Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

2720 loopt vast bij selecteren "Adres"

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

2720 loopt vast bij selecteren "Adres"

Berichtdoor Spike » 17 maart 2007 22:40

Hallo,

Ik heb sinds kort het probleem dat in het "Waarheen" menu bij het selecteren van "Adres" het toestel finaal vastloopt. :evil: Geen enkele optie werkt meer en moet ik toestel weer uit en aan zetten. Andere opties in het "Waarheen" menu werken wel, maar als ik "Steden en Straten" selecteer en vervolgens "Straat" dan looptie ook vast.
Ik werk nu met firmware 7.00 Daarvoor had ik dit probleem met 6.40 ook eens, heb toen firmware 6.40 opnieuw geinstalleerd en toen was het probleem weg. Ik heb nu 7.00 twee keer opnieuw geladen maar het probleem doet zich nog steeds voor. Terugzetten naar 6.40 leverde ook geen resultaat op (inmiddels weer geupdate naar 7.00) Een harde reset heeft ook niet geholpen evenals calibratie van het scherm.

Heeft iemand een suggestie waar het aan zou kunnen liggen?

Alvast bedankt!
R1200RT + Zumo 390 LM (daarvoor SP 2720 en Zumo 550)
Avatar gebruiker
Spike
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 11 nov 2005 10:05
Woonplaats: Joure

Berichtdoor Spike » 19 maart 2007 18:23

"Notter" ook geen suggestie?
R1200RT + Zumo 390 LM (daarvoor SP 2720 en Zumo 550)
Avatar gebruiker
Spike
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 11 nov 2005 10:05
Woonplaats: Joure

Berichtdoor KARST » 19 maart 2007 19:25

De enige mogelijkheid die ik zo kan bedenken
is dat het probleem wordt veroorzaakt door antivirussoftware.
Omdat na herinstallatie (die ene keer) je toestel weer
normaal fungeerde. Probeer eens de firmware opnieuw op
je 2720 te zetten met uitgeschakelde antivirussoftware. :idea:
Of het werkt weet ik niet, maar het is te proberen .
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 op een Yamaha FJR 1300 AS
Zumo 550 op een BMW F650GS Dakar.
BMW Navigator III

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1272
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden

Berichtdoor Spike » 19 maart 2007 20:34

Nee, helaas. Virusscanner uitgezet, 7.00 vervolgens opnieuw geinstalleerd maar het probleem is niet verholpen.
R1200RT + Zumo 390 LM (daarvoor SP 2720 en Zumo 550)
Avatar gebruiker
Spike
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 11 nov 2005 10:05
Woonplaats: Joure

Berichtdoor KARST » 19 maart 2007 20:41

Ik denk dat je je probleem dan het beste even
kan voorleggen aan de helpdesk van waypoint

helpdesk@gps.nl.
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 op een Yamaha FJR 1300 AS
Zumo 550 op een BMW F650GS Dakar.
BMW Navigator III

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1272
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden

Berichtdoor brammes » 19 maart 2007 20:42

Wat je antivirus progje op je computer te maken heeft met het vast lopen van je GPS na het willen invoeren van een adres ontgaat me even...
Avatar gebruiker
brammes
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1551
Geregistreerd: 29 mei 2004 19:31
Woonplaats: Nieuwe Tonge

Berichtdoor KARST » 19 maart 2007 20:50

brammes schreef:Wat je antivirus progje op je computer te maken heeft met het vast lopen van je GPS na het willen invoeren van een adres ontgaat me even...


Volgens mij veroorzaakt antivirus software wel vaker
problemen wanneer je b.v. firmware naar je gps wilt
installeren. Ook voor de update naar nieuw kaartmateriaal
wordt geadviseerd om je antivirussoftware uit te schakelen.
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 op een Yamaha FJR 1300 AS
Zumo 550 op een BMW F650GS Dakar.
BMW Navigator III

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1272
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden

Berichtdoor GekkeHenkie » 19 maart 2007 21:28

Is er niet een bij V7.00 behorend text-bestand dat ook geïnstalleerd moet worden? Als dit niet gedaan is, zou het miscchien kunnen dat bij het selecteren van het adres een verkeerde verwijzing hierin aangeroepen wordt en de hele boel vastloopt. Dit zou dan inderdaad niet gebeuren als V6.40 er weer op gezet wordt, daar het text-bestand dan gewoon bij die versie hoort. Andere suggesties heb ik ook niet...
Garmin Zumo 550 (firmware V4.30 & MS V6.13.7) op BMW K1200R met Autocom Active Rider
Avatar gebruiker
GekkeHenkie
 
Berichten: 313
Geregistreerd: 30 mei 2006 13:48
Woonplaats: Oosthuizen

Berichtdoor v-four » 30 maart 2007 12:04

Ik heb hetzelfde probleem met mijn 2720, met dit verschil dat hij er met grote regelmaat helemaal de brui aan geeft.Hij blijft wel navigeren, maar het touchscreen reageert helemaal niet meer.Ook reageert hij niet meer op de afstandsbediening.
De ene keer doet hij het na opnieuw uit- en aanzetten, de andere keer duurt het soms wel een paar uur.
Ook de zgn hard-reset heeft geen uitkomst gebracht.Ik heb de firmware er nog op staan welke bij aanschaf was geinstalleerd.

Gr. Marck
v-four
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 9 mei 2004 12:09

Berichtdoor KARST » 30 maart 2007 16:25

v-four schreef:.Ik heb de firmware er nog op staan welke bij aanschaf was geinstalleerd.

Gr. Marck


Ik weet niet hoe lang je het toestel al hebt Marck,
maar het lijkt me verstandig om de laatste firmware
erop te zetten :idea:
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 op een Yamaha FJR 1300 AS
Zumo 550 op een BMW F650GS Dakar.
BMW Navigator III

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1272
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden

Berichtdoor Spike » 7 apr 2007 19:30

HET PROBLEEM IS OPGELOST!

Ben vanochtend naar Notter geweest i.v.m. het probleem met de GPS. Half acht weg, was er iets voor negenen. Het probleem is opgelost. Wat was namelijk het geval: In het verleden heb ik eens een kaart in het toestel gezet met campings erop. Dat was achteraf niet zo handig. Die campings kunnen beter als POI’s in het apparaat. Maar zo’n kaart krijg je er alleen weer uit door het laden van een andere kaart. Ik kreeg toen de tip om een deelkaartje van de Noordzee te laden. Daar staat niets op en neemt daardoor nagenoeg geen geheugen in beslag. Nu bleek bij Instellingen dat beide kaarten op actief stonden. In Notter de kaart van het stukje Noordzee uitgeschakeld en toen was het probleem opgelost. Tja, kom daar maar eens op. Men was zo vriendelijk om het stukje Noordzeekaart daarna uit het toestel te verwijderen.

Nu kun je je afvragen: Waarom had ik dat probleem niet eerder, want dat stukje Noorzeekaart stond er al bijna een jaar op. Ik ben het vergeten in Notter te vragen maar misschien kwam het doordat ik de kaartupdate naar versie 9 uitgevoerd heb. Toen had ik dus NT9 (europa) en NT8 (stukje Noordzee) op de GPS staan. Misschien dat dat voor een conflict zorgde als ik Adres selecteerde.

In ieder geval: Dankzij Notter werkt de GPS weer naar behoren, ben ik een stukje wijzer en had vandaag een mooi motortochtje.
R1200RT + Zumo 390 LM (daarvoor SP 2720 en Zumo 550)
Avatar gebruiker
Spike
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 11 nov 2005 10:05
Woonplaats: Joure

Re: 2720 loopt vast bij selecteren "Adres"

Berichtdoor levi.nl » 22 apr 2007 21:42

Spike schreef:Hallo,

Ik heb sinds kort het probleem dat in het "Waarheen" menu bij het selecteren van "Adres" het toestel finaal vastloopt. :evil: Geen enkele optie werkt meer en moet ik toestel weer uit en aan zetten. Andere opties in het "Waarheen" menu werken wel, maar als ik "Steden en Straten" selecteer en vervolgens "Straat" dan looptie ook vast.
Ik werk nu met firmware 7.00 Daarvoor had ik dit probleem met 6.40 ook eens, heb toen firmware 6.40 opnieuw geinstalleerd en toen was het probleem weg. Ik heb nu 7.00 twee keer opnieuw geladen maar het probleem doet zich nog steeds voor. Terugzetten naar 6.40 leverde ook geen resultaat op (inmiddels weer geupdate naar 7.00) Een harde reset heeft ook niet geholpen evenals calibratie van het scherm.

Heeft iemand een suggestie waar het aan zou kunnen liggen?

Alvast bedankt!

Geachte navigatie genoten,
Ik heb de Garmin 2610 street pilot, daar ik een nieuwe pc heb wilde ik mapsource opnieuw installeren, maar wat bleek ik kan dit alles niet meer vinden(suf) ik een berichtje gestuurd naar de help desk en zij hebben mij inmiddels nieuwe software gestuur waarvoor dank (eric) maar nu komt het.
Als ik op een adres wil zoeken dan kan ik geen straat naam invoeren, en ook geen waypoints aan maken voor derest werkt mijn 2610 nog prima inmiddels 2 en een half jaar oud, maar wat moet ik doen?
Daar ik ook nog nooit eerder op dit forum geweest ben en dus echt nog een noob ben :oops: zijn er al up dates beschikbaar? ik wil ook niet teveel de help desk belasten met misschien wel "simpele"vragen
Graag hoor ik van jullie
Groetjes,
Erwin Levasier
HD dyna fxdx 1550
levi.nl
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 22 apr 2007 21:28
Woonplaats: ijmuiden

Re: 2720 loopt vast bij selecteren "Adres"

Berichtdoor R107 Marc » 4 mei 2014 18:26

Al eens eerder gehad en toen de andere kaart uitgezet en was hele tijd goed!!!

Nu gister andere kaarten (spanje) in SP2720 gezet via Garmin Map updater en alles ok, toen getracht adres te zoeken en liep na op ADRES gedrukt te hebben direct vast???? Grrrrr alles gedaan extra gekeken of er niet 2 detail kaarten aan stonden nee... Had de noordzee uitgezet.

Oh ja heb ook een (harde) reset gedaan daarna alles nieuw ingesteld en deed hij het 1 of 2 keer wel even zonder probs, maar toen weer vastgelopen???

Wat kan het nog meer zijn of moet ik dat stukje noordzee weghalen??? alleen hoe gaat dat als dat het is.

Altijd als je weg wilt loopt het verkeerd ga dinsdag naar Spanje, wie weet raad voor die tijd later ook altijd goed :)

Thx,

Marc
Mercedes Benz 450SL, Chevrolet Nubira en Suzuki Alto met SP 2610 met CNv9, / 2720 met versie lifetime update 2014.40. Waarom 'n SP2610 en SP2720 kijk hier: viewtopic.php?t=1127
Avatar gebruiker
R107 Marc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 138
Geregistreerd: 25 mei 2004 20:13
Woonplaats: Flevoland/Lelystad

Re: 2720 loopt vast bij selecteren "Adres"

Berichtdoor Hans Vaessen » 4 mei 2014 21:23

Hey Marc,

Da's een tijd geleden dat je hier was...

Gokje (de 2720 is lang geleden voor me); ik vermoed dat je geen kaarten van Nederland meer geladen hebt. Mogelijk dat hij daar over struikelt?

Anders zou ik in ieder geval de kaarten even opnieuw laden.

[offtopic]los van de inhoud vind je deze mogelijk wel aardig: https://www.youtube.com/watch?v=WjkZfP2LxiU
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: 2720 loopt vast bij selecteren "Adres"

Berichtdoor guzzi vero » 5 mei 2014 09:46

Marc, je hebt een PB over de manier van hoe en wat te doen om de kaarten in je 2720 te zetten. Bij vragen even mailen naar guzflater[at]aim[dot]com
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1017
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Volgende

Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast