Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

City Navigator NT 2009 gebruiken met MapSource 6.13.7

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

nog niet perfect maar...

Berichtdoor roofvogel » 2 nov 2008 16:06

Inderdaad Mapsource moet het gewoon doen, onafhankelijk van welk kaartmateriaal er geinstalleerd is. Toch is er iets vreemds aan de hand. Nogmaals alle uploads werken perfect maar downloads is nog steeds een probleem. Krijg elke keer de melding dat er een communicatieprobleem is met het Garmin apparaat behalve de eerste keer: Als ik een nieuwe route maak met waypoints en naar de NUVI verzend komt die gewoon aan. Wil ik diezelfde route weer in een schone kaart naar mijn PC zenden, lukt dat, maar alleen de eerste keer. De oude waypoints die erin staan pakt ie niet mee. Doe ik dat vervolgens nogmaals, dab krijg ik de foutmelding
Toen heb ik een SD kaarte in de NUVI gestopt en wat denk je... jawel, alles lukte met die kaart. Zou het zo kunnen zijn dat je de data van de NUVI maar eenmaal naar je PC kunt uploaden?
Bedankt voor je tip omtrent de "demo" unlockcodes. Die stond er bij mij ook in.
groeten Henk
roofvogel
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 11 jan 2007 12:20
Woonplaats: Obdam

Waar is mijn origineel gebleven ???

Berichtdoor Grasmaaie RT » 2 nov 2008 18:27

Geweldig programma. Complimenten.

Laten draaien en nieuwe map aangemaakt: C:\garmin1637\CNE2009.
CN NT2009 draait nu ook onder MS 6.13.7 :D :D

Maar waar is mijn originele versie van NT 2009 gebleven :oops: :oops:
Ik kan hem nergens terugvinden, terwijl hij netjes functioneert onder Mapsource 6.13.7 EN 6.14.1.
Ik heb niets weggegooid, en een map c:\Documents and Settings\allusers\Application Data heb ik niet, laat staan dat daar een Garmin map in zit met CN NT 2009.......... :shock:

Help, waar is 't ie gebleven ?????
Laatst bijgewerkt door Grasmaaie RT op 2 nov 2008 20:22, in totaal 1 keer bewerkt.
Als je het niet kunt beïnvloeden, zou ik me er ook maar niet druk over maken. :D :D
www.bmwmcnnl.nl
Avatar gebruiker
Grasmaaie RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 30 okt 2007 22:11

Berichtdoor ECM » 2 nov 2008 20:12

C:\Garmin\CNEURO10 ??
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4871
Geregistreerd: 30 jul 2006 12:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor Grasmaaie RT » 2 nov 2008 20:21

C:\Garmin\CNEURO10 ??

Nee, helaas.
Wél CNEURONT2008
Als je het niet kunt beïnvloeden, zou ik me er ook maar niet druk over maken. :D :D
www.bmwmcnnl.nl
Avatar gebruiker
Grasmaaie RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 30 okt 2007 22:11

Berichtdoor JaVaWa » 2 nov 2008 20:31

@roofvogel: heb je MapSource opnieuw geïnstalleerd, zoals ik suggereerde? Dat je data maar eenmaal kan uploaden, hoort niet zo te zijn. Verder weet ik eerlijk gezegd geen oplossing.. Mischien dat iemand anders iets weet...

@Grasmaaie RT: De eenvoudigste manier om te kijken waar de kaarten staan, is het opstarten van mijn programma. In het bovenste tekstvak staat de juiste locatie van de kaarten weergegeven (dat dit klopt is zeker, want anders was de conversie niet gelukt). Dat je de map niet in de Verkenner ziet, is dan een kwestie van instellingen. Heb je XP of Vista?

@ECM: nee, daar staat ie zeker niet. Voor zover ik weet kan hij alleen in C:\Documents and Settings\{gebruikersnaam}\Application Data\GARMIN\Maps of C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps staan.
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor ECM » 2 nov 2008 20:36

Hmm..

Daar staat hij bij mij wel. En 2008 was ooit vanzelf op
C:\CNNANT2008 terecht gekomen.
En ik heb die plaatsen destijds (en nu ook niet) niet handmatig toegewezen oid (ik zou niet weten hoe :wink: )
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4871
Geregistreerd: 30 jul 2006 12:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor Grasmaaie RT » 2 nov 2008 20:41

@Grasmaaie RT: De eenvoudigste manier om te kijken waar de kaarten staan, is het opstarten van mijn programma. In het bovenste tekstvak staat de juiste locatie van de kaarten weergegeven (dat dit klopt is zeker, want anders was de conversie niet gelukt). Dat je de map niet in de Verkenner ziet, is dan een kwestie van instellingen. Heb je XP of Vista?

Ik heb XP.
Idd jouw programma opnieuw gestart en dan komt ie met:
C:\Documents and Settings\allusers\Application Data.......etc
Maar...... ik kan die map niet vinden :oops:

JaVaWa: Je hebt een PB
Als je het niet kunt beïnvloeden, zou ik me er ook maar niet druk over maken. :D :D
www.bmwmcnnl.nl
Avatar gebruiker
Grasmaaie RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 30 okt 2007 22:11

Berichtdoor JaVaWa » 2 nov 2008 20:43

ECM schreef:Hmm..

Daar staat hij bij mij wel. En 2008 was ooit vanzelf op
C:\CNNANT2008 terecht gekomen.
En ik heb die plaatsen destijds (en nu ook niet) niet handmatig toegewezen oid (ik zou niet weten hoe :wink: )

Hmm... dat is interessant. Heb je de kaarten geconverteerd naar het oude formaat? Staan er verwijzingen naar die map in het register?
Overigens, NT 2009=v11, NT2008=v10?

C:\CNNANT2008 is trouwens Noord-Amerika, niet Europa...
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor JaVaWa » 2 nov 2008 20:47

Grasmaaie RT schreef:Ik heb XP.
Idd jouw programma opnieuw gestart en dan komt ie met:
C:\Documents and Settings\allusers\Application Data.......etc
Maar...... ik kan die map niet vinden :oops:

JaVaWa: Je hebt een PB


Het is All Users (met een spatie ertussen). Plak eens de volgende regel in de adresbalk van de Verkenner:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps
En druk op Enter.
En anders:
Kies in de Verkenner menu Extra > Mapopties.
Tabblad Algemeen: 'Klassieke Windows-mappen gebruiken' aanvinken.
Tabblad Weergave: 'Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen' uitvinken en 'De inhoud van systeemmappen weergeven' aanvinken en 'Verborgen bestanden en mappen weergeven' aanvinken.
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor ECM » 2 nov 2008 21:01

JaVaWa schreef:
C:\CNNANT2008 is trouwens Noord-Amerika, niet Europa...


Je hebt gelijk natuurlijk :oops:
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4871
Geregistreerd: 30 jul 2006 12:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor Grasmaaie RT » 2 nov 2008 21:04

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps

Beet.
Opeens is de map All Users zichtbaar. Die was niet zichtbaar. En nu wel.
Dank :D

Waarom installeert 2008 (en zijn voorlopers) zich in de C:\Garmin map en zoekt 2009 een plaatsje op C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Garmin\Maps :?:

Is daar iets logisch aan ??
Als je het niet kunt beïnvloeden, zou ik me er ook maar niet druk over maken. :D :D
www.bmwmcnnl.nl
Avatar gebruiker
Grasmaaie RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 30 okt 2007 22:11

Berichtdoor JaVaWa » 2 nov 2008 21:16

Waarschijnlijk vanwege Vista. Op een ideaal beveiligd systeem heeft een standaard gebruiker (zonder beheerdersrechten) niet de mogelijkheid om zomaar ergens bestanden weg te schrijven, maar alleen in de profielmappen (c:\Documents and Settings\....).
Dat je ook de mogelijkheid geboden zou kunnen worden om zelf de bestandslocatie op te geven is blijkbaar niet opgekomen in het hoofd van de Garmin-programmeurs.
Bij Mac OS X doen ze het ook al zo (als is er daar nog wel een mouw aan te passen)
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Scheurneus » 3 nov 2008 01:09

Grasmaaie RT schreef:Is daar iets logisch aan ??


Nee, maar wat wel duidelijk is, is dat Garmin een nieuwe weg is opgegaan die wijst op een richting die voor de gebruikers vriendelijker gaat worden en ook meer overeenkomsten tussen PC en Mac programmatuur heeft.

Reden dat je de folder niet zag is de standaard instelling in alle Windows XP en Vista machines dat je verborgen (hidden) folders pas ziet als je de naam weet of via fodler instellingen bepaalt dat je de verborgen folders altidj wilt zien, net zoals extensies en systeem bestanden.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor JaVaWa » 3 nov 2008 01:34

Gebruikersvriendelijker? De keus bieden waar je de bestanden wilt neerzetten, dát is gebruikersvriendelijker. Nee, ze maken er een potje van zo. Gigabytes aan data in de profielmap zetten, daar maak je systeembeheerders ook niet blij mee. Of stel je dat je backups maakt van je gegevens zoals het zou moeten, dus C:\Documents and Settings\*.*, dan krijg je onnodig grote backups (op de Mac idem dito).
Of neem het feit dat ze de unlockcodes nu op twee verschillende plaatsen bijhouden (in het register en in het bestand UnlockCodes.ucx), dan krijg je dit soort problemen.

Sorry hoor, moest 't even kwijt.

enne Marco, je typt te snel :wink:
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Grasmaaie RT » 3 nov 2008 08:02

Of neem het feit dat ze de unlockcodes nu op twee verschillende plaatsen bijhouden (in het register en in het bestand UnlockCodes.ucx), dan krijg je dit soort problemen.

In datzelfde draadje lees ik dat je met Ctrl+U exact in beeld krijgt welke kaarten je geïnstaleerd hebt en wat de lokatie is.
Voor beheer en onderhoud is dat wel handig om te weten. :) :)
Als je het niet kunt beïnvloeden, zou ik me er ook maar niet druk over maken. :D :D
www.bmwmcnnl.nl
Avatar gebruiker
Grasmaaie RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 30 okt 2007 22:11

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten