Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toestel?

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Berichtdoor Timpel_800 » 19 jun 2010 21:22

Ja. Maar toch bedankt voor de uitleg.
Moto Guzzi V50 en Moto Guzzi V65 NTX - Garmin Zumo 220 - www.waarjijnunietbent.nl
Avatar gebruiker
Timpel_800
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 5 jun 2010 09:36

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor manus » 26 jun 2011 22:09

Bij het zetten van CN via mapsource op de Map62 kan ik het vinkje niet aanzetten bij;
gegevens voor routeberekening opnemen.
Waarom niet?
Garmins wegen zijn ondoorgrondelijk.
manus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 434
Geregistreerd: 11 jun 2005 18:13

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor JaVaWa » 26 jun 2011 22:33

In het geval van NT-kaarten hoeft en kan dat niet. Bij deze kaarten worden de gegevens voor routeberekening altijd opgenomen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13862
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor manus » 27 jun 2011 09:23

Bedankt voor de snelle reaktie. :D
Het tv-filmpje van Hans kan aangepast worden. :wink:
Garmins wegen zijn ondoorgrondelijk.
manus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 434
Geregistreerd: 11 jun 2005 18:13

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 27 jun 2011 10:44

de teksten onder het filmpje even lezen (in het helpdesk draadje van de filmpjes dus)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20800
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 jun 2011 09:47

manus schreef:Het tv-filmpje van Hans kan aangepast worden. :wink:

Done ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Jody175 » 7 jan 2012 15:14

Hallo

Dit jaar heb ik een zumo 660 gekocht ter vervanging van mijn nuvi 350.
Nu wil ik de update kaarten (Bijv. benelux) van NT 2012 met mapsource op mijn nuvi zetten.
Dit lukt voor het overgrote deel maar bij het opstarten van mijn nuvi krijg ik de melding dat de kaarten niet geopend kunnen worden.
Wat doe ik fout?
Hierbij wat gegevens:
Op de nuvi zit momenteel bij kaartinfo: CN Europe NT 2011.30 (ingeschakeld, vinkje)
en city navigator Europe NT v9 (uitgeschakeld, geen vinkje)
Op de verwisselbare SD kaart zit een bestand GMAPSUPP.IMG van 1.888,192KB die gekoppeld is aan NT 2011.30
Via mapsource (versie 6.16.3) heb ik een kleine selectie kaarten (benelux van 240kb) verzonden naar mijn nuvi.
In het apparaat is bij gekomen GMAPSUPP.IMG 240Kb
Doe ik de nuvi los koppelen en opnieuw opstarten geeft het aan dat het een kaart niet lezen kan.
Doe ik oke, dan start de nuvi op met de oude kaarten.
Inmiddels heb ik de SD card verwisselt met een andere kaart waarop het bestand GMAPSUPP.IMG van 240Kb er op staat. Met als resultaat, bij kaartinfo is NT2011.30 verdwenen en start nuvi op zonder kaart details.
City navigator Europe Nt 9 is wel aanwezig maar ik kan er geen vinkje plaatsen om te activeren.

Nu heb ik GMAPSUPP.IMG 240Kb bij het nuvi apparaat verwijderd en de SD kaart met GMAPSUPP.IMG van 1.888,192KB terug geplaats en alles doet het weer zo als vanouds.

Waarom krijg ik de overgezonden kaarten nu niet geopend in mijn Nüvi 350?

Jody175
Nuvi 350 en Zumo 660
Avatar gebruiker
Jody175
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 7 jan 2012 13:29

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor splashy » 7 jan 2012 15:20

Waar komen die (deel) kaarten vandaan?
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Jody175 » 7 jan 2012 15:35

De deelkaarten heb ik in mapsource geselecteerd voor in het tabblad maps en overgezonden naar mijn Nüvi 350
Nuvi 350 en Zumo 660
Avatar gebruiker
Jody175
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 7 jan 2012 13:29

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Jody175 » 7 jan 2012 15:45

In mapsource heb ik de nieuwe kaarten NT 2012 gedownload vanwege de nieuwe Zumo 660.
eerst kreeg ik in mapsource NT2011 niet open en die heb ik verwijderd toen ik NT 2012 heb gedownload op mijn zumo 660 en op mijn PC/ mapsource
Nuvi 350 en Zumo 660
Avatar gebruiker
Jody175
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 7 jan 2012 13:29

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor ++ Lex ++ » 7 jan 2012 15:56

Kaarten die voor de Zumo bestemd zijn kun je niet openen in de Nüvi. Om dat wel te kunnen moet je de kaart ook voor de Nüvi aanschaffen. De kaart is hetzelfde, die hoef je maar een keer te hebben, maar de sleutelcode verschilt.
Zonder die tweede sleutelcode werkt het alleen op de Zumo en de computer, niet op de Nüvi.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Jody175 » 7 jan 2012 16:10

Oke dit is duidelijk.
Ik wist niet dat de nieuwe kaarten ook alleen voor een bepaald apparaat bedoeld was.
Geld dit ook voor de livetime updates ?
Ik vind het wel zonde om voor de nuvi een nieuwe kaart te halen maar had het graag update willen houden voor in de auto van mijn vrouw.
Nuvi 350 en Zumo 660
Avatar gebruiker
Jody175
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 7 jan 2012 13:29

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor JaVaWa » 7 jan 2012 16:13

Dat geldt ook voor de lifetime update.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13862
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor HaWee » 7 jan 2012 16:13

elke kaart of update van garmin is hard gekoppeld aan EEN gps (behalve als je een kaart koopt geleverd op SD dan kun je hem in elke gps gebruiken (maar NIET als je hem koopt en download op SD dan weer alleen voor die ene gps))
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20800
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ik heb nieuw kaartmateriaal: hoe zet ik dat in mijn toes

Berichtdoor Aaffiena » 4 feb 2012 12:27

Hoe kan ik controleren of de kaarten in mijn GPS staan?
Aaffiena
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 12 nov 2011 16:04

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast