Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

2720 en onroute motorkaart benelux en dach

DE mobiele GPS voor de auto, HET toestel voor op de motor

2720 en onroute motorkaart benelux en dach

Berichtdoor BMWK1100RS » 10 mei 2010 12:20

zojuist motorkaart benelux en dach geinstalleerd op PC en ontgrendeld. Bij het verzenden van beneluxkaarten naar de 2720 geeft mapsource aan dat er veel te weinig geheugenruimte (8mb) is. Toch is daarna onroutekaart 1.02 op de 2720 aanwezig. Van de Dachkaart alleen een kaart van 7 mb in de grensstreek verzonden. Nu geeft de garmin aan dat de onroutekaart 1.03 aanwezig is.
Wat staat er nu op de garmin? Alleen de grensstreek of toch alle kaarten? ik wil uiteraard onderweg niet steeds kaarten vanaf de pc overzetten. En als er slechts ruimte is voor één kaart, is er een mogelijkheid om het geheugen uiit te breiden?
BMWK1100RS
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 7 mei 2010 13:29
Woonplaats: OMMEN

Berichtdoor pheufk » 10 mei 2010 13:15

Je kunt het geheugen van de 2720 niet uitbreiden,wat je wel kunt doen is de vreemde talen verwijderen in de 2720 ,zodat er meer geheugen vrij komt.Het totale geheugen van de 2720 is 2Gb.
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2019.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2019.20
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2019.30 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1986
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Berichtdoor BMWK1100RS » 11 mei 2010 14:08

pheufk schreef:Je kunt het geheugen van de 2720 niet uitbreiden,wat je wel kunt doen is de vreemde talen verwijderen in de 2720 ,zodat er meer geheugen vrij komt.Het totale geheugen van de 2720 is 2Gb.


Hallo Piet,

De niet gebruikte spreektalen verwijderen is gelukt. Bij het verwijderen van de tekst-taal is de optie "verwijderen" niet aanwezig. Dan kun je alleen annuleren of OK ingeven. Weet iemand hoe de "taal voor tekst" van de niet gebruikte talen verwijderd kunnen worden??

Maar dan nog: bij de Beneluxversie kwam ik al tekort. Bij de Dachversie kon ik maar 7 mb van de 600 - 700 MB verzenden. Dat ik via deze weg 700 mb ruimte maak lijkt mij sterk. Ik moet denk ik wachten op een nieuwe update van het kaartmateriaal en dan keuzes maken.
BMWK1100RS
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 7 mei 2010 13:29
Woonplaats: OMMEN

Berichtdoor JaVaWa » 11 mei 2010 14:28

BMWK1100RS schreef:Weet iemand hoe de "taal voor tekst" van de niet gebruikte talen verwijderd kunnen worden??

Daar heb je al een antwoord op gekregen; zie hier: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=235847#235847
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14285
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: 2720 en onroute motorkaart benelux en dach

Berichtdoor Erik » 11 mei 2010 14:59

ook zonder verwijderen van de spreektalen passen City Navigator Europe 2011.10 grotendeels, en van de Onroute Motorkaart BeNeLux + Duitsland samen op de 2720.

Dat ze op uw 2720 niet passen ligt misschien aan de wijze waarop u de kaarten naar de 2720 laadt. Hoe gaat u daarbij te werk?
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2420
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: 2720 en onroute motorkaart benelux en dach

Berichtdoor BMWK1100RS » 11 mei 2010 17:28

Erik schreef:ook zonder verwijderen van de spreektalen passen City Navigator Europe 2011.10 grotendeels, en van de Onroute Motorkaart BeNeLux + Duitsland samen op de 2720.

Dat ze op uw 2720 niet passen ligt misschien aan de wijze waarop u de kaarten naar de 2720 laadt. Hoe gaat u daarbij te werk?


Hallo Erik,

Bij het volgens de handleiding verzenden van alle DACH kaarten van pc naar de 2720 kwam de melding 700 mb nodig, 8 mb beschikbaar. Vervolgens heb ik de kleinste (7mb) in de regio geselecteerd en die verzonden. Dat ging OK. Mogelijk ging er bij de Beneluxkaart - ook toen was er gebrek aan ruimte - iets fout.

maar u schrijft CN 2011.10. Ik heb een lifetime abon. en heb 2010.30 op de 2720. Heb ik een update gemist??
BMWK1100RS
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 7 mei 2010 13:29
Woonplaats: OMMEN

Re: 2720 en onroute motorkaart benelux en dach

Berichtdoor Erik » 11 mei 2010 19:21

BMWK1100RS schreef:Bij het volgens de handleiding verzenden van alle DACH kaarten van pc naar de 2720 kwam de melding 700 mb nodig, 8 mb beschikbaar.

Of het volgens de handleiding is, heb ik niet gecheckt maar
ik heb in MapSource de gewenste kaartdelen van City Navigator Europe 2011.10 èn die van de Onroute Motorkaart 1.03 geselecteerd tot bijna 2 GB en die gezamenlijk overgedragen naar mijn 2720.
BMWK1100RS schreef:Heb ik een update gemist?
yep
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2420
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: 2720 en onroute motorkaart benelux en dach

Berichtdoor duccer » 11 mei 2010 19:22

BMWK1100RS schreef:
maar u schrijft CN 2011.10. Ik heb een lifetime abon. en heb 2010.30 op de 2720. Heb ik een update gemist??


Ja, NT 2011.10 is sinds een maandje uit.
Zie elders op dit forum, er zijn al heel wat topics over.
Ducati Multistrada Enduro 1200 met Zumo 660 en echtgenote volgt op een Monster 796
duccer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 973
Geregistreerd: 4 apr 2006 20:54
Woonplaats: Elsloo

Re: 2720 en onroute motorkaart benelux en dach

Berichtdoor BMWK1100RS » 12 mei 2010 22:30

Erik schreef:ik heb in MapSource de gewenste kaartdelen van City Navigator Europe 2011.10 èn die van de Onroute Motorkaart 1.03 geselecteerd tot bijna 2 GB en die gezamenlijk overgedragen naar mijn 2720.


Zie mijn reactie op forum CN 2011.10. Op dit moment loopt alles naar wens. Alleen dat steeds terugkerende: onvoldoende ruimte, terwijl het wel wordt geïnstalleerd, daar baal ik van.
BMWK1100RS
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 7 mei 2010 13:29
Woonplaats: OMMEN

2720 en onroute motorkaart

Berichtdoor makaki » 13 mei 2010 14:13

Hallo Ik heb net de Update NT 2011.10 op de 2820 gezet.
Ik heb ook de onroute erop staan .
De spraak heb ik al verwijderd dus alleen ned staat er nog op geen mp3 meer .
Krijg ik als melding onvoldoende ruimte om Heel europa erop te zetten.
Heb ik onroute eraf gehaald dan nog krijg ik de melding onvoelde ruimte om Europa erop te zetten.
Ik kan Alleen westeuropa erop zetten als ik dat doe dan heb ik nog 286MB vrij.
Wil ik de update van onroute erop zetten dan is erook te weinig ruimte.
Dus als ik heel europa erop wil zetten omdat ik daar veel zou rijden wordt ik dus gedwongen om een andere GPS te nemen waar wel alles op kan.
In de 2820 zit een flash geheugen is deze niet te vervangen voor een grotere.
Vrg Wim
Rij niet sneller dan je engelbewaarder .
Je engelbewaarder neemt het stuur niet over , wanneer je rijdt als een duivel
makaki
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 13 mei 2010 13:48
Woonplaats: Apeldoorn

Re: 2720 en onroute motorkaart

Berichtdoor HaWee » 13 mei 2010 14:31

makaki schreef:Dus als ik heel europa erop wil zetten omdat ik daar veel zou rijden wordt ik dus gedwongen om een andere GPS te nemen waar wel alles op kan.
In de 2820 zit een flash geheugen is deze niet te vervangen voor een grotere.
Vrg Wim


en rij je door heel Europa (en dan zonder tussendoor tijd te hebben om de gps aan je pc te hangen om andere kaarten erop te zetten) ?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21168
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 2720 en onroute motorkaart

Berichtdoor BMWK1100RS » 13 mei 2010 17:08

makaki schreef:Hallo Ik heb net de Update NT 2011.10 op de 2820 gezet.
Ik kan Alleen westeuropa erop zetten als ik dat doe dan heb ik nog 286MB vrij.
Wil ik de update van onroute erop zetten dan is erook te weinig ruimte.
Vrg Wim


Beste Wim,

Met West-europa bedoelde ik het echte Westelijke deel van Europa. Aan het Oostelijke deel (Oekraine, Bulgarije) etc heb ik geen behoefte. En dan loopt alles tot en met de onroute motorkaart gesmeerd.

Groet,
Garry.
BMWK1100RS
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 7 mei 2010 13:29
Woonplaats: OMMEN

Berichtdoor vongole » 17 aug 2010 10:24

Is het al iemand gelukt op een 2720 EN onroute motorkaart benelux EN dach te installeren?
vongole
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 27 mei 2008 13:41
Woonplaats: Enschede

Berichtdoor Erik » 17 aug 2010 10:28

vongole schreef:Is het al iemand gelukt op een 2720 EN onroute motorkaart benelux EN dach te installeren?

ja
Op de OnrouteMotorKaart 1.03b staan zowel BeNeLux als DACH
Laatst bijgewerkt door Erik op 17 aug 2010 10:30, in totaal 1 keer bewerkt.
Groeten
Erik SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2420
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Berichtdoor vongole » 17 aug 2010 10:29

zou je willen beschrijven hoe je deze ruimte hebt vrijgemaakt?
vongole
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 27 mei 2008 13:41
Woonplaats: Enschede

Volgende

Keer terug naar Garmin Streetpilot 2820/2720/2610/2620/2650 -- Perfect Pilot Red&Blue

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron