Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Mapsource vind Google Earth niet meer

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor EDB » 17 apr 2015 10:15

Wanneer ik vroeger (PC met Win XP) routes aanmaakte op Mapsource kon ik deze weergeven in Google Earth.
Na installatie van Win 8.2 lukt dit niet meer.
Wanneer ik in Mapsource via Beeld naar Weergeven in Google Earth ga, krijg ik steeds de melding dat Google Earth moet geïnstalleerd worden, maar GE is wel degelijk reeds geïnstalleerd.
Iemand met een oplossing ??
Dank bij voorbaat.
EDB
 
Berichten: 104
Geregistreerd: 20 apr 2004 21:30
Woonplaats: België

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor Frank » 17 apr 2015 11:06

Wellicht staat Google Earth op een andere plaats geïnstalleerd dan Mapsource verwacht. Aangezien Mapsource al een tijdje niet meer wordt ondersteund, was wel een keer te verwachten dat allerlei features (zoals deze) een keer 'mis' gaan.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1771
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor HaWee » 17 apr 2015 11:35

win 8.2???

soms hielp het om eerst Google Earth op te starten en dan pas in Mapsource te kiezen voor "toon in GE"
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor HaWee » 17 apr 2015 11:55

ik heb het even geprobeerd op mijn win 8.1 pc, vanuit mapsource een route selecteren en dan kiezen voor "weergeven in GE" en hij start netjes GE op en toont de route, dus Mapsource kan het nog steeds :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor StefandD » 17 apr 2015 11:59

Dit is al een oud probleem die ik ook ooit heb gehad. Bij mij was het geen ernstig probleem. Gewoon een paar keer op Nee en Annuleren klikken en dan werd GE alsnog gestart. Maar wel zwaar irritant.
Het had iets te maken met een verkeerde registerverwijzing en de volgorde van installeren van MS en GE. Ik geloof dat ik het toen heb opgelost door Google Earth volledig te verwijderen, het register op te schonen met een register cleaner en daarna weer te installeren.
In elk geval heb ik er nu geen last van en ik gebruik deze functie regelmatig.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 330
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor HaWee » 17 apr 2015 12:03

inderdaad, maar zoals gezegd, vaak hielp het ook om eerst GE te starten (gewoon terwijl MS draait maar voordat je het commando toon in GE geeft) en dat is wat minder irritant dan dat geklik op nee :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor EDB » 17 apr 2015 13:02

[quote="HaWee"]win 8.2???

soms hielp het om eerst Google Earth op te starten en dan pas in Mapsource te kiezen voor "toon in GE"[/quote]

Sorry voor de tikfout. Het gaat wel degelijk om W 8.1 :wink: .

Ik heb Google Earth een paar dagen geleden kunnen installeren, maar met het gekende resultaat.
Wanneer ik nu G.E. volledig verwijder en opnieuw wil installeren, krijg ik tijdens de installatie steevast de melding dat er een fout 1603 is opgetreden... vraag me echter niet wat ik hier mee kan/moet aanvangen :( .
EDB
 
Berichten: 104
Geregistreerd: 20 apr 2004 21:30
Woonplaats: België

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor EDB » 17 apr 2015 13:34

Alles werk weer zoals voorheen.
Door het opnieuw installeren van Mapsource was ik vergeten Mapsource te updaten naar de "laatste" versie.
Na de update lukt het opnieuw om de routes over Google Earth te projecteren.

Stom van mij dat ik er niet aan gedacht had, en daarom sorry voor het veroorzaakte ongemak :oops: .

Groetjes
EDB
 
Berichten: 104
Geregistreerd: 20 apr 2004 21:30
Woonplaats: België

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor zoeff50 » 19 apr 2015 21:51

Sinds kort werkt Google Earth (Pro) ook niet meer bij mij via BaseCamp en Mapsource; foutmelding dat GE niet geinstalleerd is. Rechtstreeks opstarten van GE gaat probleemloos. GE werkte altijd goed via BC en MS, maar ik heb de indruk dat er bij de laatste update van GE-Pro zo'n 4 weken geleden, de map en file struktuur van GE-Pro in Program Files (x86) veranderd is. Ik meen mij te herinneren dat ik zelf gemaakte short cuts naar het GE programma handmatig moest aanpassen; de googleearth.exe opstart file staat met de laatste update in c:\Program Files (x86)\Google\Google Earth Pro\client\. Als de opstart file inderdaad in een andere map is komen te staan, kan dat de verklaring zijn waarom BC en MS Google Earth niet meer kunnen opstarten.
Geinstalleerde versie van GE-Pro is 7.1.4.1529.
Ik heb GE op 2 laptops staan, Win 8.1 en Win 7 x64 laptop, en op beide werkt het niet meer.
Ik heb helaas de vorige GE-Pro installatie file niet meer. Ik heb GE-Pro 7.1.4.1529 gede-installeerd, rest mappen en files en register opgeschoond en GE-Pro opnieuw geinstalleerd, echter zonder resultaat.
Heeft iemand anders soortgelijke problemen? Kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben omdat het op mijn beide laptops niet meer werkt.
Gr, Fred
(Honda CRF1000LAD-Africa Twin, Zumo395, OnRoute Motorkaart, GPSmap76CSx, eTrex-H)
Avatar gebruiker
zoeff50
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 183
Geregistreerd: 28 jul 2008 08:27
Woonplaats: Assen

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor HaWee » 19 apr 2015 22:13

ik heb op mijn 8.1 pc zowel Mapsource als GE en toen de melding kwam op het forum over de gratis GE-Pro ook pro erop gezet maar niks aangepast
Het werkt nog steeds goed vanuit Mapsource, weergeven in GE (in de normale GE , niet de Pro)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor zoeff50 » 19 apr 2015 22:47

Pro versie eraf gehaald en de std versie van GE geinstalleerd; hetzelfde, werkt niet op beide laptops. Ben benieuwd in welke c:\program files (x86) mappen GE bij anderen geinstalleerd is; bij mij in c:\Program Files (x86)\Google\Google Earth Pro\client\
Gr, Fred
(Honda CRF1000LAD-Africa Twin, Zumo395, OnRoute Motorkaart, GPSmap76CSx, eTrex-H)
Avatar gebruiker
zoeff50
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 183
Geregistreerd: 28 jul 2008 08:27
Woonplaats: Assen

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor HaWee » 19 apr 2015 23:09

bij mij ook :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor zoeff50 » 20 apr 2015 15:40

Mijn vermoeden was dus juist, er is iets veranderd in de laatste versie van Google Earth 7.1.4.1529. Met veel moeite de vorige versie Google Earth 7.1.2.2041 gevonden; Google vindt het blijkbaar niet leuk dat je een vorige versie wilt installeren. 7.1.4.1529 gede-installeerd en 7.1.2.2041 geinstalleerd en voilà Google Earth start weer op via BaseCamp en Mapsource. Ik heb nog niet de vorige Pro versie gevonden, maar vind het voorlopig zo wel goed. GE std voldoet ook. Ik zal proberen een berichtje te sturen aan Google over dit "probleem", maar ik denk niet dat ze onder de indruk zullen zijn omdat GE op zich goed werkt. Garmin BaseCamp (en Mapsource?) zal wel aangepast moeten worden om het weer te laten werken.
Gr, Fred
(Honda CRF1000LAD-Africa Twin, Zumo395, OnRoute Motorkaart, GPSmap76CSx, eTrex-H)
Avatar gebruiker
zoeff50
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 183
Geregistreerd: 28 jul 2008 08:27
Woonplaats: Assen

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor HaWee » 20 apr 2015 15:55

ik had inderdaad nog versie 2041
Even de nieuwste GE gedownload en geinstalleerd en getest, inderdaad in Mapsource keuze weergeven in GE geeft foutmelding.

De workaround die ik al eerder meldde getest

HaWee schreef:
soms hielp het om eerst Google Earth op te starten en dan pas in Mapsource te kiezen voor "toon in GE"


en inderdaad , dan werkt het gewoon.

dus geen echt probleem :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20027
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Mapsource vind Google Earth niet meer

Berichtdoor zoeff50 » 20 apr 2015 20:53

Die workaround had ik ook al geprobeerd, maar ook negatief. Ondanks dat Google Earth geopend was kreeg ik in BaseCamp en Mapsource dezelfde foutmelding dat GE niet geinstalleerd was. Intussen erg ver in het "buitenland" installatie file GE Pro 7.1.2.2041 gevonden en geinstalleerd. Na opstarten registreren met je emailadres en licentiecode GEPFREE en werkt perfekt op beide laptops. Blijkbaar heeft niet iedereen dezelfde ervaring; toch vreemd. Enfin, als iemand problemen heeft met de laatste GE versie, staat hier dus de oplossing.
Gr, Fred
(Honda CRF1000LAD-Africa Twin, Zumo395, OnRoute Motorkaart, GPSmap76CSx, eTrex-H)
Avatar gebruiker
zoeff50
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 183
Geregistreerd: 28 jul 2008 08:27
Woonplaats: Assen

Volgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast