Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

van route herberekenen

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

van route herberekenen

Berichtdoor dorrus » 3 apr 2004 18:49

Gisteren en vandaag met de 2610 door Duistalnd gereden
Zelf uitgezette routes gereden wat meestal goed ging en een enkele keer fout door foutjes in de door mezelf uitgezette routes.
Maar ook enkele keren zeer rare situaties bij navigatie van de 2610 zelf.
Een paar keer " zoek steden" ingegeven en de 2610 zelf de route uit laten zetten en terwijl ik duidelijk op de roze route rijdt, krijg ik meerder malen de melding" van route Herberekenen"
Ik begrijp niet waarom ,want ik bevond me elke keer gewoon op de goede route, na deze meldingen kon ik zonder mijn richting gewijzigd te hebben ook weer gewoon dezelfde route vervolgen .
Ik had wel erg veel last van een slechte sateliet ontvangst en vraag me af of deze meldingen komen doordat mijn sateliet-ontvangst is uitgevallen?
Als je op de goede route blijft zitten en de sateliet ontvangst valt uit bevindt je je bij een nieuwe ontvangst plotseling enkele kilometers verder op de route.
Kan het zijn dat daardoor deze melding komt?
Groeten
Dorrus
dorrus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:14
Woonplaats: Oirschot

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 apr 2004 19:28

Dorrus, je zult merken dat je naarmate je het toestel meer gebruikt weet welke meldingen je kunt negeren en welke niet. Deze omschrijving duidt op een te negeren melding; het toestel zal zichzelf veelal binnen zeer korte tijd (vaak seconden) hervatten.

Het heeft inderdaad een relatie met je 'andere probleem: de ontvangst. Daarbij had ik het al over reflectie: daar is in dit geval sprake van. Juist in bergachtig gebied kan het voorkomen dat het toestel in plaats van, of naast, het directe gps-signaal een reflectie van het signaal ontvangt. Daarbij is de tijdsduur van het signaal vanaf de sateliet ineens anders dan verwacht en maakt ie een 'jump' in z'n berekening. Denkt ineens dat je op een heel andere plek zit. Is vaak zeer kortstondig en, juist door de rekensnelheid, heel snel weer gecorrigeerd. Gewoon weten dat het kan gebeuren is dan voldoende om het te negeren; gewoon door rijden.

In de praktijk is het aantal afslagen in de bergen niet zo groot; de kans dat je erdoor verkeerd rijdt vrijwel nihil. Ik neem aan dat dat overeenkomt met je ervaring.

Heb je in je toestel overigens 2.90 of 2.95beta? Indien dat laatste: staat WAAS aan?

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor dorrus » 3 apr 2004 19:57

" Gewoon" de 2.90 versie Hans.
Wat is " WAAS" ? wordt het daar beter van?
groeten
Dorrus
dorrus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:14
Woonplaats: Oirschot

Berichtdoor wurtel » 3 apr 2004 21:45

"WAAS" is een manier om het ontvangen GPS signaal nog nauwkeuriger te maken. Als WAAS actief is, dan is de nauwkeurigheid zo rond de 2-3 meter.

De "normale" GPS satellieten draaien nogal snel om de aarde heen, in een lage baan (dus staat er een steeds wisselend assortiment in de hemel, op steeds andere plaatsen). Dat zijn er in principe 32 (er valt er weleens eentje weg, en er wordt dan wel weer eentje lanceerd). Deze verzameling wordt in het WAAS systeem uitgebreid met een aantal satellieten die in een geostationaire baan zitten, waarvan het lijkt alsof ze stil hangen boven de aarde. Deze zenden een soort correctie signaal uit waarmee de nauwkeurigheid van de ontvangst flink verbeterd wordt.

WAAS aanzetten dus :lol:
Avatar gebruiker
wurtel
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 12 feb 2004 10:59
Woonplaats: Almelooo

Berichtdoor Hans Vaessen » 4 apr 2004 10:40

Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor dorrus » 1 mei 2004 10:45

Bij versie 3.40 is onder "ROUTE HERBEREKENEN"
de Optie op verzoek in te geven
Werkt in Versie 3.40 totaal niet.
De route wordt gewoon automatisch herberekend zonder een verzoek.

Bij versie 2.90 ( teruggezet na vele problemen met de nieuwe 3.40 software)
Ook problemen
Bovenstaande op verzoek optie werkt hier prima.
Maar zet ik "herberekenen uit", dan wordt bij ongeveer 10 % van de "van route"situaties Toch gewoon Herberekend! En ik heb het uit staan :?:
Hoe kan dit?
Groeten
dorrus
dorrus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:14
Woonplaats: Oirschot

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 mei 2004 18:32

Zou het kunnen dat je van dat routegebied geen detailkaarten hebt geselecteerd danwel dat de route in een andere kaartversie in gemaakt?

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor dorrus » 1 mei 2004 19:36

Alle detailmaps zijn geladen en ik heb versie 6 van city navigator gebruikt voor uitzetten van de route met Mapsource 5.4
In de 2610 staat Software versie 2.90
Wat je bedoel je " met een andere kaartversie" Hans?
dorrus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 10 maart 2004 21:14
Woonplaats: Oirschot

Berichtdoor Julien Mast » 1 mei 2004 19:51

Hallo, Hans

Ook ik heb de ervaring dat er om de ene of de andere reden te pas en te onpas wordt herberekent alhoewel de optie uitgezet was. Je kan er geen touw aan vast knopen waarom. Eens je door hebt dat er herberekend is kan je natuurlijk de route onderbreken en opnieuw laden waarna het terug goed gaat. Maar handig is iets anders. Neen ze gaan bij Garmin nog serieus wat werk hebben aan de Firmware van de 2610.
Btw. Voor het routegebied zijn de detailkaarten geselecteerd en de route is niet gemaakt in een andere kaartversie.

Groetjes, Julien
Avatar gebruiker
Julien Mast
 
Berichten: 126
Geregistreerd: 10 maart 2004 20:09
Woonplaats: Geel (B)

Berichtdoor Hans Vaessen » 2 mei 2004 17:10

Ik moet het antwoord hier schuldig blijven vrees ik. Niet herberekenen zou niet herberekenen moeten zijn... Geef svp signaal aan Garmin.

Hans
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten