Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

City Navigator NT 2009 gebruiken met MapSource 6.13.7

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Berichtdoor JoST » 14 feb 2009 01:27

Wat ik eigenlijk bedoelde is,is er nergens een link wwar je deze terug kan downloaden. :shock:
JoST
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 26 jun 2006 19:30

Re: City Navigator NT 2009 gebruiken met MapSource 6.13.7

Berichtdoor JaVaWa » 14 feb 2009 01:41

Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14421
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor JoST » 14 feb 2009 13:09

Als ik onderstaande download heb ik nog steeds versie 6.15.3 maar dan in het engels :?
http://www8.garmin.com/software/MapSource_6137.exe
Is het nu niet gewoon mogelijk om terug te kunnen naar versie 6.13.7
JoST
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 26 jun 2006 19:30

Berichtdoor HaWee » 14 feb 2009 13:22

op de site van Perry (onderste link van JAVAWA) staan alle versies Mapsource dus gewoon even naar beneden naar versie 6137 :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21398
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor KARST » 14 feb 2009 13:44

@JaVaWa,

Ik zit er over te denken om ook maar weer terug te gaan naar 6.13.7.
Maar wat moet er gebeuren wanneer er bv over 3 maand een nieuwe
versie van de lifetime update verschijnt :?:
Moet dan de hele boel weer opnieuw geinstalleerd worden :?:
Ik neem aan dat wanneer ik het nieuwste kaartmateriaal naar mijn
gps wil laden , ook de hele toestand weer opnieuw op mijn pc wordt geinstalleerd inclusief de laatste versie van Mapsource :!:
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 + Zumo 660 LM
Op een XT1200Z Explorer

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1279
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden

Berichtdoor Peerke » 14 feb 2009 15:24

KARST schreef:@JaVaWa,
Maar wat moet er gebeuren wanneer er bv over 3 maand een nieuwe
versie van de lifetime update verschijnt :?:
Moet dan de hele boel weer opnieuw geinstalleerd worden :?:


Karst,
Heb gisteren op mijn 278 de life-time NT2009 gezet.
Het volgende stappenplan uitgevoerd:
1. Alles verwijderderd van mijn laptop incl regedit garmin.
2. Mijn basis NT2008 weer geladen.
3. Mijn life-update gedownload en geladen (Op laptop en GPS)
4. Methodiek van Scheurneus gehanteerd. (Dit voor GPSMap278)
5. JaVaWa-tool gehanteerd.
Ben daar totaal 1:40 uur mee bezig geweest. :wink:
Al moet ik bovenstaande elke 4 maanden doen, dit weegt niet op tegen het ongemak en bugs van MapSource 6.15.3. Dus mijn advies druk op die knop van die download. :)

Greetz, Peerke
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Berichtdoor JoST » 14 feb 2009 16:00

Ik heb zojuist de hele boel van mijn pc verwijderd en mapsource opnieuw geinstalleerd nu heb ik terug 6.13.7.
En daarmee ga ik nog een tijdje door :lol:
JoST
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 26 jun 2006 19:30

Berichtdoor KARST » 14 feb 2009 19:38

Peerke , ik heb het programmaatje van JaVawa
gedownload en Mapsource 6.13.7 ook weer op m'n pc staan.
Hier heb je geen handleiding bij nodig , JaVaWa bedankt !!!
Kan ik morgen eindelijk eens met wat routes aan de gang en die
ook daadwerkelijk gebruiken op de streetpilot.
Ik laat in eerste instantie de andere Mapsource er wel naast
staan .
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 + Zumo 660 LM
Op een XT1200Z Explorer

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1279
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden

Berichtdoor Peerke » 14 feb 2009 19:46

KARST schreef:JaVaWa bedankt !!!
Kan ik morgen eindelijk eens
Zie je Karst. Dit is toch veel beter.... :wink:
Ik heb de andere MapSource er ook nog opstaan. Dit omdat ik vaak ritjes maak in OnRoute en met de conversie naar MapSource lukt dit niet in de versie van Jaco.

Jaco je heb weer iemand blij gemaakt.

Greetz, Peerke
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Berichtdoor JaVaWa » 14 feb 2009 23:28

Peerke, dat probleempje is denk ik ook wel op te lossen:

(uitgangspunt is dat MapSource 6.15.3 in C:\Garmin staat en 6.13.7 in C:\Garmin6137. Indien anders, mapnamen in onderstaand verhaal aanpassen)
Maak in C:\Garmin een submapje aan, en verplaats alle bestanden die beginnen met MapSource (de exe, dlls en zo) naar dat submapje. Kopieer (of verplaats) de bestanden in de map C:\Garmin6137 die met MapSource6137 beginnen naar C:\Garmin. Verwijder overal het stukje '6137' uit de bestandsnamen.
Nu hoef je alleen nog maar de eventuele snelkoppelingen naar MapSource aan te passen.

Je kunt 6.15.3 nog steeds opstarten via de Verkenner indien gewenst.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14421
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor Peerke » 15 feb 2009 11:02

Yep is gelukt Jaco 8)

Greetz, Peerke
GPSMAP® 276Cx op een Triumph Tiger Explorer 1200 :wink:
Voorheen: GPSMap 278C en Streetpilot 2610 Perfect Pilot
Red
Avatar gebruiker
Peerke
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 319
Geregistreerd: 2 jan 2006 22:13
Woonplaats: Uden (Brabantse Land)

Berichtdoor KARST » 15 feb 2009 16:14

Vanmiddag 7 routes opnieuw bewerkt in Mapsource 6.13.7
en daarna geladen naar mijn streetpilot.
Gelukkig geen gekke dingen kunnen ontdekken :D
Alle vreemde toestanden van Mapsource 6.15.3 zijn gelukkig
weer verleden tijd dankzij de tool van JaVaWa :wink:
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 + Zumo 660 LM
Op een XT1200Z Explorer

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1279
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden

Berichtdoor BlackBjoel » 17 feb 2009 20:45

Geweldig dat je binnen no-time gebruik kunt maken van MS 6.13.7 ipv de nieuwere 'gelikte' 6.15.3.

Maar.... ik heb nu ook de grotere Routable Basemap op mijn Zumo gezet en wat zie ik. Ik kan mijn Zumo prima een route laten maken van Glace Bay in NO van de VS naar San Diego in ZW van VS. Gaat probleemloos. Als ik echter in MS 6.15.3 een route wil maken, krijg ik slechts rechte lijnen. Na de conversie terug naar MS 6.13.7 is het probleem opgelost. Ik kan gewoon een route laten maken in MS.

Conclusie: MS 6.15.3 kan niet routeren met de World Routable Basemap V3. Toch??

Dus MS 6.13.7 'rulez'? :wink:
BlackBjoel
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 3 maart 2006 09:19
Woonplaats: 't Gooi

Berichtdoor www.pvdk.be » 21 feb 2009 07:03

Bij mij vond die Javawa Mapreverse tool de kaarten niet. Ik moest eerst met total commander de "application data" map van "all users" uit de verborgen status halen en dan pas vond de tool mijn gmap directory van CNNT 2009. Daarna verliep de conversie prima.
www.pvdk.be
 
Berichten: 321
Geregistreerd: 5 maart 2008 07:57

Berichtdoor Scheurneus » 21 feb 2009 09:51

BlackBjoel schreef:Conclusie: MS 6.15.3 kan niet routeren met de World Routable Basemap V3. Toch??


Correct, zelfs niet als je Garmin Mapconvertor gebruikt om de kaart naar het nieuwe formaat te converteren.

Er is ook nog een World Routable Basemap v4, maar die doet het ook niet in 6.15.1 (qua routeren dan)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten