Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Beginnende GPS gebruiker

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

Beginnende GPS gebruiker

Berichtdoor Dick » 26 maart 2004 19:03

Sinds kort heb ik ook een GPS systeem aangeschaft en wil er nu zo snel mogelijk mee aan de slag. Handleidingen doorgenomen en diverse sites bezocht met info.
Vandaag eens een simpele route in de buurt gemaakt met MapSource 6 en in de SP 2610 geladen.
Na 50 mtr met de motor te hebben gereden ging het al mis.
De route is goed weergegeven op het scherm (roze lijn) maar de aanwijzingen corresponderen hier niet mee. Wel zie ik me rijden middels de pijl op de plaats waar ik ook werkelijk rijdt, maar dan krijg ik een melding bij tussenpunt XXX links, terwijl ik daar volgens de roze route rechts moet. Er zal wel iets niet goed ingesteld staan maar wat?
Graag tips voor een beginner zoals ik.
Dick
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 26 maart 2004 17:39
Woonplaats: Zuidoostbeemster

Berichtdoor Hans Vaessen » 26 maart 2004 19:10

Beste Dick,

Alle begin is moeilijk, maar wees ervan verzekerd dat het snel beter zal gaan.

Kijk eens op http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=160 en vooral op http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=162 (dat laatste is vermoedelijk de oorzaak van je probleem.

Groeten uit Notter,
Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Dick » 27 maart 2004 13:12

Dank voor je reactie Hans, maar het helpt nog niet.
Ik maak een waypoint op mijn thuisadres en een waypoint op mijn bestemming. Vervolgens maak ik een route met de routetool, door waypoint thuis aan te klikken en vervolgens het waypoint bestemming.
De route wordt gelijk goed ingetekend dus ik verander niets meer en zet geen extra punten uit.
Ik breng de route over naar de 2610.
Deze monteer ik in auto of op motor en laat hem buiten sattelieten zoeken. Vervolgens selecteer ik de route 'thuis-bestemming' en activeer deze.
Rijd ik de weg op, dan meld de dame me en het tabblad dat ik bij tussenpunt X links moet, terwijl de routelijn dit niet aangeeft. Dit tussenpunt is de eerste de beste kruising die ik tegenkom. Na dit tussenpunt (waar ik helemaal niet links kan) hoor ik gelijk dat ik van de route ben afgeweken en moet omkeren. Dit terwijl ik nog gewoon op de uitgestippelde route rijdt. Waarom wordt er een tussenpunt gelegd bij de eerste de beste kruising?
Ik heb nog even getest wanneer ik weer van huis naar bestemming een route maak via een andere weg. Precies hetzelfde gebeurd. Weer bij de eerste de beste kruising ligt een tussenpunt waar ik links moet. Ook hier zou ik dan in de sloot belanden. Vervolgens moet ik weer omkeren.
Wat doe ik niet goed?

groeten uit Zuidoostbeemster
Dick
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 26 maart 2004 17:39
Woonplaats: Zuidoostbeemster

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 maart 2004 11:48

Als ik je verhaal zo lees doe je niets verkeerd en heb ik zo een twee drie eerlijk gezegd geen verklaring.

Werk je wellicht met de beta-versie van Mapsource?

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor luno » 28 maart 2004 14:03

Ik heb net hetzelfde probleem, Dick ! Ook bij mij gaat de routering onmiddellijk fout bij de eerste afslag. Dit gebeurt zowel bij simulatie als bij reele navigatie. Slechts na geforceerde herberekening gaat de route normaal verder
Ik ben er voorlopig ook nog niet uit.

MapSource Beta 6.03
CN v6.0

Groeten !

luno
luno
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 28 maart 2004 13:54
Woonplaats: Dilsen-Stokkem (België)

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 maart 2004 14:05

Oorzaak: mapsource beta (= testsoftware) !!! Ga terug naar de officiele versie en het probleem is opgelost!

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor luno » 28 maart 2004 20:29

Kan ik bevestigen... ben teruggekeerd naar 5.4 en alles is in orde !!
luno
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 28 maart 2004 13:54
Woonplaats: Dilsen-Stokkem (België)

Berichtdoor Dick » 28 maart 2004 21:27

luno schreef:Kan ik bevestigen... ben teruggekeerd naar 5.4 en alles is in orde !!


Inmiddels ben ik ook teruggegaan naar 5.4 en ook bij mij werkt het nu OK.
Waarom staan eigenlijk versies als 6.0 beta al op internet als ze toch niet werken?
Dick
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 26 maart 2004 17:39
Woonplaats: Zuidoostbeemster

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 maart 2004 00:00

Het is een testversie, juist bedoeld om fouten er uit te halen. Graag wel fouten melden aan Garmin, zoals ook gevraagd op moment dat je koos voor download.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 9 gasten