Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Vraagje over nRoute

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Vraagje over nRoute

Berichtdoor Christiaan » 17 feb 2016 13:55

Soms kan het handig zijn om ergens naar toe te navigeren via de functie "niet via wegen".
Je krijgt dan een rechte lijn tussen de huidige lokatie en het punt waar je naartoe wil. Je zoek dus zelf wegen die de goede richting uitgaan.

Het vervelende in nRoute is dat die lijn wel blijft staan op je scherm maar niet wordt aangepast naar mate je verder rijdt. Het startpunt van die lijn is dus niet meer gekoppeld aan je rijdende lokatie. Op mijn gps (Garmin 60CX) is dat wel zo. Heb al zitten zoeken om dit aan te passen maar dat lukt me niet.

Iemand die dit probleem kent en er een oplossing voor heeft?
Christiaan
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 17 feb 2016 13:10
Woonplaats: Zuiderkempen

Re: Vraagje over nRoute

Berichtdoor keesm » 17 feb 2016 14:51

Ik kan alleen maar maar even nRoute starten vanaf mijn vaste desktop. (Dat is lang geleden, ik dacht ben al mijn kaarten kwijt. Maar maak overal gmap van en die leest nRoute niet, alleen de oude windows-registerkaarten. Even gehannes, maar ook nRoute weer werkend met mijn 60Cx en externe antenne).
Als ik bij route-instellingen voor directe route kies (Bewerken, voorkeuren), dan kies voor bijv. een stad verderop, maakt nRoute een mooie rechte lijn vanaf mijn gps-positie (rode driehoekje) tot aan bestemming. Zoals gezegd, ik kan het niet testen op dit moment. Maar ik vermoed toch dat als ik met de gps ga bewegen en dus mijn rode driehoekje zich verplaatst, de routelijn mee verplaatst.
Edit: nee. gps positie wat kunnen verplaatsen. Bij het oorspronkelijke begin heeft nRoute er een Route startpunt van gemaakt. Dus van daaruit blijft de lijn van de directe route lopen.
nRoute.png
nRoute.png (1.92 KiB) 2413 keer bekeken
Groene vierkantje met zwart kleine vierkantje is mijn oorspronkelijke locatie (rode driehoek), heet Route Start. Aan die positie heeft de directe route zich "verankerd". Zwarte rondjes (trackpunten) en rode driehoek op plaatje zijn nieuwe posities, directe route gaat niet "mee".
Ga nog eens verder zoeken. Heb je het al wel eens werkend gekregen in nRoute op de manier zoals je wilt ?

Edit2: wat wel kan is als je vindt dat je positie heel veel gaat afwijken van de directe routelijn, je bij menu Route kiest voor opnieuw berekenen op dat punt. Dan maakt nRoute vanaf de huidige gps-positie weer een nieuwe directe route.
Alternatief is natuurlijk Automatische routebepaling, maar vanwege 4x4 zal dat geen alternatief zijn. Of tracks, maar daar gaat nRoute weer niet mee om. Dat vergt weer een ander programma of andere gps met groot scherm.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4356
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Vraagje over nRoute

Berichtdoor GPS Expert » 17 feb 2016 18:28

TwoNav installeren en gebruiken.

TwoNav Windows 3.3.4 http://www.twonav.com/en/support/downloads

Dan heb je een super pakket, neem de premium en koop voor een paar euro de OSM kaarten erbij om goed offline te werken en je kunt los.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3142
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk


Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten