Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toestel?

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Berichtdoor HaWee » 1 jul 2009 04:11

waarom heb je niet gewoon bij DE gpswinkel gekocht? €69 op DVD EN service http://www.gps.nl/mapsource_cd_s.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20661
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor VFRZumo » 1 jul 2009 07:42

Ik dacht een orignele versie van Garmin zelf voor E33,- is zo gek nog niet ipv E69,-...... van GPS.nl
Met VFRiendelijke groet
VFRZumo
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 28 jun 2009 20:58

Berichtdoor WoutD » 6 aug 2009 19:44

Ik heb bij DE gps winkel CityNavigator North America NT aangeschaft (2010_10)
Deze geinstalleerd op de PC en de kaarten naar de 660 overgebracht (naar het microSD kaartje omdat ik Europa op de Garmin zelf heb staan)
Tot zover geen echte problemen.
Echter, er is een update beschikbaar (versie 2010_20), deze heb ik gedownload en wilde deze upgrade installeren.
Na extractie start het installatieprogramma en meldt dat deze de GPS en de computer gaat updaten......
Dan gaat het mis: ik krijg de mededeling "this garmin GPS is not eligible for this update because a previous map version is not installed".
De enige optie die overblijft is EXIT.

Moet ik eerst Europa van de GPS afhalen, dit vervangen door de versie 2010_10 (van de DVD). Vervolgens de update uitvoeren, en dan de software naar het SD-kaartje copieren? en dan weer Europa installeren??

Alleen een update op de computer uitvoeren is ook niet mogelijk.

Wie-o-wie heeft ervaring hiermee??

Alvast bedankt

Wout
WoutD
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 6 aug 2009 19:32
Woonplaats: Alkmaar

Berichtdoor Mieldere » 5 sep 2009 15:29

Als ik in MS alle kaarten wil selecteren om op mijn geheugenkaartje te plaatsen loop ik tegen de grens aan van 4Gb. MS geeft dus de melding dat de totale kaartgroote de grens van 4 Gb overschrijdt. Dus het is niet mogelijk om verschillende kaarten op een kaartje te zetten als die samen groter dan 4Gb zijn. Of is er een andere oplossing? Ja verschillende kaartjes van b.v. 2Gb kopen, dat snap ik dan ook wel 8)
Maar ik heb een kaartje van 8Gb en daar zou ik mijn kaarten graag op zetten.

Peter
Om te kijken wat het weer in Meerlo is moet je naar www.mieldere.nl
Avatar gebruiker
Mieldere
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 14 jan 2005 20:17
Woonplaats: Meerlo (Noord-Limburg)

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2009 19:31

Je hebt de Zumo 660 toch? Waarom zet je niet een deel van de kaarten in het interne geheugen?
Voor de SD-kaart is er nog geen andere oplossing. Bij de Colorado en Oregon is er door recente firmware-updates de mogelijkheid bijgekomen om meerdere *.img bestanden te gebruiken. Misschien komt die functionaliteit er in de toekomst ook wel voor de Zumo 660. Nu kan het nog niet.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13754
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Mieldere » 5 sep 2009 19:40

Het gaat hierbij niet om mijn Zumo 660 maar om mijn 60CSx en de SD kaart is niet het probleem maar MS geeft de melding als je meer als 4Gb aan kaartmateriaal selecteerd.

Peter
Om te kijken wat het weer in Meerlo is moet je naar www.mieldere.nl
Avatar gebruiker
Mieldere
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 14 jan 2005 20:17
Woonplaats: Meerlo (Noord-Limburg)

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2009 20:09

Ah, ok. Naar wat ik begrepen heb (heb de 60CSx zelf niet) kan er niet meer dan 4 GB aan kaartmateriaal op de 60CSx, ook al is het SD-kaartje groter. Daarnaast is er ook een limiet aan het aantal kaartdelen, misschien kan een andere 60CSx-bezitter (++ Lex ++ bijvoorbeeld, die weet dat wel) de exacte aantallen geven.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13754
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Mieldere » 5 sep 2009 20:17

Volgens mij zitten we nog steeds niet op dezelfde golflengte. Er kan wel meer dan 4Gb aan kaartmateriaal op de 60CSx, maar het probleem is dat als ik in MS b.v de fietskaart van Nederland selecteer en hierna de wandelkaart en hierna de topo kaart van Duitsland en hierna enz... als dat samen meer als 4 Gb wordt dan stopt MS ermee en geeft de melding dat het totale kaartmateriaal meer ruimte in beslag neemt dan 4 Gb. Dus MS is het probleem.

Peter
Om te kijken wat het weer in Meerlo is moet je naar www.mieldere.nl
Avatar gebruiker
Mieldere
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 237
Geregistreerd: 14 jan 2005 20:17
Woonplaats: Meerlo (Noord-Limburg)

Berichtdoor ++ Lex ++ » 5 sep 2009 20:22

Helaas, ik heb geen groter geheugenkaartje dan 2 GB.
Dat kan ik gewoon vullen. Maar ik herinner me gelezen te hebben dat er maximaal zo'n 2000 kaartdelen geplaatst kunnen worden, en dat dat neerkomt op ruim 2 GB.
Dit kan echter weer achterhaald zijn, en daar wijst de foutmelding met een grens van 4 GB wel op.

Ik weet niet beter dan dat die erg grote kaartjes alleen zin hebben als je er veel muziek op zet, en dat kan niet op de 60.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2009 20:26

Het probleem is dat alle kaarten in één bestand terechtkomen, gmapsupp.img. Het SD-kaartje is geformatteerd als FAT32, en op FAT32 kunnen bestanden niet groter zijn dan 4 GB.
Wikipedia schreef:The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GB minus 1 byte (2^32−1 bytes). Video applications, large databases, and some other software easily exceed this limit. Larger files require another formatting type such as NTFS.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13754
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2009 20:36

++ Lex ++ schreef:ik herinner me gelezen te hebben dat er maximaal zo'n 2000 kaartdelen geplaatst kunnen worden, en dat dat neerkomt op ruim 2 GB.

Dat is toch afhankelijk van de grootte van de kaartdelen? Die zijn niet altijd even groot...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13754
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor ++ Lex ++ » 5 sep 2009 21:05

Tuurlijk, maar dit praktijkcijfer werd erbij gegeven.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Timpel_800 » 19 jun 2010 20:59

Even een reactie op de eerste post. Kaarten op je zumo zetten, okee. Maar hoe kan ik ze nu weer van de zumo verwijderen? Want als ik de kaarten in de linkerkolom selecteer en verwijder, de boel overschrijf, en vervolgens weer 'ontvang van apparaat', dan staan de kaarten er gewoon weer in? In het apparaat zelf kan ik ze ook niet verwijderen?

Ik zie overigens in mijn Garmin map (dus in verkenner en dan de ZUMO) geen gmapsupp. bestand staan? Die zou daar toch op moeten staan?
Moto Guzzi V50 en Moto Guzzi V65 NTX - Garmin Zumo 220 - www.waarjijnunietbent.nl
Avatar gebruiker
Timpel_800
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 5 jun 2010 09:36

Berichtdoor Timpel_800 » 19 jun 2010 21:10

edit, opgelost. Mijn verkenner stond op "verborgen bestanden niet weergeven" Toen ik dit veranderde kon ik de bestanden wel zien en heb ik het bestand verwijderd. Duidelijk.
Moto Guzzi V50 en Moto Guzzi V65 NTX - Garmin Zumo 220 - www.waarjijnunietbent.nl
Avatar gebruiker
Timpel_800
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 5 jun 2010 09:36

Berichtdoor JaVaWa » 19 jun 2010 21:16

Als je kaarten met MapSource op het toestel zet, dan komen ze inderdaad altijd in het bestand gmapsupp.img terecht. Dit bestand staat in de map X:\Garmin, waarbij X de schijfletter is die de Verkenner aan je toestel zelf óf aan de SD-kaart in het toestel (indien van toepassing) toekent. Het kan dus ook zijn dat de kaarten op de SD-kaart staan.
Met MapSource kun je de kaarten niet van je toestel verwijderen, alleen overschrijven met andere kaarten. De optie 'ontvang van apparaat' zorgt ook niet voor de feitelijke overdracht van kaarten, maar is slechts een overzicht van wat er op het toestel staat (en werkt trouwens alleen als je die kaarten ook op je PC hebt staan)

Maar goed, je had ze dus al gevonden...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13754
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten