Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor sjoerd72 » 6 maart 2013 20:12

Hallo,

Ik heb sinds enige tijd een nieuwe computer - erg fijn. Nu het motorseizoen weer gestart is dacht ik eventjes mapsource er opnieuw op te zetten en te checken of ik nog updates voor mijn 550 kon ophalen. Die update gaan ineens met een vaag programmaatje (garmin express) en ik heb geen keuze meer om de kaarten ook op mijn computer te installeren of daar te laten staan. Naar de 550 ging (volgens mij) wel goed want dat express programmaatje deed er behoorlijk lang over.

Nog even mapsource installeren en lekker routes bouwen - ohhhhh - Mapsource kan niet geinstalleerd worden omdat mapsource niet geinstalleerd is MEUHHHH natuurlijk niet :( - ik heb een nieuwe computer... Wat moet ik nou ?


Groet
Sjoerd.
Urban Rider | Go 5000 |Zumo 550 | Oregon 650 | R1200GSA
sjoerd72
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 31 jan 2009 19:26

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor GPS Expert » 6 maart 2013 20:25

JaVaWa GMTK downloaden en 1x starten.
Daarna MapSource installeren.

Hoe die kaarten op je compoter te krijgen dat staat elders op dit forum.... ;)
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3132
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor Hans Vaessen » 6 maart 2013 21:09

sjoerd72 schreef: ik heb een nieuwe computer... Wat moet ik nou ?


Heb de oude computer ook nog? dan kun je met gmtk ook makkelijk de kaarten overzetten van de een naar de ander.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor sjoerd72 » 6 maart 2013 23:15

Nee helaas..
Ik heb het ijzer naar het milieupark gebracht nadat ik de hdd grondig had gewiped...
- Mapsource staat er inmiddels weer op. Nu de kaart nog. Vind de nieuwe installatiemethode maar raar. Waarom niet op de pc installeren. Mapsource of basecampe kunnen er anders toch niet mee werken ?
Urban Rider | Go 5000 |Zumo 550 | Oregon 650 | R1200GSA
sjoerd72
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 31 jan 2009 19:26

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor GPS Expert » 6 maart 2013 23:20

Kijk even verder op dit forum en je vind het antwoord in draadjes van gister een vandaag.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3132
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor sjoerd72 » 7 maart 2013 09:07

Uit een ander draadje het volgende gevist:

Als blijkt dat je GPS te weinig geheugen heeft, krijg je de keuze voor een regio of om alles op de microSD te zetten. In de meeste gevallen niet eigenwijs zijn en een regio kiezen. Wil je de kaart ook op de computer, even goed linksonder kijken en daar Toestel in Toestel+Computer veranderen.


Kan alleen niet vinden waar dat zit :(
Urban Rider | Go 5000 |Zumo 550 | Oregon 650 | R1200GSA
sjoerd72
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 31 jan 2009 19:26

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor dutchgixxer » 7 maart 2013 11:40

Installeer eerst basecamp. Dan via GMTK de kaarten.
Dan is de installatie van mapsource probleemloos.

Als je googled op garmin basecamp download en garmin mapsource download dan is het simpel de juiste installatie programma's binnen te halen.
Ktm super adventure 1290 S

Zumo 590LM en Nuvi 1490 LMT
Avatar gebruiker
dutchgixxer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 613
Geregistreerd: 19 maart 2004 14:55
Woonplaats: Friesland

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor GPS Expert » 7 maart 2013 11:58

sjoerd72 schreef:Kan alleen niet vinden waar dat zit :(


http://forum.gps-expert.nl/viewtopic.php?p=2905#2905

En dan 2de plaatje.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3132
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor sjoerd72 » 7 maart 2013 13:18

Dat zit idd heel erg verstopt. Ik kreeg iei ook gewoon een foutmelding en kwam de optie om een regio te selecteren pas na 3x proberen. Leukere kunnen ze het niet maken - helaas ook niet makkelijker.. Ding is nu aan het installeren. Ben benieuwd. Zit een ssd in mijn nieuwe computer. Laden van kaarten zou nu moeten vliegen.

Dank voor de hulp
Urban Rider | Go 5000 |Zumo 550 | Oregon 650 | R1200GSA
sjoerd72
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 31 jan 2009 19:26

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor sjoerd72 » 28 jan 2016 16:36

Sorry dat ik het draadje weer open maak maar ik mocht een nieuwe pc kopen van mijn vrouw.
GMTK gestart, mapsource 6163 geinstalleerd, osm kaart van duitsland opgehaald van garmin openstreetmap, installeren...
...hey verrek. Ik zie mn kaart niet in mapsource. Een track die ik heb gereden in duitsland zie ik wel maar op zon mooi raster.
Gekeken bij products in mapsource en daar staat ie wel bij. GMTK ziet de kaart ook aan met een groen bolletje.
Iemand een idee.
Oh - ik draai op windows 10 - geen idee waarom - moest van microsoft.

Iemand een idee?
Urban Rider | Go 5000 |Zumo 550 | Oregon 650 | R1200GSA
sjoerd72
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 31 jan 2009 19:26

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor pheufk » 28 jan 2016 16:52

Heb je wel in mapsource de osm kaart gekozen
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.10
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1932
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor martienweert » 28 jan 2016 17:06

Eerst de OSM installeren en vervolgens Mapsource. Dan moet het werken.
martienweert
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 3 mei 2010 09:59

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor HaWee » 28 jan 2016 17:17

volgorde maakt geen verschil

probeer eens Ctrl+G
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19907
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor sjoerd72 » 29 jan 2016 07:14

Inderdaad Pheufk, ik moest de kaart kiezen maar omdat ik in de toolbars geen selectiemenuutje had heb ikCtrl-G geprobeerd. Deed niets en omdat ik niet wist wat dat deed ben ik in de menuutjes gaan zoeken en vond daar view > switch to product en daar stond ie bij.. Ctrl-G is basic map maar die heb ik niet. Ik moet bekennen dat ik nooit in die menuutjes zit omdat alles via de toolbars te regelen is maar omdat er maar 1 kaart is dacht ik dat die kaartselector verborgen was (is ie nog steeds trouwens) en dat mapsource standaard dan de enige kaart pakt die hij kan vinden.

Dank weer!
Urban Rider | Go 5000 |Zumo 550 | Oregon 650 | R1200GSA
sjoerd72
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 31 jan 2009 19:26

Re: Kan mapsource niet installeren omdat die niet....

Berichtdoor StefandD » 29 jan 2016 07:27

Even klikken met de rechter muisknop op de knoppenbalk en Beeld aanvinken.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 330
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Volgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten