eindhoven). En dan ook nog via LF-routes. Is hier dan wel geheugenruimte voor over? Welke kaart heb ik hiervoor nodig?
andrewagelaar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 feb 2008 15:27

Berichtdoor ++ Lex ++ » 9 maart 2008 23:23

1) Je moet niet kopiëren, maar de kaarten in MapSource selecteren en dan versturen. Zie het begin van dit draadje.
2) Je kunt een track hernoemen in ACTIVE LOG, dan komt hij bij de actieve tracklog te staan. Maar deze wordt wel overschreven door door nieuwe punten. Je hebt wel 10.000 punten beschikbaar.
Een alternatief is tracks in MapSource twee aan twee samen te voegen en dan te filteren tot hoogstens 500 punten. Ze worden dan minder gedetailleerd, maar je kunt er wel 2x zoveel kwijt. En wellicht heb je tracks die samen al minder dan 500 punten tellen. Je krijgt dan wel een rechte verbindingslijn tussen die twee, maar dat valt voldoende op.
De LF-paden zul je wel op een topokaart kunnen terugvinden.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor andrewagelaar » 11 maart 2008 21:59

Opnieuw bedankt, Lex.
Op jouw manier alle kaarten bij de tracks succesvol verstuurd naar mijn GPS. Aan deze gedownloade tracks wil ik uit veiligheidsoverweging liever niet sleutelen. Daarom 5 extra routes (Losser>Eindhoven) langs LF-paden in MapSource gecreëerd. Deze staan ook onder dezelfde bestandsnaam opgeslagen. Zodoende ook in één keer samen met alle tracks op de kaart te selecteren. Helaas verschijnen de routes na de gekoppelde verzending niet in mijn GPS. Oorzaak? Weet je misschien nog een andere methode van koppeling of overdracht?
andrewagelaar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 feb 2008 15:27

Berichtdoor ++ Lex ++ » 11 maart 2008 22:52

Waren de routes aangevinkt tijdens het versturen? Anders gewoon even opnieuw doen, het overschrijft de tracks niet.

Of bedoel je dat de routes niet op de kaart staan? Alleen de actieve route is zichtbaar.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

MapSource City Select Europe v7

Berichtdoor andrewagelaar » 13 maart 2008 17:31

Uit jouw reactie, Lex, wist ik dat ik op het goede spoor zat. Inderdaad vinkte ik wel de routes aan. Ook stonden deze op de kaart. Dus paste ik nu de manier van versturen aan. Namelijk niet meer gekoppeld met de tracks, maar afzonderlijk en met de kaarten uitgevinkt. Niet meer via de kaartlezer, maar met de USB-kabel (toch weinig geheugenruimte nodig). Op deze manier succesvol. Wel vraag ik mij nog af, waarom dit afzonderlijk versturen niet met de kaartlezer slaagde. Hoe dan ook, alles staat nu in mijn GPS. De tracks met kaarten zijn dus ook bewaard gebleven.
Wat mij betreft nu einde van dit onderwerp. Mijn hartelijke dank voor je hulp, Lex!
andrewagelaar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 14 feb 2008 15:27

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 maart 2008 18:02

Als je routes, tracks of waypoints verstuurt komen ze rechtstreeks in het interne geheugen. Alleen de kaarten gaan naar het SD-kaartje. Als je dit in een kaartlezer plaatst kun je dus alleen kaarten versturen.

Vroeger weigerde MapSource naar geheugens iets anders dan kaarten te versturen, maar ik zie nu dat dat niet meer zo is. Dat zal verband houden met de nieuwe toestellen waar het verzenden wel via de geheugenkaarten gaat.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor VFRZumo » 28 jun 2009 21:29

Dag

Na een zondagmiddag en avond ben ik er nog steeds niet uit hoe ik de vanochtend gekochte kaart van Garmin (City Nav North America NT-Canada ) zichtbaar krijg in Mapsource. Volgens de Garmin site is de kaart ge-installeerd op het SD-kaartje in de Zumo. Als ik bij de kaartinfo kijk zie ik ook daadwerkelijk het volgende staan:
- CN Nort America NT2010.10
[1] CN Canadat NT 2010.10
- City Navigator Europe NT 2008
[1] All
Maar hoe krijg ik vervolgens die kaart van Canada nu zichtbaar in Mapsource? Volgens mij moet die op een gegeven moment in het selectie menu komen van beschikbare kaarten, maar daar zie ik alleen maar het volgende staan:
-City Navigator Europe NT 2008
-geen kaart
-OSM NL Kaart

Ook bij kaartproductbeheer komt de kaart niet te voorschijn om hem te unlocken. Wat doe ik verkeerd en wie kan mij helpen op de aangeschafte kaart zichtbaar te krijgen in Mapsource zodat ik de routes voor de vakantie in Canada kan gaan maken?

Ik mag toch verwachten dat een kaart gekocht voor op de Zumo 550 ook beschikbaar is binnen Mapsource?

Ook met MapSetToolkit krijg ik het niet voor elkaar. Dit progje vraagt om een 8 cijferig img bestand terwijl ik die nou net niet ontvangen heb. Een kopie bestand vervolgens omgezet naar een 8cijferig nummer levert vervolgens de foutmelding op van een "change level defition has to be less detailed" (???)
Met VFRiendelijke groet
VFRZumo
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 28 jun 2009 20:58

Berichtdoor HaWee » 30 jun 2009 06:56

een voorinstalleerde kaart op sd is NIET te gebruiken in Mapsource en bij Garmin zetten ze dat er meestal heel duidelijk bij en inderdaad:
To view and use the maps on this card, you must have a Garmin device with a microSD or SD card slot. Maps on microSD/SD cards cannot be copied or viewed on a computer

voor hetzelfde geld had je de kaart op DVD gehad en dan had je hem zowel in Mapsource als in de gps kunnen gebruiken. Misschien kun je nog ruilen??
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20841
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor VFRZumo » 30 jun 2009 20:02

Bedankt, maar ik heb geen voorgeinstalleerde SD kaart gekocht. Ik heb via de plug-in van MyGarmin een kaart gedownload. Die download heb ik zelf op mijn eigen SD kaartje in de Zumo gezet. Ik heb intussen ook navraag gedaan bij Garmin NL, maar zij konden mij ook geen kaart op CD toesturen omdat zij die niet beschikbaar hebben voor de aangeschafte regio. Ze gaan het proberen via Garmin UK. Schijnbaar is die download tool van Garmin een nieuw fenomeen want de helpdesk was er nog niet echt bekend mee van hoe het een en andere werkte. De kaart is ook niet als DVD of CD rom te bestellen, alleen als download of als SD kaartje. Dus dan wordt het wel heel lastig om je nieuwe kaart in Mapsource te laden als zelfs die mogelijkheid je wordt ontnomen.

Wordt vervolgdt. Via de website staat overigens dat je niets kun ruilen of geld terug kunt krijgen. (Dat is overigens wel vreemd, want je hebt als koper recht op teruggave van geld als het product niet aan de verwachtingen voldoet, maar dat is denk ik lastig met software. Anyway,dat is een andere discussie.)
Met VFRiendelijke groet
VFRZumo
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 28 jun 2009 20:58

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast