Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

spoor naar route conversie

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

spoor naar route conversie

Berichtdoor douwevt » 12 jul 2016 16:31

L.S., Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. Ik heb een spoor van iemand gekregen dat ik nu probeer om te zetten naar een route voor mijn Garmin 590. Volgens alle info die ik hier en daar gegoogled heb kan dat door met de rechtermuisknop op het spoor te klikken, dan converteer naar route te kiezen en dan aan te geven hoeveel routepunten hij maximaal mag gebruiken. Helaas echter begint BaseCamp bij mij dan meteen te rekenen en komt na enig rekenwerk met een route met twee punten. Begin en eind. Maar dat betekent dat als ik per ongeluk ergens verkeerd rijd, ik nooit meer naar de route terugverwezen wordt, en dat iedereen die mijn route gebruikt, afhankelijk van apparaat, profiel etc een andere route krijgt. Hoe kan het zijn dat bij mij de vraag over hoeveel routepunten ik erin wil overgeslagen wordt. Deze functionaliteit schijnt al sinds 2011 in Basecamp te zitten. In de Opties heb ik hierover ook verder geen setting gevonden. Ik gebruik versie 4.6.2 met de 2017.1 kaart

iemand enig idee waarom die ene optie bij mij mist?

Vriendelijke groet,
Douwe
Groet,
Douwe
Moto Guzzi California II & Stelvio 1200
Avatar gebruiker
douwevt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 15 jul 2009 06:58
Woonplaats: Delft

Re: spoor naar route conversie

Berichtdoor HaWee » 12 jul 2016 16:51

je zit hier in het Mapsource subforum :wink: en vraagt over Basecamp.

als de route alleen voor jezelf is kun je de track (spoor) inladen in de gps en dan maakt die er een route van
http://www.mrgps.nl/kennis/routes-impor ... -columbus/

maar inderdaad, het is altijd beter om hem eerst in Basecamp te bekijken, het kan een oud spoor zijn dat over niet meer bestaande cq flink veranderde wegen gaat en dan is het beter om hem eerst te bekijken/corrigeren in Basecamp.

waarom die vraag niet komt weet ik niet, bij mij komt hij bij een snelle test ook niet.

Wat in het algemeen wordt geadviseerd is om zelf handmatig de route na te tekenen aan de hand van de track (en niet met puntjes van begin naar een stukje verder etc maar kies normale routeringsinstellingen en zet begin, eind en een paar tussenpunten en laat basecamp een route maken, dan met een aantal extra punten de route dwingen om het voorbeeld van de track te volgen (met evt correcties of wijzigingen naar smaak)
hier https://www.youtube.com/watch?v=CDI4bnWS7G4 wordt uitgelegd hoe je een foolproof route maakt
nog wel even dit http://www.mrgps.nl/kennis/belangrijk-h ... viapunten/ kijken want dat was er nog niet toen de vorige video werd gemaakt.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19900
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: spoor naar route conversie

Berichtdoor guzzi vero » 12 jul 2016 17:25

je moet eerst je activiteitenprofie op direct zetten (bovenaan in de takenbalk, zie je die niet, dan even zichtbaar maken) en dan pas de track converteren naar een route. Dan in de eigenschappen van de route het gewenst activiteitenprofiel kiezen. De route wordt dan herberekend. Nu nog enkel aanpassen aan de track
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 931
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: spoor naar route conversie

Berichtdoor HaWee » 12 jul 2016 17:26

bedankt, dat was ik even vergeten :oops:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19900
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: spoor naar route conversie

Berichtdoor douwevt » 12 jul 2016 20:12

uuuh, sorry, inderdaad, ik haal nog altijd Basecamp en Mapsource door elkaar. Zal ik ook wel niet meer aan wennen.... Maar inderdaad, activiteiten profiel op direct zetten en het werkt! Je moet het maar even weten, in ieder geval, hartelijk dank voor jullie reactie!
Groet,
Douwe
Moto Guzzi California II & Stelvio 1200
Avatar gebruiker
douwevt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 15 jul 2009 06:58
Woonplaats: Delft


Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten